Hmm... Ja idę na rozmowę o pracę... Właśnie do McDonalda jutro... Interesuje mnie, jak wygląda to wszystko od tzw. kuchni, chcę poznać cały ten proceder od podstaw. Kłóci się to z moimi przekonaniami o niejedzeniu mięsa (bo jak to, sama nie jem, a dla masy ludzi smażę?!), ale desperacko potrzebuję pieniędzy i to wszystko jest strasznie poplątane.
polski eksperyment o jedzeniu z sieciówek fast food
http://dziendobrytvn.plejada.pl/24,32546,news,,1,,czy_hamburger_splesnieje_po_miesiacu,aktualnosci_detal.html#autoplay
przerażające!!
"wrogowie radia Maryja niech będa przeklęci"
http://www.eioba.pl/a2579/dlaczego_frytki_mcdonalds_sa_tak_smaczne
Unikałam od dawna, ale teraz moja noga tam więcej nie postanie..
Przebrnijcie do końca.
Pochwała jest pożyteczniejsza od kary. Plaut
Nie wiem czy jeszcze kogoś interesuje ten temat, ale o Mc mogę trochę powiedzieć, ponieważ pracowałam tam około roku (tak samo jak w KFC). Tak jak już mówili poprzednicy wszystko spełnia normy itd, ale np z tym smażeniem w oleju: faktycznie wszystko ma swoje oddzielne komory, ale cóż z tego jak olej wymieniają raz w miesiącu? Wszystkie pozostałości panierki w komorze z frytkami wyciągane są na sitko i smażą dalej. Co do mięcha to ponoć jest to 100%, ale z tego co udało mi się wyciągnąć z jednego z zaprzyjaźnionych menadżerów, to ponoć są to odpady wołowe . Wszystkie warzywa mają masakryczne długie daty ważności, a to chyba podejrzane prawda? A poza tym sposób w jaki tam się ludzi traktuje pozostawia wiele do życzenia, więc nie oczekiwałabym, że ktoś się tam będzie lepiej obchodził ze zwierzętami:(
Co do KFC: wg. mnie 10x lepsza restauracja niż Mc. Poważnie. Przynajmniej widać tam, że kurczak to kurczak a nie jakaś niewiadomego pochodzenia mielona.
Pozdrawiam
Jestem trochę roczarowana komentarzami. Czyżby odpady wołowe wzbudzały aż takie zgorszenie (są w każdym hamburgerze bez względu na restaurację), zapominamy tylko o tym skąd ta wołowina jest i jak to wygląda!! 60% bydła do McDonalda hodowana jest w Amrece Południowej, nie wiem czy zdajecie sobie sprawę w jak skandalicznych i niedopuszczalnych warunkach bydło jest znakowane, kastrowane itp, a potem to już masowa gehenna włącznie z kilkudziesięciogodzinnym transportem pod pokładami ogromnych statków transportowych (śmiertelność 30%)-by trafić do rzeźni i McDonalda.
KFC Jezu!!!!!!!!!!! fermy drobiu to chyba jedno z najbardziej koszmarnych rzeczy jakie widziałam! Włącznie z aplikacją hormonów powodujących wykluwanie się piskląt z 3 nóżkami!
A tu zapewnienia, że KFC lepsze od McDonalda HALO!!! 😡
Gdzieś (prawdopodobnie tutaj) spotkałam się z pewną informacją, że PH stosuje podpuszczkę odzwierzęcą, więc ich ser nie jest wege niestety.
Tak, napisałam jakiś czas temu do nich maila i odpowiedzieli, że używają podpuszczki naturalnej, czyli odzwierzęcej.
Ilekroć zwalczałem pokusę było to piękne, ale kiedy pokusie ulegałem, było po stokroć piękniejsze
Praca
Proszę Zaloguj Się lub Rejestracja