Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone

Czipsy?  

Strona 2 / 3 Wstecz Następny
  RSS

MCMC
 MCMC
forumowicz
25/11/2007 1:46 pm  

Co to była za firma? Ja kupuję SONKO i jeszcze nigdy nie miałem żadnych nieprzyjemności. A brązowy ryż jest BEE... 😛

MC

OdpowiedzCytat
tru
 tru
stały bywalec
25/11/2007 2:45 pm  

skoro był robak to znaczy że nie był napromieniowany jonizująco jak reszta ryzu. jaka firma? - zacznę kupować.

OdpowiedzCytat
lucylu
bywalec
25/11/2007 5:03 pm  

to była firma SONKO:)

na razie dałam sobie spokój z ryżrm, no moze prócz wafli ryzowych i preparowanego....

a co do tej firmy, to znajoma mi mówiła, ze kilkakrotnie już jej sie zdarzyło coś podobnego ....

[edytowane 25/11/2007 od lucylu]

podarujUśmiechSwójTymKtórychNapotkaszNaSwejDrodze

OdpowiedzCytat
xxl
 xxl
weteran forum
25/11/2007 5:32 pm  

Mi z czasem robaki pojawiają się we wszystkim, a wszystko zamykam w szczelnych słoikach zaraz po otwarciu opakowania. Parę dni temu znalazłam robaki w moim cennym niełuskanym ryżu, który pachnie orzechami. Ja się zawsze wkurzam, a rodzice mówią, że robak wlezie już w sklepie. Grrr

http://www.explosm.net/comics/random/

OdpowiedzCytat
MCMC
 MCMC
forumowicz
25/11/2007 6:35 pm  

Ja jem głównie biały, jeszcze nie spotkałem się z robakami w środku. 😛

MC

OdpowiedzCytat
czarna
bywalec
25/11/2007 7:09 pm  

Wiecie co nie zapomne nigdy mojej wizyty w oczyszzelnie pasz tych z ktorych robi sie make chlebi i takie tam...np zboze wpadalo do takiego wielkiego sita i tam razem ze szczurami myszami ulegalo zmieleniu tak i jest do dzis dnia od tamtej pory nie jadam nic co z maki i produktów zbozowych naprawde NIGDY nie wiemy co sie DOKLADNIE znajduje w produktach...

Live and let live!

OdpowiedzCytat
Lily
 Lily
Famed Member
25/11/2007 7:41 pm  

xxl, jeśli nie wytępisz w domu wszystkich moli zbożowych, co oznacza prawdopodobnie wyrzucenie wszystkich zapasów, to ciągle będą się lęgnąć - ja teraz ich nie mam, ale kiedyś miałam i wiem, że zamykanie nie pomaga

http://szydelkoikoraliki.blogspot.com

OdpowiedzCytat
Kapibara
bywalec
25/11/2007 10:26 pm  

Makabryczne i obrzydliwe to z tymi szczurami i faktycznie potwierdza, że niczego nie możemy być pewni.Ale miało byc o czipsach. Co jest bardziej niezdrowe i kaloryczne - frytki czy czipsy?

OdpowiedzCytat
MCMC
 MCMC
forumowicz
25/11/2007 11:00 pm  

Aaa, właśnie. Co z frytkami? To chociaż można jeść? Czy mam od razu zacząć uprawiać własny ogródek?

MC

OdpowiedzCytat
xxl
 xxl
weteran forum
25/11/2007 11:29 pm  

Z tego co wiem, frytura najczęściej zawiera domieszkę tłuszczów zwierzęcych i pełno chemii. Jeśli już, to lepiej jeść domowe, choć ja nie jem, bo to zbyt pracochłonne, ciężkie i kaloryczne 😉

http://www.explosm.net/comics/random/

OdpowiedzCytat
Lily
 Lily
Famed Member
25/11/2007 11:56 pm  

ja ostatnio robiłam, na oleju, ale rzadko jadam 🙂 można sobie zrobić coś jakby chipsy - pokroić cieniuteńko ziemniaki, np. obieraczką na milimetrowe plasterki i tak smażyć na rozgrzanym tłuszczu

http://szydelkoikoraliki.blogspot.com

OdpowiedzCytat
Fatty
weteran forum
26/11/2007 12:07 am  

Na złe tory zszedł ten wątek- fryteczki? frytasy,fryty... klawiaturę zaślinię! 😉

"Co jest bardziej niezdrowe i kaloryczne - frytki czy czipsy?"
w chipsach jest trochę chemii, w domowych frytasach zaś niewiele, więc chyba chipsy wychodzą niezdrowiej.
Taka uroda tego świata,że to co smaczne, to i niezdrowe(i/lub tuczące)... 😛

Białowieska się Puszcza.

OdpowiedzCytat
MCMC
 MCMC
forumowicz
26/11/2007 2:28 am  

Taa... A ja Aviko pożerałem... No dobra, koniec z dobrymi i niezdrowymi daniami. Marfefki górą!

MC

OdpowiedzCytat
Kapibara
bywalec
26/11/2007 5:42 pm  

E tam , lepiej samemu zrobic sobie frytki ...ja nigdy nie jadałm robionych, raz mi sie zdażyło i byłam autentycznie zszokaowana jakie to rozmiekłe, gąbczaste i bezsmakowe. Ja tam wole obierać 15 minut i zjesć dobrze.No ale jest jedno ale po zatym zwierzecym : robione chyba sie piecze w piekarniku a nie smarzy w bradzo kalorycznym i zmulającym żołądek oleju który potem wycieka z tych frytek.
A mi ślina nie leci bo jestem po obiedzie ;p , juz sie nauczyłam nie wchodzić na forum głodna 🙂

OdpowiedzCytat
Patrice
bywalec
02/12/2007 3:04 pm  

mmmm faktycznie mozna sie zaślinić na tym forum 😀

OdpowiedzCytat
Strona 2 / 3 Wstecz Następny

Praca