ryz z jablkiem i cynamonem
zupa brokulowo - szparagowa
do zwiazania kotletow polecam czerstwa bulke namoczyc w mleku lub wodzie jak zrobi sie miekka wycisnac wode i dodac do masyna kotlety, polecam tez kasze manne jak powyzej 🙂
Gdyby można było skrzyżować człowieka z kotem, skorzystałby człowiek, a stracił kot. - Mark Twain
A mi marzy się dynia. jakaś rozgrzewająca zupa-krem z tego pieknego pomarańczowego warzywka. Czy ktoś wie, czy jest jakaś szansa o tej porze roku na dynię? Szukałam w paru sklepach, ale nigdzie nie znalazłam. Czyżby już było za późno na dynię?
Chyba juz nie, może będzie mrożona? Btw też mam chęć na dynie i przepisy do wypróbowania 🙂
byłam przed chwilą w temacie "jak zrobić wegańskie naleśniki" stąd przyszedł mi do głowy pomysł na dzisiejszy obiad. Hmm na koncie debet, w lodówce samo światło, tylko w szafce koncentrat, soczewica i mąka. Toteż zrobię wegańskie naleśniki z farszem pomidorowo soczewicowym. To dopiero bedzie eksperyment 😛
W bulce jajko ??? A czy do pieczenia chleba dodaje sie jajko ?? Moze do jakis wydziwionych ja sie jeszcze z jajkiem w bulce nie spotkalam a jak ma sie watpliwosci mozna uzyc chleba albo samemu upiec bulki 😉
Na obiadek beda gotowane ziemniaki w mundurkach + serek homo z cebulka i olejem rzepakowym tloczonym na zimno + jakas jarzynka mniamii 🙂
Gdyby można było skrzyżować człowieka z kotem, skorzystałby człowiek, a stracił kot. - Mark Twain
No nie wiem... nie znam się na piekarnictwie, ale jak dotąd żyłam w przekonaniu, że w pieczywie są jajka... może dlatego, że moja prababcia, kiedy jeszcze żyła i piekła chleb, dodawała tam jajko...
A na obiad dziś miałam brokuły podgotowane na parze. Z sosem pomidorowo-ziołowo-czosnkowym. Mniami 🙂
Jestem. Tworzę. Czasem długo siedzę w nocy. Czasem noc długo siedzi we mnie.
Pizza ze strony Bułka. A już byłam trzeźwiejącą anonimową pizzoholiczką (od wielu tygodni). Bułku, powinnam Cię znienawidzić, ale nie potrafię, bo pizza była pyszna! 😉
Miło słyszeć nawet jeśli chwalisz przez zaciśnięte zęby ;). Masz na myśli ostatnią pizzę m.in. z ananasem? Bede jeszcze robił pizze i próbował nowe smaki. To nie koniec :).
Korzystając z okazji powiem że dojadałem bigos wegański (przez trzy dni to samo;P), robiłem i jadłem pewną zupę marchewkową z dodatkiem masła orzechowego 😮 :cool:. Niedługo pojawi sie na blogu :).
Bułku, a jak trafić na Twój blog? Bo linka nie widzę w Twoim profilu...
A dzisiaj na obiadek miałam "dewolaja" alprosoya nadziewanego jabłkami - pychotka! Do tego brokuły i papryka podgotowane na parze i sosik pomidorowy 🙂 te brokuły niedługo mi bokiem wyjdą, hehe.
W ogóle to dziwna sprawa, bo tak jak w Holandiowie tofu w tysiącu odmian można kupić i pełno kotletów, sznycli, klopsików (100% roślinnych) cudów wianków i tanie to jak bardzcz, tak proteiny sojowej brak...
Jestem. Tworzę. Czasem długo siedzę w nocy. Czasem noc długo siedzi we mnie.
Praca
Proszę Zaloguj Się lub Rejestracja