Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone

'kasia' czyli ciasteczkowy potwór.  

  RSS

chojrak
początkujący
Dołączył: 16 lat  temu
Posty: 12
22/12/2007 11:46 pm  

no więc.
ostatnio przez czysty pzypadek przeczytałam sobie etykietkę od margaryny (?) do pieczenia- [u] Kasi[/u] [b] [/b]. Na pewno znacie.
Koszmar. Lecytyna, juz nawet nie sojowa [wlasciwie bez roznicy no ale] i kilka innych paskudztw.

I nasunęło mi sie pytanie: czym można to świństwo zastąpić??
[mama władowała do połowy ciast, drugą połowę staram się ratować jak mogę]

z góry dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam.

[edytowane 22/12/2007 od chojrak]

Make love. Not food.


OdpowiedzCytat
vegetena
stały bywalec
Dołączył: 17 lat  temu
Posty: 964
22/12/2007 11:55 pm  

Spróbuj z olejem roślinnym - szklanka na kostkę, chyba, że lepiej się do ciasta nadaje rozcieńczony, wtedy 3/4 szklanki oleju, reszta ciepłej wody. Wszystko zależy od rodzaju ciasta, metoda prób i błędów się może przydać, ale raczej poważniejszych problemów być nie powinno. Powodzenia 🙂


OdpowiedzCytat
Kapibara
bywalec
Dołączył: 17 lat  temu
Posty: 163
23/12/2007 3:08 pm  

masłem?


OdpowiedzCytat
Wege-Aneta
forumowy expert
Dołączył: 18 lat  temu
Posty: 1084
24/12/2007 11:08 am  

olej?


OdpowiedzCytat
Srebrna
stały bywalec
Dołączył: 18 lat  temu
Posty: 569
26/12/2007 5:03 pm  

Swego czasu używałam Planty, dopóki ktoś nie zauważył producenta.

Jest jeszcze margaryna Bartek. Niby do smażenia, ale ja na niej też piekę często i daje radę.

http://www.hipernet24.pl/prodinfo.php?item_id=10813&pkt_id=&pro_id=&char_id=

Skład bezpieczny. Producentem tym razem nie jest Uniliver ;). Do kupienia w Carrefourze.


OdpowiedzCytat
pogodynkaa
rozmówca
Dołączył: 17 lat  temu
Posty: 98
07/02/2008 11:31 pm  

margaryna roslinna ?
ja kupuje 'Bartek' 100% roslinna 🙂 i jest biała 🙂

[edytowane 23/6/2008 przez pogodynkaa]

pogodynkaa


OdpowiedzCytat
  
Praca