Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone

Co dziś na obiad?  

Strona 131 / 280 Wstecz Następny
  RSS

Simona
początkujący
01/02/2010 1:03 am  

ryz z jablkiem i cynamonem
zupa brokulowo - szparagowa

do zwiazania kotletow polecam czerstwa bulke namoczyc w mleku lub wodzie jak zrobi sie miekka wycisnac wode i dodac do masyna kotlety, polecam tez kasze manne jak powyzej 🙂

Gdyby można było skrzyżować człowieka z kotem, skorzystałby człowiek, a stracił kot. - Mark Twain

OdpowiedzCytat
mathilda
bywalec
01/02/2010 1:20 pm  

No ale w bułce jest jajko i to już wtedy nie będzie wegańskie...

Jestem. Tworzę. Czasem długo siedzę w nocy. Czasem noc długo siedzi we mnie.

OdpowiedzCytat
greene
bywalec
01/02/2010 2:55 pm  

A mi marzy się dynia. jakaś rozgrzewająca zupa-krem z tego pieknego pomarańczowego warzywka. Czy ktoś wie, czy jest jakaś szansa o tej porze roku na dynię? Szukałam w paru sklepach, ale nigdzie nie znalazłam. Czyżby już było za późno na dynię?

OdpowiedzCytat
bułek
forumowy expert
01/02/2010 3:32 pm  

A mi marzy się dynia. jakaś rozgrzewająca zupa-krem z tego pieknego pomarańczowego warzywka. Czy ktoś wie, czy jest jakaś szansa o tej porze roku na dynię? Szukałam w paru sklepach, ale nigdzie nie znalazłam. Czyżby już było za późno na dynię?

Chyba juz nie, może będzie mrożona? Btw też mam chęć na dynie i przepisy do wypróbowania 🙂

Smakowite przepisy wegańskie

OdpowiedzCytat
MuayThai89
bywalec
01/02/2010 4:18 pm  

A ja zjem sobie dzisiaj kotlety sojowe bo w tym roku jeszcze ich nie jadłem...
Ale nie wiem czym je zjesc...chyba z ryżem i warzywami 😀

http://www.gajusz.org.pl/jedenprocent

OdpowiedzCytat
Lily
 Lily
Famed Member
01/02/2010 10:31 pm  

Ziemniaki z koperkiem, kotleciki z fasoli i płatków owsianych, brokuły 😉

http://szydelkoikoraliki.blogspot.com

OdpowiedzCytat
greene
bywalec
02/02/2010 2:57 pm  

byłam przed chwilą w temacie "jak zrobić wegańskie naleśniki" stąd przyszedł mi do głowy pomysł na dzisiejszy obiad. Hmm na koncie debet, w lodówce samo światło, tylko w szafce koncentrat, soczewica i mąka. Toteż zrobię wegańskie naleśniki z farszem pomidorowo soczewicowym. To dopiero bedzie eksperyment 😛

OdpowiedzCytat
Simona
początkujący
02/02/2010 3:51 pm  

W bulce jajko ??? A czy do pieczenia chleba dodaje sie jajko ?? Moze do jakis wydziwionych ja sie jeszcze z jajkiem w bulce nie spotkalam a jak ma sie watpliwosci mozna uzyc chleba albo samemu upiec bulki 😉

Na obiadek beda gotowane ziemniaki w mundurkach + serek homo z cebulka i olejem rzepakowym tloczonym na zimno + jakas jarzynka mniamii 🙂

Gdyby można było skrzyżować człowieka z kotem, skorzystałby człowiek, a stracił kot. - Mark Twain

OdpowiedzCytat
JAGA
 JAGA
forumowy expert
02/02/2010 7:51 pm  

spaghetti pełnoziarniste z dużą ilością szpinaku i oliwą. Ostatnio z powodu sesji gotujemy szybkie dania, ale takie szybkie: "kasza+warzywa"," wielowarzywna zupa" itd często bardziej mi smakują niż wymyślne dania 😉

OdpowiedzCytat
marta030978
bywalec
06/02/2010 4:49 pm  

ziemniaki, kotlety (kasza jaglana+ płatki owsiane+ kiełki), surówka z sałaty zielonej. : ))

OdpowiedzCytat
mathilda
bywalec
07/02/2010 10:46 pm  

No nie wiem... nie znam się na piekarnictwie, ale jak dotąd żyłam w przekonaniu, że w pieczywie są jajka... może dlatego, że moja prababcia, kiedy jeszcze żyła i piekła chleb, dodawała tam jajko...

A na obiad dziś miałam brokuły podgotowane na parze. Z sosem pomidorowo-ziołowo-czosnkowym. Mniami 🙂

OdpowiedzCytat
greene
bywalec
08/02/2010 5:41 pm  

Przez weekend się rozleniwiłam, toteż dziś bardzo prosty obiad. Nawet smaczny ale chyba niezbyt zasobny w minerały 😉 Naleśniki z twarożkiem i konfiturami z czarnej porzeczki

OdpowiedzCytat
rubia
forumowy expert
09/02/2010 12:02 am  

Pizza ze strony Bułka. A już byłam trzeźwiejącą anonimową pizzoholiczką (od wielu tygodni). Bułku, powinnam Cię znienawidzić, ale nie potrafię, bo pizza była pyszna! 😉

OdpowiedzCytat
bułek
forumowy expert
09/02/2010 2:05 am  

Pizza ze strony Bułka. A już byłam trzeźwiejącą anonimową pizzoholiczką (od wielu tygodni). Bułku, powinnam Cię znienawidzić, ale nie potrafię, bo pizza była pyszna! 😉

Miło słyszeć nawet jeśli chwalisz przez zaciśnięte zęby ;). Masz na myśli ostatnią pizzę m.in. z ananasem? Bede jeszcze robił pizze i próbował nowe smaki. To nie koniec :).

Korzystając z okazji powiem że dojadałem bigos wegański (przez trzy dni to samo;P), robiłem i jadłem pewną zupę marchewkową z dodatkiem masła orzechowego 😮 :cool:. Niedługo pojawi sie na blogu :).

Smakowite przepisy wegańskie

OdpowiedzCytat
mathilda
bywalec
09/02/2010 2:42 am  

Bułku, a jak trafić na Twój blog? Bo linka nie widzę w Twoim profilu...

A dzisiaj na obiadek miałam "dewolaja" alprosoya nadziewanego jabłkami - pychotka! Do tego brokuły i papryka podgotowane na parze i sosik pomidorowy 🙂 te brokuły niedługo mi bokiem wyjdą, hehe.

W ogóle to dziwna sprawa, bo tak jak w Holandiowie tofu w tysiącu odmian można kupić i pełno kotletów, sznycli, klopsików (100% roślinnych) cudów wianków i tanie to jak bardzcz, tak proteiny sojowej brak...

OdpowiedzCytat
Strona 131 / 280 Wstecz Następny

Praca