moja mama 2 lata temu kupowala czesto w promocji w Tesco pierogi i krokiety z kapusta i grzybami pewnej firmy X (nie mrozone)- i ja je jadlam....az do czasu gdy zauwazylam w skladzie pierogow wlasnie tluszcz wieprzowy:( moge sie domyslac jaka to firma. Od tego czasu staram sie nie kupowac gotowych produktow ( procz mrozonek czy tam mieszanek warzywnych w puszcze)
Nie trawie obludy, dwulicowosci i falszu!
ozon hehe co z nia nie tak?:> jak pisalam tego posta to sie spieszylam ;p
Wlochata no wlasnie 🙁 do kitu.. lubialm piegrogi zawsze heh;-/
[edytowane 5/2/2008 przez Wege-Aneta]
"ostatnio ROBIE w innej pracy"
"PISZE,ze pierogi sa...."
(podopwiadam: robie to niezbyt stylistycznie slowo w tym kontekscie, natomiast nie"pisze" tylko "jest napisane", najlepiej uscislic"na opakowaniu jest napisane")
Ale nie krytykuje Cie, duzy plus ze sie zapytalas co jest nie tak z Twoja wypowiedzia.
Pozdrawiam:)
ozon kicham na jezyk polski ;> od zawsze mialam swoj wlansy jezyk ;> z wypracowan mialam 2:P heheheh
no tak, to latwo zauwazyc. A przy okazji kichasz na wszystkich innych, ktorym serwujesz takie perelki w swoich wypowiedziach na forum.
a z tym "swoim wlasnym jezykiem" to nie rozumiem. Wydaje mi sie,ze to jednak jest jezyk polski tylko,ze w twoim przypadku,stosowany niepoprawnie. Taki jezyk raczej nie nazywa sie"swoim wlasnym jezykiem".
Dobrze,koncze ten temat bo szkoda gadac.
Chyba masz zly dzien Ozon22 😛 mnie tam jezyk Wege-Anety nie razi, sama wielokrotnie mowilam "ide do roboty", majac na mysli prace ktorej nie lubilam. Nawet moja pani od ekonomii mowi ze teraz sie robi a nie pracuje 😛 mialam w klasie "przypadek" ktory chodzil i poprawial innych (mowi sie "jest napisane" a nie "pisze") a tymczasem jechal na 3 i tylko ten wyjatek pamietal
Nie trawie obludy, dwulicowosci i falszu!
Chyba masz zly dzien Ozon22 😛 mnie tam jezyk Wege-Anety nie razi, sama wielokrotnie mowilam "ide do roboty", majac na mysli prace ktorej nie lubilam. Nawet moja pani od ekonomii mowi ze teraz sie robi a nie pracuje 😛 mialam w klasie "przypadek" ktory chodzil i poprawial innych (mowi sie "jest napisane" a nie "pisze") a tymczasem jechal na 3 i tylko ten wyjatek pamietal
Skoro Ci nie przeszkadza jej jezyk to dobrze. A co do kolegi,ktory poprawial innych... ech,szkoda komentowac. Co to ma za zwiazek z tym co napisalem? Zreszta -tak jak wspomnialem- koncze temat. Czy do wszystkiego trzeba dorabiac jakas filozofie? Poprawienie kogos, gdy niechlujstwo jezykowe daje po oczach, to dowod na zly dzien?
Dziękuję za skończenie tematu, a właściwie offtopu, bo gdyby to dalej poszło, cały forumowy regulamin zostałby złamany 🙂 (1-offtop, 2-komentowanie i poprawianie czyjejś ortografii, polecam lekturę regulaminu)
Pozdrawiam!
kamma [i] [/i]
[edytowane 7/2/2008 od kamma]
Najlepsze pierogi to samosy. Ja robię z mąki orkiszowej , duuuuuuże , porządnie nadziane 😉 Na pocżątku robiłam z jajkami , teraz bez - wychodzą tak samo dobre.
Z takiego ciasta robię również słodkie bułki. Łatwe i dobre.
Ilekroć zwalczałem pokusę było to piękne, ale kiedy pokusie ulegałem, było po stokroć piękniejsze
Praca
Proszę Zaloguj Się lub Rejestracja