Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone

Co dziś na obiad?  

Strona 128 / 280 Wstecz Następny
  RSS

Tempeh-Starter
bywalec
Dołączył: 15 lat  temu
Posty: 133
11/11/2009 3:38 pm  

ja to mam dziś jasną sprawę (wczoraj robiłem test partii starterów która właśnie przyszła i oto 1055g świeżego, białego TEMPEHu

[img] [/img]

jak by ktoś miał ochotę zapraszam na stronę 🙂

RÓB SOBIE TEMPEH


OdpowiedzCytat
mikrofonek
forumowicz
Dołączył: 15 lat  temu
Posty: 36
11/11/2009 3:39 pm  

ziemniaczki surówka z marchewki i jabłka i kotleciki sojowe 🙂


OdpowiedzCytat
k86w09
forumowicz
Dołączył: 14 lat  temu
Posty: 21
22/11/2009 2:29 pm  

...

Jak co dzień spaghetti z sosem napoli i dużo dużo żółtego sera :(:(:(

...

...


OdpowiedzCytat
kropkaaaa
bywalec
Dołączył: 15 lat  temu
Posty: 106
23/11/2009 10:42 pm  

krupnik wegetariański i faszerowany patison. ;D

'i think therefore i am vegetarian' ;D


OdpowiedzCytat
Lily
 Lily
Famed Member
Dołączył: 19 lat  temu
Posty: 4163
23/11/2009 10:51 pm  

Omlet z pieczarkami, cukinią i serem. A na kolację wegański makowiec 😉

http://szydelkoikoraliki.blogspot.com


OdpowiedzCytat
rubia
forumowy expert
Dołączył: 16 lat  temu
Posty: 1077
24/11/2009 5:20 pm  

Pure ziemniaczane, kotlety z ciecierzycy w sosie koperkowym, kiszony ogórek. A wczoraj brązowy ryż z wegetariańskim curry. Na jutro planuję makaron z sosem szpinakowym, z dużą ilością czosnku. Tak w ogóle to chwilowo jestem w UK więc muszę się nasycić bogactwem warzyw i owoców na najbliższe kilka miesięcy 🙂


OdpowiedzCytat
Mokosz13
rozmówca
Dołączył: 15 lat  temu
Posty: 79
24/11/2009 5:35 pm  

Ryż z sosem grzybowym, sałatka z ogórków, marchewki i paparyki oraz sałata z sosem ziołowym! 🙂


OdpowiedzCytat
AnKa_15
rozmówca
Dołączył: 14 lat  temu
Posty: 60
25/11/2009 5:26 pm  

Dziś na obiad tylko zupa ogórkowa, a na kolację lekkostrawna sałatka owocowa 🙂 Pycha!

Kiedy człowiek zabije tygrysa, nazywa to sportem, ale jeśli tygrys zabija człowieka nazywa się to okrucienstwem.


OdpowiedzCytat
AQARIUS
forumowicz
Dołączył: 15 lat  temu
Posty: 23
26/11/2009 1:58 pm  

Dzisiaj będzie makaron [ kokardki ] z jabłkami smażonymi.


OdpowiedzCytat
Tempeh-Starter
bywalec
Dołączył: 15 lat  temu
Posty: 133
26/11/2009 6:36 pm  

na obiad było 8 pierogów + sałatka z czerwonej fasoli ze świeżym imbirem i cebulką

na kolacje moja ulubiona gęsta owsianka na napoju sojowym (wanilinowym) z kandyzowaną skórką pomarańczową (uwielbiam)

RÓB SOBIE TEMPEH


OdpowiedzCytat
Olla
 Olla
bywalec
Dołączył: 18 lat  temu
Posty: 484
26/11/2009 8:51 pm  

Tempeh ... powiedz jak smakuje tempeh ?
Czy można go kroić w plastry i traktować jak kromki chleba?


OdpowiedzCytat
berry_fields
forumowicz
Dołączył: 15 lat  temu
Posty: 37
26/11/2009 9:32 pm  

Ziemniaki z cieciorką, sałatka z karamboli, pomidora, sałaty i mandarynek z ostrym sosem imbirowym. Udało mi się dostać świeży, więc czuję, że przez jakiś czas będę szaleć i wrzucać ten imbir nawet w plasterkach do herbaty. 🙂 Karambola natomiast jest genialna, nadaje się do wszystkiego. Na kolację chyba tyliko soj-mleko z przyprawami plus orzechy.

[edytowane 26/11/2009 od berry_fields]

"Truth hurts, remember this: we are pooling our faith."


OdpowiedzCytat
kropkaaaa
bywalec
Dołączył: 15 lat  temu
Posty: 106
27/11/2009 7:17 pm  

a ja dzisiaj miałam barszcz czerwony z krokietami ze szpinakiem. mniam. 😛

'i think therefore i am vegetarian' ;D


OdpowiedzCytat
JAGA
 JAGA
forumowy expert
Dołączył: 19 lat  temu
Posty: 1385
27/11/2009 7:59 pm  

od 2 dni bawię się w wariacje kotletowe. Wczoraj były kotlety z płatków owsianych, marchewki, pietruszki i kiszonej kapusty (+ cieciorka w sosie pomidorowym i surówka ze sklepu). Dziś na obiado-kolację będą kotlety z gotowanych ziemniaków, pieczarek, cebuli z dodatkiem mąki (+ jakaś kasza i buraczki z chrzanem).
Te kotlety nie wychodzą mi nigdy do końca dobre- tzn jak dla mnie są zjadliwe, ale potencjalni konsumenci mieli by raczej wątpliwości. Problem polega na tym, że wystrzegam się smażenia na dużej ilości oleju i w efekcie w usmażonych kotletach czuć np mąkę albo "surowe" i rozmamłane płatki owsiane. Jak Wy robicie kotlety? Macie jakiś złoty środek pomiędzy dobrym smakiem a umiarkowaną ilością kalorii w produkcie końcowym?


OdpowiedzCytat
Lily
 Lily
Famed Member
Dołączył: 19 lat  temu
Posty: 4163
27/11/2009 8:38 pm  

Jeśli smażysz na małej ilości tłuszczu to lepiej nie dodawać mąki, bo ona się nie usmaży, można takie kotlety piec albo robić z gotowanej kaszy; mnie osobiście najbardziej smakują z dodatkiem bułki tartej zamiast płatków... no i jest też kwestia odpowiedniego przyprawienia...

http://szydelkoikoraliki.blogspot.com


OdpowiedzCytat
Strona 128 / 280 Wstecz Następny
  
Praca