Witajcie! 😉
Znalazłem w Internecie sklep sprzedający różne ciekawe produkty, a że jestem leniem i nie chce mi się wyskoczyć do większego miasta na zakupy to inna sprawa. 😛 Przyprawy.net, słyszeliscie o tym? Mają w asortymencie dwa sosy sojowe. Nie jestem pewien, któremu zaufać i czy w ogóle można. Proszę o pomoc. 😉
http://www.przyprawy.net/product_info.php?cPath=133_178&products_id=581
http://www.przyprawy.net/product_info.php?cPath=133_178&products_id=595
[edytowane 16/9/2007 przez MCMC]
MC
Właśnie włączyłem do swojej kolekcji przypraw kolejną, którą jest ciemny sos sojowy. Znalazłem dzisiaj tę przyprawę w sklepie i kupiłem ją do wypróbowania. Nadaje potrawie specyficzny, smażony smak, gdyż zawiera dużo soli. Myślę, że stosowany delikatnie i z umiarem nie powinien zaszkodzić. Dolałem go do kaszy gryczanej ale myślę, że jest dobry również do gotowanych ziemniaków a nawet surówek. 😛
Zdobywać majątek za cenę zdrowia znaczy to samo co odciąć sobie nogi by kupić za nie parę butów.
Ja zawszze kupowałam firmy Tan Tan (czu jakoś tak) 😮
A nie przypadkiem Tao-Tao?? Wyrzuciłem ostatnio pustą butelkę, więc nie mogę powiedzieć na 100% czy nazwa jest właściwa, ale gdyby ktoś miał zamiar kupić sos z tej firmy, to zdecydowanie odradzam ten grzybowy - o ile taki zwykły jest w umiarkowanej ilości smaczny i podnosi jakość potrawy, o tyle grzybowy ma bardzo intensywny smak, który drażni i sprawia wrażenie sztucznego, poza tym już po kilku kroplach wszystko jest zabarwione (w zupie np. nie jest to mile widziane). Jest też ciemna odmiana zwykłego, ale jeszcze go nie próbowałem.
Znalazłem do nich linka 🙂
[url] http://taotao.pl/index.php?mod=products&k=8[/url]
[edytowane 9/9/2008 przez JankeS]
Ja mam właśnie ten:
[img] [URL= http://img505.imageshack.us/img505/2105/soswo1.jp g" target="_blank">http://img505.imageshack.us/img505/2105/soswo1.jp g"/> [/IMG][/URL][/img] 😛
Zdobywać majątek za cenę zdrowia znaczy to samo co odciąć sobie nogi by kupić za nie parę butów.
Używam z powodzeniem sosu sojowego Tao Tao jasnego. Ciemny jakoś mi nie podszedł. Zwykle zastępuję nim sól w potrawach, bo oprócz słonego smaku ma jeszcze to "coś" - aromat, głębię 😉 A ponieważ jest płynny, łatwiej i równomierniej się rozprowadza. Buteleczka starcza mi na długo, więc wychodzi bardzo tanio.
Raz mama wybrała się na zakupy beze mnie i kupiła mi jakiś sos sojowy grzybowy. Nigdy go nawet nie otworzyłam, bo roiło się w nim od wzmacniaczy, których obecność dyskwalifikuje produkty z mojej diety, świadcząc o ich bezwartościowości smakowej 😛
Z innymi rodzajami sosów sojowych jeszcze się nie spotkałam.
http://www.explosm.net/comics/random/
A nie przypadkiem Tao-Tao??
Tak, chodzi o Tao Tao 😀
Ja już go dawno nie używałam, więc nie wiem jak teraz smakuje. Kiedyś miałam ten sojowo-grzybowy i byl całkiem ok 😮
Ja lubię ostre i dobrze przyprawione potrawy, więc może dlatego niektórym może on nie smakowac 😮
The Earth is our Mother, we must take care of her. The Earth is our Mother, she will take care of us.
Ja kiedyś kupiłam sojowy ciemny o smaku grzybowym z Polgruntu, był bardzo dobry, potem z braku laku kupiłam taki z Tao-Tao i jest wstrętny, nie używam go :/ Noszę się z zamiarem kupienia innego, ale obawiam się, że będzie podobny...
http://szydelkoikoraliki.blogspot.com
Lily, w życiu trzeba szukać różnych rzeczy. Niekiedy warto próbować nieznane. A nóż będzie jeszcze lepsze od poprzedniego. A jak nie, to będziesz żyła ze swiadomością, że przynajmniej spróbowałaś 😀
The Earth is our Mother, we must take care of her. The Earth is our Mother, she will take care of us.
Czy każdy sos sojowy jest w 100% wege? Czy nie zawiera przypadkiem rybonukleotydów disodowych? Pytam, bo mama kupiła mi tofu marynowane polsoji , w składzie jest sos sojowy i przyjmnuję, że jest to wege, ale jednak wolałabym się upewnić. Może ktoś z was wie?
Ilekroć zwalczałem pokusę było to piękne, ale kiedy pokusie ulegałem, było po stokroć piękniejsze
Praca
Proszę Zaloguj Się lub Rejestracja