Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone

Co dziś na obiad?  

Strona 151 / 280 Wstecz Następny
  RSS

sublime86
bywalec
02/07/2010 10:04 pm  

omlet z eko jajek z eko szczypiorkiem, pomidorem, odrobiną mleka sojowego BIO, 1 parówką sojową i z przyprawami do smaku. No i do tego jeszcze 2 kromki pełnoziarnistego eko chleba żytniego. 🙂

Ja niestety nie mogę sobie pozwolić na takie eko- obiadki 🙁
U mnie dzisiaj kus-kus, salatka ze świeżych warzyw, jogurt, przyprawy, trochę orzechów i pestek z dyni. A wczoraj były kotlety sojowe- a do tego również kus-kus i surówka...
A na weekend jeszcze nie wiem co ugotuję 🙂

OdpowiedzCytat
Fatty
weteran forum
02/07/2010 10:29 pm  

Zupa krem z brokułów - o tak zniewalającym wyglądzie, że gdybym sama jej nie zrobiła, to bym jej nie zjadła 😛

Białowieska się Puszcza.

OdpowiedzCytat
hipiska
weteran forum
02/07/2010 11:41 pm  

Makaron razowy podsmażany z cebulką , kotlet z bobu i grochu, cukinia, buraczki, pomidor. To wszystko posypane migdałami, ziarnami i lnem.

Ilekroć zwalczałem pokusę było to piękne, ale kiedy pokusie ulegałem, było po stokroć piękniejsze

OdpowiedzCytat
DaveDorian
bywalec
03/07/2010 1:02 am  

A u mnie dzisiaj byle jaki, poimprezowy 'obiad' 😛 Mianowicie kanapki z BIO hummusem i zupa z ekologicznej botwiny.

[edytowane 2/7/2010 przez DaveDorian]

''Bogowie są dziwni. Im bardziej ich czcisz, tym więcej złych duchów zsyłają ci nazajutrz by tańczyły ci w głowie...''

OdpowiedzCytat
katrinko
stały bywalec
03/07/2010 1:57 am  

Młode ziemniaki duszone z porem, sałatka z pomidorów.

OdpowiedzCytat
rubia
forumowy expert
03/07/2010 8:25 pm  

Przy tak nieludzkich temperaturach jak teraz żyję głównie młodymi ziemniakami, do tego kefir i/lub mizeria, sałatka z pomidorów lub fasolka szparagowa.
A jutro, na specjalne życzenie małżonka, robię krupnik. (Dowiedziałam się, że jestem mistrzynią krupnikową, co połechtało moją próżność ;). Cóż, można się było tego spodziewać, bo "hrabia" zbudzony nawet w nocy o północy i zapytany, co chce na najbliższy obiad, od zawsze wołał: "krupnik" :D)
Poza tym ukisiłam drugi raz w życiu barszczyk; taki do picia- zimny, z lodówki. Wyszedł pyszny, mniam.
Przepraszam, że się tak przechwalam, ale miałam fatalnych kilka ostatnich miesięcy w kuchni i najzwyczajniej w świecie cieszę się, że mi wena wróciła :hiya:

OdpowiedzCytat
DaveDorian
bywalec
03/07/2010 9:01 pm  

A u mnie c.d. poimprezowych 'obiadów' 🙂 Mianowicie jadłem kanapki z chleba żytniego pełnoziarnistego z pastą z zielonych szparagów + 160g pieczarek marynowanych.

Myślę, że już od jutra będą obiady na ciepło... 😛

''Bogowie są dziwni. Im bardziej ich czcisz, tym więcej złych duchów zsyłają ci nazajutrz by tańczyły ci w głowie...''

OdpowiedzCytat
sublime86
bywalec
03/07/2010 9:04 pm  

U mnie dzisiaj młode ziemniaczki z koperkiem i kefir+ kalafior (a właściwie taka pasta wyszła na kanapki)- same gotowane i schłodzone rzeczy, nic smażonego, bo nie dałabym rady w taki upał 😮

OdpowiedzCytat
Nela89
bywalec
06/07/2010 1:14 am  

Fasolka szparagowa, ogórki kiszone i kotleciki z cukinii (cukinia pokrojona w plastry, przyprawiona i panierowana jak kotlet). Do tego trochę keczupu. Pycha! 😉

Pochwała jest pożyteczniejsza od kary. Plaut

OdpowiedzCytat
Wege-Aneta
forumowy expert
06/07/2010 10:56 pm  

kotlety z marchewki do tego fasolka zolta i ryz / pozniej wypilam herbatke z pokrzywy

OdpowiedzCytat
hipiska
weteran forum
07/07/2010 2:44 am  

Zapiekanka z razowego makaronu i warzyw pod beszamelem ( tym razem lekko zmodyfikowanym - z cebulką, szczypiorkiem, ziołami, kozim mlekiem i mąką kukurydzianą), a do tego smażona cukinia, brokuły i pomidor. A, i jeszcze kiełki soczewicy.

Ilekroć zwalczałem pokusę było to piękne, ale kiedy pokusie ulegałem, było po stokroć piękniejsze

OdpowiedzCytat
Pacyna
bywalec
08/07/2010 4:04 pm  

Z racji, że mam remont kuchni (-.-), to obiadki nie są ostatnio jakieś oszałamiające. Ale odbije to sobie jak już się ten piekielny remont skończy :D.

Wczoraj brązowy ryż z kukurydzą i groszkiem z sosem pomidorowym.

A dzisiaj - jak mnie fantazja i składniki w kuchni poniosą, tak będzie zjedzone ;).

post ten wyraża opinię użytkownika w dniu dzisiejszym i nie może być użyty przeciwko niemu w dniu jutrzejszym ani żadnym innym.

OdpowiedzCytat
sunflower_ren
bywalec
08/07/2010 4:11 pm  

a u mnie dziś będą placki z cukinii a wczoraj fasolka po bretońsku:)

OdpowiedzCytat
Nela89
bywalec
08/07/2010 7:09 pm  

Jestem w trakcie robienia gołąbków! 😉 Będą na kolację i jutro na obiad. 😉

Pochwała jest pożyteczniejsza od kary. Plaut

OdpowiedzCytat
krysia
bywalec
09/07/2010 2:26 am  

Makaron z sosem chrzanowym,zielona sałata,mizeria.

http://www.facebook.com/group.php?gid=132280573466144

OdpowiedzCytat
Strona 151 / 280 Wstecz Następny

Praca