Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone

Pomocy!!  

RSS

Amig0-92
początkujący
01/09/2007 4:20 am  

Witam wszystkich mam 15 lat i zdecydowałem sie wyeliminować mięso z mojego jadło spisu nie jem już kilka miesięcy i zobaczyłem znczny spadek wagi. Chciał bym dodać że jestem bardzo aktywny i biegam, nie wiem co robić nie znam żadnej porządnej diety żeby nie tracić na wadze, i czy w moim wieku jest wskazane wege dieta

Za wszystkie błędy i braki przepraszam 🙂

OdpowiedzCytat
Lily
 Lily
Famed Member
01/09/2007 4:36 am  

poczytaj forum, na pewno znajdziesz tu wiele podobnych tematów
no i napisz nam, co jesz, to może doradzimy 🙂

http://szydelkoikoraliki.blogspot.com

OdpowiedzCytat
Amig0-92
początkujący
01/09/2007 1:01 pm  

Właśnie nie za wiele :/ Sam nie wiem co wszystko co bez mięsa sery warzywa zupy makarony i nic :/ przestałem brać odrzywki bo czesto je zwracałem. Dieta jest mi obojętna nie mam szczególnych wymysłów mogę jeść wszytsko byle bym nie tracił na wadze i dobrze to wpływało na mój organizm i nie przeszkadzało w bieganiu

OdpowiedzCytat
vegetena
stały bywalec
01/09/2007 3:48 pm  

Zobacz na początek temat, w któym niedawno była dyskusja - coś jak "nie chcę więcej chudnąć". W ten sposób pewnie wypłukują się z Twojego organizmu toksyny lub coś w tym stylu.

A, coś sobie jeszcze przypomniałam. Jakieś 90 dni przed spadkiem wady robiłeś coś, co mogło na to, lub na inne sprawy zdrowotne wpłynąć?

OdpowiedzCytat
Amig0-92
początkujący
01/09/2007 4:52 pm  

Nie zawsze prowadziłem zdrowy tryb życia nie choruje nie łamie sie jestem bardzo aktywny, jedynie co, to mam problemy z kolanami ale raczej to nie ma wpływu na wagę .

OdpowiedzCytat
Jędruś
stały bywalec
01/09/2007 7:46 pm  

Witam Amig0-92

Podaj swój jadłospis
Masz apetyt?

Pozdr.
Jędruś wegano-witarianin + B12
Zwolennik soku marchewkowego własnej roboty
:yltype:

OdpowiedzCytat
Lily
 Lily
Famed Member
01/09/2007 7:56 pm  

Napisz, co jesz na śniadanie, obiad, kolację (i jakie jeszcze jesz posiłki) i ile. Bo tak na oko to trudno cokolwiek powiedzieć.

OdpowiedzCytat
vegetena
stały bywalec
02/09/2007 2:44 am  

Może coś jeszcze oprócz mięsa wyeliminowałeś lub dodałeś do swojego jadłospisu, może przeżywałeś stresy lub coś w tym stylu, więcej szczegółów. Swoją drogą, to różnie różni reagują na zmianę diety, było to z dnia na dzień, czy stopniowo?

OdpowiedzCytat
Amig0-92
początkujący
03/09/2007 2:30 pm  

Zdania na dzień, co jem sam nie wiem wszystko co popadnie tera :/. Wcześniej wszystko co jadłem zawierało mięso Rano: przeważnie jajko z boczkiem obiadek kurczak albo kebab wieczorem chlebek z szyneczka. teraz wygląda to tak ze mam pełno serów i serków od czasu do czasu znajdę jakiś ciekawy łatwy przepis, a ogóle żyje bez stresowo, a apetyt mam coraz większy ale nie wiem na czym mogę przybrać na wadze, nie mam żadnych wygórowanych wymagań potrafię zjeść prawie wszystko co nadaje sie do jedzenia 🙂

OdpowiedzCytat
Lily
 Lily
Famed Member
03/09/2007 7:59 pm  

No to na pewno źle się odżywiasz. Po pierwsze, nie opychaj się nabiałem. Po drugie, jedz kasze, brązowy ryż, makaron, dodawaj różne warzywa, pestki z dyni, słonecznika, strączkowe - fasola, soczewica, groch, soja. Jedz orzechy, ale najlepiej nie ziemne. Do jedzenia dodawaj tłuszcze - najlepiej tłoczone na zimno oleje, oliwę, może być też masło. Jedz owoce, banany czy winogrona są dość kaloryczne, a także suszone - daktyle, figi, rodzynki itp. itd. Nie opychaj się byle czym. Na śniadanie możesz jeść płatki zbożowe z suszonym owocami i pestkami, albo kaszę jaglaną też na słodko.

OdpowiedzCytat
Amig0-92
początkujący
04/09/2007 9:55 pm  

Wiem że sie źle jadam dlatego napisałem do was 🙂 dzięki za udzieleni odpowiedzi będę się tego stosował 🙂

( temat do skasowania 🙂 )

OdpowiedzCytat
Wercia
forumowicz
13/09/2007 5:52 am  

Przyczyny nagłego spadku diety mogą być bardzo różne, dlatego właśnie warto udać się z tym do lekarza i bez paniki zrobić zwykłe badania kontrolne. Co do diety, ot wegetariańska - jak każda = musi być odpowiedni zróżnicowana. Trzeba pamiętac o spożywaniu dużej ilości warzyw, owoców - świeżych i suszonych, kiełków, soi, pestek i ziaren. Trzeba to wszytsko łączyć i w wieku 15. lat jeść do oporu, oczywiście tylko zdrowe rzeczy 😎

Zapraszam na portal wegetariański wegeswiat.pl

OdpowiedzCytat
Lily
 Lily
Famed Member
13/09/2007 2:24 pm  

Co to jest nagły spadek diety??

OdpowiedzCytat
vegetena
stały bywalec
13/09/2007 4:12 pm  

Myślę, że chodziło o nagły spadek wagi 😉

OdpowiedzCytat
Wercia
forumowicz
26/09/2007 11:55 pm  

oczywiście, że chodziło mi o nagły spadek wagi, a nie diety, wybaczcie pomyłkę! :crash:

Zapraszam na portal wegetariański wegeswiat.pl

OdpowiedzCytat

Praca