przepis na pieczone pączki [url] http://www.gotowanie.wkl.pl/przepis6708.html [/url] - ale nie jest wegański 😉
http://szydelkoikoraliki.blogspot.com
super przepis jak czas znade zabieram się za nie.
Żyj pełnią życia; inaczej popełniasz błąd. Nie jest szczególnie ważne, czym się zajmujesz, jeśli tylko masz życie w swoich rękach. Bo jeżeli nie miałeś życia, to co miałeś? - Co się raz straci, już jest stracone, nie zapominaj o tym.
tak jest mowa o tym smalcu,a co np. z margaryna?z tego co sie orientuje (a nie uzywam margaryny,masla itp.wiec moge sie mylic) znaczna wiekszosc ma w skladzie E471.
w takim wypadku to chyba strasznie trudno jest znalezc paczka wegetarianskiego w pelni,a nawet jesli gdzies takie maja,to i tak sie pewnie nie dowiemy.;p
a moze sie myle...? bo do produkcji paczkow/bulek slodkich itp.chyba uzywa sie margaryny...? ( z gory sorry na moja niewiedze;p)
A są może w Twoje cukierni robione takie pączki bez smażenia?zapieka się je od razu w piekarniku-jakoś tak mi tłumaczyła pani z cukierni, gdy spytałam co się z nimi robi zamiast smażenia.
U nas w supermarkecie na stoisku z pieczywem sprzedają takie pączki pieczone.
Są droższe od tradycyjnych ale za to mają dużo nadzienia różanego , jak dla mnie za dużo no i za słodko więc nie kupuję żadnych. Przynajmniej nie są tłuste.
😛
a mi się wydaje, że E471 jest bardziej niewege niż wege.
no jasne,ze tak.!Frutaniva moje rozwazania na temat E471 byly raczej stwierdzeniem,niz pytaniem.bo to ze E471 jest nieweg.to raczej pewne,jak i to,ze jest praktycznie we wszystkich margarynach.nie bylam tylko pewna czy do paczkow/bulek slodkich dodaje sie margaryny.w takich rzeczach w ogole sie nie orientuje.
tak czy siak nie jadam takich rzeczy,bo nie wiem,co w nich jest.:)
za niedługo Tłusty Czwartek-może komuś się przyda: znalezione w "puszcze", niewypróbowane:
http://www.puszka.pl/przepis/4100-paczki_weganskie.html
macie może sposób na to aby pączku były mniej tłuste? można je np upiec w piekarniku?
Nie piekłem w piekarniku jeszcze nigdy i też czekam na kogoś kto udzieli takiej odpowiedzi :).
Wydaje mi się, że można wlać wiecej alko (kiedyś robiłem faworki i zastosowałem ten patent), co sprawi że pączki nie nasączą się tluszczem, a po usmażeniu odłożyć na papierowe ręczniki, żeby nadmiar oleju odciekł.
Nie próbowałem nigdy pączków wegańskich, ale nie podoba mi się upychanie tam sera tofu. 😮
Zastanawia mnie też to że w wielu wegańskich przepisach (m.in w tym na pączki) ludzie piszą o occie - przecież on ob[b]rz[/b]ydliwie śmierdzi. Nie wyobrażam sobie wlewania go do pączków - :casstet:
[edytowane 17/2/2009 przez bułek]
Praca
Proszę Zaloguj Się lub Rejestracja