Wczoraj- ryż biały na słodko: do miski z gorącym ryżem wpakowałem 3 tabliczki czekolady Terravita, która była w Realu w przecenie, więc musiałem ją kupić (3 różne smaki nadzienia). I taką przekładaną papkę sobie ze smakiem...hmm
Dzisiaj- ryż biały na słono: do porcji gorącego ryżu wrzuciłem 5 jajek (z kurnika) i wymieszałem. Dodałem ziarenka smaku Winiary i podpiekłem w mikrofali żeby masa jajeczna ścięła się w jajecznicę. I taką już zapiekankę obficie wzbogaciłem moim przysmakiem od niedawna - groszkiem konserwowym Pudliszki. Właściwie lepiej gdyby to sam groszek wzbogacić zapiekanką... to byłaby rozpusta
Kotlety z czerwonej fasoli. Bardzo mi zasmakowały ostatnio.
Wczoraj zupa grzybowa z własnoręcznie uzbieranych grzybów. W sumie to była kolacja a na obiad na mieście zjadłam grillowane nadziewane papryczki 😀
Bigos z kiszonej kapusty z wędzonym tofu
Aaaaaaa sam robiłeś? Ja w zeszłym roku pierwszy raz dodałam do bigosy wędzone tofu i się zakochałam :heartpump: moi rodzice chętniej jedzą taki wegebigos z tofu niż zwykły z świńskim mięsem :casstet:
[edytowane 10/9/2010 przez Bellis_perennis]
mmmmm-ale Wy pysznosci zajadacie ! 😀
ja dzisiaj skromnie - po prostu zupka jarzynowa... :((
....chociaz ostatnio chodza za mna nalesniki ze szpinakiem i mozzarerelka... ale szpinaku nie bylo w sklepie................. 😡
ps. kotleciki z platkow owsianych moga byc nawet "fajne" 😎
zupki z soczewicy jeszcze nie probowalam... 😮
[edytowane 10/9/2010 przez animal_lover]
Praca
Proszę Zaloguj Się lub Rejestracja