...jesli chodzi o odchudzanie, to trzeba uważać...a już na pewno unikac wszelkich preparatów chemicznych, niby spalających, oczyszczających itp...
a i błędna jest opinia że 5 drobnych posiłków dziennie...one tylko rozdrażniają...
moja skuteczna metoda (10 kg po przejsciu na ovo vege podczas odtruwania organizmu z toksyn, zero soli, zeor smażenia ...)
1. jeśc 3 posiłki gotowane dziennie
2. nie jesć po 17
3. nie podjadac między posiłkami
4. pić TYLKO wode, surową lub gotowaną
5. zapomniec o owocach, ewentualnie, raz dziennie gotowane jabłko lub gruszka
6. ruch
na mnie działało, i żadnego efektu jojo, tryzmma wage solidnie, a w zasadzie ciągle na miesiac spada mi kiligram, mimo że już troche sole, smaże, ...
...chodzi o to że owoce mają duzo cukru...który ogólnie jest wystarczający w waryzwach...nadmiar owóców zbyt dużo cukru, niepotrzebnie...wiecie...wiadomo że to nie jest tak że ban totoalny na owoce, jak przyjdzie sezon na czereśnie i wiśnie to bede jadła po kilogram dziennie 😀
ale ogólnie, przy tracie wagi i oczyszczaniu jeden owoc dziennie wystarczy...
Quueen, wydaje mi się, że takie "wieczne" spadanie na wadze również nie jest zbyt zdrowe. Trwała, stała utrata wagi to objaw niedożywienia. Jeśli wciąż chudniemy, regularnie, to nie jest to przypadkiem znak, że dieta jest trochę źle skomponowana? Ja rozumiem, że to ma być dieta na odchudzanie. Ale zastanówmy się. jeśli ktos zauważy, że może łatwo schudnąć i będzie chudł dalej, a ma na tym punkcie jako taką obsesję (i tacy ludzie się zdarzają, żadna waga im nie odpowiada), to wciąż będzie mu się wydawało, że tych kilogramów jest zbyt dużo. Można się w ten sposób doprowadzić do nieciekawego stanu 😉
...no tak...strach może być...ale ja kontroluje wszystko 🙂
owszem że lepiej jeść owoce niż ciastka...ale nie przesadzać, bo wątroba bedzie sie buntować...chociaż nie wiem pewnie znowu jak co roku sie skusze i bede jesc kilogram czereśni dziennie 😀
biedny brzusio i wątroba....
...monodiety to całkiem inna bajka...własnie najabardziej długowieczne są społeczności o najbardziej jednolitych i ubogich dietach...polecam tydzień na kaszce jaglanej gotowanej...
a propos monodiet owocowych...wiesz...ja nie wiem czy to tak dobrze dla wątroby, kilogramy syurowych owoców, lepiej je poddusić na parze np...
Moim zdaniem trzeba jeść to co sie je (owoce wazywa) i dołączyć do tero ruch. To naj lepszy bo naj zdrowszy sposób na pozbycie sie nadmiaru ciałka 😛
Pozatym warto obliczyć swoje BMI (czy jakoś tak) a jak ktoś miał problemy z anorexią lub bulimią to ma wykluczone odchudzanie do końca zycia (chyba ze ma chęć powrócić do choroby...)
Moim zdaniem trzeba jeść to co sie je (owoce [u] waRzywa[/u]) i dołączyć do tero ruch. To [u] najlepszy [/u]bo [u] najzdrowszy [/u]sposób na pozbycie sie nadmiaru ciałka 😛
[u] Poza tym [/u]warto obliczyć swoje BMI (czy jakoś tak) a jak ktoś miał problemy z [u] anoreKSią[/u] lub bulimią to ma wykluczone odchudzanie do końca zycia (chyba ze ma chęć powrócić do choroby...)
Nie jadam niczego, co moze spojrzec mi w oczy.
Praca
Proszę Zaloguj Się lub Rejestracja