Witam wszystkich mam 15 lat i zdecydowałem sie wyeliminować mięso z mojego jadło spisu nie jem już kilka miesięcy i zobaczyłem znczny spadek wagi. Chciał bym dodać że jestem bardzo aktywny i biegam, nie wiem co robić nie znam żadnej porządnej diety żeby nie tracić na wadze, i czy w moim wieku jest wskazane wege dieta
Właśnie nie za wiele :/ Sam nie wiem co wszystko co bez mięsa sery warzywa zupy makarony i nic :/ przestałem brać odrzywki bo czesto je zwracałem. Dieta jest mi obojętna nie mam szczególnych wymysłów mogę jeść wszytsko byle bym nie tracił na wadze i dobrze to wpływało na mój organizm i nie przeszkadzało w bieganiu
Zobacz na początek temat, w któym niedawno była dyskusja - coś jak "nie chcę więcej chudnąć". W ten sposób pewnie wypłukują się z Twojego organizmu toksyny lub coś w tym stylu.
A, coś sobie jeszcze przypomniałam. Jakieś 90 dni przed spadkiem wady robiłeś coś, co mogło na to, lub na inne sprawy zdrowotne wpłynąć?
Zdania na dzień, co jem sam nie wiem wszystko co popadnie tera :/. Wcześniej wszystko co jadłem zawierało mięso Rano: przeważnie jajko z boczkiem obiadek kurczak albo kebab wieczorem chlebek z szyneczka. teraz wygląda to tak ze mam pełno serów i serków od czasu do czasu znajdę jakiś ciekawy łatwy przepis, a ogóle żyje bez stresowo, a apetyt mam coraz większy ale nie wiem na czym mogę przybrać na wadze, nie mam żadnych wygórowanych wymagań potrafię zjeść prawie wszystko co nadaje sie do jedzenia 🙂
No to na pewno źle się odżywiasz. Po pierwsze, nie opychaj się nabiałem. Po drugie, jedz kasze, brązowy ryż, makaron, dodawaj różne warzywa, pestki z dyni, słonecznika, strączkowe - fasola, soczewica, groch, soja. Jedz orzechy, ale najlepiej nie ziemne. Do jedzenia dodawaj tłuszcze - najlepiej tłoczone na zimno oleje, oliwę, może być też masło. Jedz owoce, banany czy winogrona są dość kaloryczne, a także suszone - daktyle, figi, rodzynki itp. itd. Nie opychaj się byle czym. Na śniadanie możesz jeść płatki zbożowe z suszonym owocami i pestkami, albo kaszę jaglaną też na słodko.
http://szydelkoikoraliki.blogspot.com
Przyczyny nagłego spadku diety mogą być bardzo różne, dlatego właśnie warto udać się z tym do lekarza i bez paniki zrobić zwykłe badania kontrolne. Co do diety, ot wegetariańska - jak każda = musi być odpowiedni zróżnicowana. Trzeba pamiętac o spożywaniu dużej ilości warzyw, owoców - świeżych i suszonych, kiełków, soi, pestek i ziaren. Trzeba to wszytsko łączyć i w wieku 15. lat jeść do oporu, oczywiście tylko zdrowe rzeczy 😎
Zapraszam na portal wegetariański wegeswiat.pl
oczywiście, że chodziło mi o nagły spadek wagi, a nie diety, wybaczcie pomyłkę! :crash:
Zapraszam na portal wegetariański wegeswiat.pl
Praca
Proszę Zaloguj Się lub Rejestracja