Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Co dziś na obiad?

4,197 Wpisy
306 Użytkownicy
2 Reactions
713.2 K Widoki
(@102)
Active Member
Połączone: 21 lat temu
Wpisy: 14

ryz z jablkiem i cynamonem
zupa brokulowo - szparagowa

do zwiazania kotletow polecam czerstwa bulke namoczyc w mleku lub wodzie jak zrobi sie miekka wycisnac wode i dodac do masyna kotlety, polecam tez kasze manne jak powyzej 🙂

OdpowiedzCytat
(@8602)
Estimable Member
Połączone: 17 lat temu
Wpisy: 115

No ale w bułce jest jajko i to już wtedy nie będzie wegańskie...

OdpowiedzCytat
(@4993)
Reputable Member
Połączone: 19 lat temu
Wpisy: 337

A mi marzy się dynia. jakaś rozgrzewająca zupa-krem z tego pieknego pomarańczowego warzywka. Czy ktoś wie, czy jest jakaś szansa o tej porze roku na dynię? Szukałam w paru sklepach, ale nigdzie nie znalazłam. Czyżby już było za późno na dynię?

OdpowiedzCytat
(@5657)
Noble Member
Połączone: 18 lat temu
Wpisy: 1236

A mi marzy się dynia. jakaś rozgrzewająca zupa-krem z tego pieknego pomarańczowego warzywka. Czy ktoś wie, czy jest jakaś szansa o tej porze roku na dynię? Szukałam w paru sklepach, ale nigdzie nie znalazłam. Czyżby już było za późno na dynię?

Chyba juz nie, może będzie mrożona? Btw też mam chęć na dynie i przepisy do wypróbowania 🙂

OdpowiedzCytat
(@7871)
Reputable Member
Wpisy: 488

A ja zjem sobie dzisiaj kotlety sojowe bo w tym roku jeszcze ich nie jadłem...
Ale nie wiem czym je zjesc...chyba z ryżem i warzywami 😀

OdpowiedzCytat
 Lily
(@464)
Famed Member
Wpisy: 4163

Ziemniaki z koperkiem, kotleciki z fasoli i płatków owsianych, brokuły 😉

OdpowiedzCytat
(@4993)
Reputable Member

byłam przed chwilą w temacie "jak zrobić wegańskie naleśniki" stąd przyszedł mi do głowy pomysł na dzisiejszy obiad. Hmm na koncie debet, w lodówce samo światło, tylko w szafce koncentrat, soczewica i mąka. Toteż zrobię wegańskie naleśniki z farszem pomidorowo soczewicowym. To dopiero bedzie eksperyment 😛

OdpowiedzCytat
(@102)
Active Member
Wpisy: 14

W bulce jajko ??? A czy do pieczenia chleba dodaje sie jajko ?? Moze do jakis wydziwionych ja sie jeszcze z jajkiem w bulce nie spotkalam a jak ma sie watpliwosci mozna uzyc chleba albo samemu upiec bulki 😉

Na obiadek beda gotowane ziemniaki w mundurkach + serek homo z cebulka i olejem rzepakowym tloczonym na zimno + jakas jarzynka mniamii 🙂

OdpowiedzCytat
 JAGA
(@435)
Noble Member
Wpisy: 1385

spaghetti pełnoziarniste z dużą ilością szpinaku i oliwą. Ostatnio z powodu sesji gotujemy szybkie dania, ale takie szybkie: "kasza+warzywa"," wielowarzywna zupa" itd często bardziej mi smakują niż wymyślne dania 😉

OdpowiedzCytat
(@6051)
Reputable Member
Wpisy: 308

ziemniaki, kotlety (kasza jaglana+ płatki owsiane+ kiełki), surówka z sałaty zielonej. : ))

OdpowiedzCytat
(@8602)
Estimable Member

No nie wiem... nie znam się na piekarnictwie, ale jak dotąd żyłam w przekonaniu, że w pieczywie są jajka... może dlatego, że moja prababcia, kiedy jeszcze żyła i piekła chleb, dodawała tam jajko...

A na obiad dziś miałam brokuły podgotowane na parze. Z sosem pomidorowo-ziołowo-czosnkowym. Mniami 🙂

OdpowiedzCytat
(@4993)
Reputable Member

Przez weekend się rozleniwiłam, toteż dziś bardzo prosty obiad. Nawet smaczny ale chyba niezbyt zasobny w minerały 😉 Naleśniki z twarożkiem i konfiturami z czarnej porzeczki

OdpowiedzCytat
(@4978)
Noble Member
Wpisy: 1077

Pizza ze strony Bułka. A już byłam trzeźwiejącą anonimową pizzoholiczką (od wielu tygodni). Bułku, powinnam Cię znienawidzić, ale nie potrafię, bo pizza była pyszna! 😉

OdpowiedzCytat
(@5657)
Noble Member
Wpisy: 1236

Pizza ze strony Bułka. A już byłam trzeźwiejącą anonimową pizzoholiczką (od wielu tygodni). Bułku, powinnam Cię znienawidzić, ale nie potrafię, bo pizza była pyszna! 😉

Miło słyszeć nawet jeśli chwalisz przez zaciśnięte zęby ;). Masz na myśli ostatnią pizzę m.in. z ananasem? Bede jeszcze robił pizze i próbował nowe smaki. To nie koniec :).

Korzystając z okazji powiem że dojadałem bigos wegański (przez trzy dni to samo;P), robiłem i jadłem pewną zupę marchewkową z dodatkiem masła orzechowego 😮 :cool:. Niedługo pojawi sie na blogu :).

OdpowiedzCytat
(@8602)
Estimable Member

Bułku, a jak trafić na Twój blog? Bo linka nie widzę w Twoim profilu...

A dzisiaj na obiadek miałam "dewolaja" alprosoya nadziewanego jabłkami - pychotka! Do tego brokuły i papryka podgotowane na parze i sosik pomidorowy 🙂 te brokuły niedługo mi bokiem wyjdą, hehe.

W ogóle to dziwna sprawa, bo tak jak w Holandiowie tofu w tysiącu odmian można kupić i pełno kotletów, sznycli, klopsików (100% roślinnych) cudów wianków i tanie to jak bardzcz, tak proteiny sojowej brak...

OdpowiedzCytat
Strona 131 / 280
Udostępnij: