Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone

Czy wegetarianie mogą jeść słodycze?  

Strona 3 / 29 Wstecz Następny
  RSS

JAGA
 JAGA
forumowy expert
13/07/2006 7:08 pm  

odkąd dokładnie przeanalizowałam,tzn dowiedziałam się o lecytynie sojowej -nie jadam słodyczy. Wiem,że moge zjeść np babke na oleju mojej mamy...ale póki mnie nie ciągnie to nawet takich bezpiecznych rzeczy nie jadam...

a w przyszłości może będę pichcić czasami rodzinnce bezpieczne wege słodycze

OdpowiedzCytat
Olkosia
początkujący
26/08/2006 11:54 pm  

mysle ze z tym miodem to niezla sciema...moj dziadek jest pszczelarzem i nic niewegetarianskiego nie uzywa do robienia miodu haha no.

Olkosia

OdpowiedzCytat
saimaa-lake
bywalec
27/08/2006 12:02 am  

Wegetarianie mogą jeść słodycze, chyba że są to ci wegetarianie, którzy nie piją mleka, nie jedzą miodu lub nie jedzą jajek (bo w niektórych słodyczach są białka jajek).

Ja nie jem tylko tych słodyczy, w których są białka jajek.

[edytowane 26/8/2006 od saimaa-lake]

On a steady diet of soda pop and Ritalin.

OdpowiedzCytat
Asia
 Asia
bywalec
27/08/2006 12:17 am  

Wegetarianie raczej nie powinni jesć słodyczy, chocby ze wzgledu na zawartość lecytyny, o której tutaj mowa .Szczerze powiedziawszy ja uwielbiam słodycze ,ale staram sie je odrzucić ,choc to bardzo trudne 😉

OdpowiedzCytat
saimaa-lake
bywalec
27/08/2006 12:25 am  

Wegetarianie raczej nie powinni jesć słodyczy, chocby ze wzgledu na zawartość lecytyny, o której tutaj mowa .Szczerze powiedziawszy ja uwielbiam słodycze ,ale staram sie je odrzucić ,choc to bardzo trudne 😉

Mówisz o skrajnych wegetarianów typu o.

OdpowiedzCytat
Asia
 Asia
bywalec
27/08/2006 12:35 am  

Ale tak czy siak do zdrowej zywnosci sie nie zaliczają 😛 więc lepiej ich unikać,chyba się z tym zgodzisz saimaa-lake??

OdpowiedzCytat
saimaa-lake
bywalec
27/08/2006 1:08 am  

Ale tak czy siak do zdrowej zywnosci sie nie zaliczają 😛 więc lepiej ich unikać,chyba się z tym zgodzisz saimaa-lake??

Myśląc w ten sposób to mówisz po prostu jak wielbiciel zdrowej zywnosci 😉 nie unikam ich, jeśli nie mają białka z jajek, lubię slodycze, chociaż wchodzą mi w biodra 😉

OdpowiedzCytat
Asia
 Asia
bywalec
27/08/2006 1:15 am  

Myśląc w ten sposób to mówisz po prostu jak wielbiciel zdrowej zywnosci 😉 nie unikam ich, jeśli nie mają białka z jajek, lubię slodycze, chociaż wchodzą mi w biodra 😉

A komu nie wchodzą 😉 i dlatego tez warto ich unikać 😛

OdpowiedzCytat
saimaa-lake
bywalec
27/08/2006 1:48 am  

Moja przyjaciółka je bardzo dużo słodyczy, a chudziutka jak patyczek. Dziwna sprawa 😀

OdpowiedzCytat
Asia
 Asia
bywalec
27/08/2006 2:01 am  

hehehe:) Tez znam takie przypadki, ale to chyba tylko nieliczni wybrańcy 😛

OdpowiedzCytat
Anonim
bywalec
27/08/2006 8:29 pm  

czy ktoś wie gdzie jest jakiś fajny wegetariański sklep w Poznaniu??

Ja kupowałam w Poznaniu na Podgórnej, to jest koło Kupca 🙂 Poza tm dużo tego jest w supermarketach 😀 chociaż do specjalistycznych sklepów mam większe zaufanie ;*

OdpowiedzCytat
JAGA
 JAGA
forumowy expert
27/08/2006 10:53 pm  

Mówisz o skrajnych wegetarianów typu o.

Mówiąc o skrajnych wegetarianach masz na mysli tych którzy jedzą produkty z lecytyną?Ja jestem laktoowowegetarianką i nie jem czekolady,batoników itd itp,bo unikam produktów ze zwierząt...nie uważam tego za skrajność.

OdpowiedzCytat
Srebrna
stały bywalec
27/08/2006 11:03 pm  

Saimaa-lake, nie chcę się czepiać, ale trochę dziwne mi się wydaje, że, mimo iz masz świadomość tego, że w jakiś produktach znajduje się podejrzany dla wegetarian lub po prostu niewegetariański składnik, nie przeszkadza Ci to. Nie chodzi mi o to, żeby zaglądać w Twój talerz, ale po prostu ciekawi mnie Twoje zachowanie. W temacie o gumie do żucia pisałaś, że wegetarianie mogą ją zjadać, bo zawiera śladowe ilości lecytyny. W temacie o słodyczach piszesz, że unikasz jedynie białek jajek. Jak to jest, co? Jeszcz również galaretki, mimo iż zawierają żelatynę? Sery z podpuszczką? Dla mnie taka konsekwencja we własnych poglądach jest conajmniej dziwna. Skoro chodzi o ilość, to może raz na rok możemy również zjeśc rybę? A może raz na 5 lat krowę? Po prostu, nie umiem tego zrozumieć. Nie chcę się czepiać, jedynie ciekawi mnie Twoje podejście do tej sprawy 😉

OdpowiedzCytat
Wiejka
stały bywalec
28/08/2006 12:02 am  

Hej, a prażona kukurydza jest chyba zdrowa, nie:D??

Życie nie jest ani lepsze ani gorsze od naszych marzeń...Jest po prostu inne..

OdpowiedzCytat
Olkosia
początkujący
28/08/2006 1:38 am  

JAGA a w jakich serach jest ta podpuszczka??!!??!!

Olkosia

OdpowiedzCytat
Strona 3 / 29 Wstecz Następny

Praca