Nikt mi nie odpowiedział 🙁
Czy siemię lniane musi być zmielone, czy wystarczy dobrze pogryźć?I czym mielić w domu... (maszynką do pieprzu?)
To już chyba było na forum dużo razy;)
Samo pogryzienie raczej nie wystarczy i powinno się mielić, w młynku do kawy. nie kupować mielonego, nie ma w nim już omega3 .No i jeść 2-3 łyżki stołowe dziennie.
(Jeśl cośi źle mówię, proszę mnie poprawić:P)
Młynek można na allegro kupić, jakieś 20-30zł
[edytowane 27/8/2007 od owle]
[edytowane 27/8/2007 od owle]
Jak ja zazdroszcze ludziom ktorych nie ciągnie do słodkiego,tyle razy probowalam to "rzucic" to jak narkotyk! Juz nawet faszerowalam sie chromem i niewiele to dalo,zamiast slodyczy staram sie kupowac suszone owoce,one ostro zamulają wiec dobrze mi to robi,moze jak kiedys zaczne tyc to mi sie uda z tym skonczyc ale to naprawde trudne,druga zmora u mnie to sól, kocham jej smak-moje domowe frytki...hmmmm osobiscie nie polecam
http://www.youtube.com/watch?v=lHdLRrUocOA&feature=player_embedded
choć w trakcie roku szkolnego (będę kończyć w tym roku 3 klasę gimnazjum) będe jadła pewnie więcej gorzkiej czekolady, bo ma sporo magnezu, który sie przydaje przy nauce 😉
Płatki owsiane też mają sporo magnezu, pestki, kasza jaglana.
http://szydelkoikoraliki.blogspot.com
cukier poddaje się dzialłaniu silnych substancji chemicznych i że powoduje to odwapnianie kości
Do przemiany chemicznej cukru organizm wykorzystuje sód, potas, magnez i wapń, który w pierwszej kolejności pobiera z zębów i kości. Cukier powoduje też zakwaszenie organizmu.
Ponadto firmy produkujące słodycze, takie jak Cadbury, Nestle, Kraft, Mars prawdopodobnie nadal wykorzystują do produkcji swoich słodyczy kakao z Wybrzeża Kości Słoniowej (gdzie wykorzystuje się dzieci do niewolniczej pracy). Wprawdzie firmy te miały do 2005 r. podpisać i wprowadzić w życie protokół Harkina-Engela przeciwdziałający niewolniczej pracy dzieci przy uprawie i przetwórstwie ziarna kakaowego, ale nie znalazłam żadnych informacji, by tak się rzeczywiście stało.
Czy mleczne bułeczki sa wegetariańskie? Mi się wydaje że tak.
Oto skład mlecznych bułeczek z firmy DAN CAKE.
Mąka pszenna, jaja, cukier, tluszcz roślinny, drożdże, 2,5% mleka w proszku chudego (odpowiada: 26% mleka chudego), białko jaja kurzego, cukier gronowy, aromat, serwatka w proszku, sól, laktoza, barwnik: beta-karoten, zagęstnik: karboksymetylceluloza, emulgatory: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych oraz stearoilomleczan sodu. Bez dodatków substancji konserwujących. Produkt może zawierać śladowe ilości orzechów. No i tam pisze o przechowywaniu itp.
Jest tam podany adres i e-mail. Co myslicie o tym składzie?
miód tuczy 😛
ja wogóle nie spozywam słodyczy-z natury są szkodliwe...:/zresztą słyszałam że miód jest niewegetariański...i to nawet niezła na ten temat ideologie przeczytałam 🙂 😀
[edytowane 14/10/2006 od euridice]
ja tez nie jem slodyczy. KOMPLETNIE NIC. ludzie sie dziwia. Czemu sie tak dziwia!?
Kiedys powiedzialam mojej kolezance, ze nie jem miasa i slodyczy. Ona otwarła szeeeeroooko oczy i usta pytając: "To co ty jesz?"
Maatko, jesli dla ludzi podstawowym skladnikiem menu jest padlina i cukier, to ja im na prawde szczerze wspolczuje. ich żoladki sa jak smietniki i groby. Nie no, okropnosc.
Slodycze nie sa nam do NICZEGO potrzebne. Ludzie sie nimi zajadaja i potem mamy same tłuste baby na ulicach. Czepiaja sie potem mnie, ze chuda jestem. Debile.
A ja moge bardzo dlugo nie jesc. Nie lubie miec jedzenia w zoładku.
Owoce i warzywa wystarcza.
zgodzi sie ktos ze mna?
ef
w moim zyciu slodycze sa tez jak narkotyk-dlatego ciagle do nich wracam (ale przerwy w NIE JEDZENIU sa coraz dluzsze ) :
co zmienilem w ostatnich latach jesli chodzi o slodycze ?
Staram sie -jesli juz- jesc wyroby BIO-zawieraja naprawde minimalna ilosc chemii
+ ZJADAM NAPRAWDE DUZE ILOSCI SUSZONYCH OWOCOW -tylko z atestami bio ! ) -mam na mysli suszone morele i suszone figi - nie dosc ,ze slodkie to do tego b.zdrowe.
Jacek
Jeśli jesz cukier to oczywiście sobie szkodzisz - cukier powoduje podobno ok. 80 różnych szkód zdrowotnych. Zakwasza organizm, upośledza wchłanianie minerałów i witamin, powoduje rozrost drożdżaków w jelitach i masę innych rzeczy. Żeby nie było - też jadam słodycze. Nałóg.
http://szydelkoikoraliki.blogspot.com
Praca
Proszę Zaloguj Się lub Rejestracja