Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone

Co dziś na obiad?  

Strona 164 / 280 Wstecz Następny
  RSS

rubia
forumowy expert
Dołączył: 15 lat  temu
Posty: 1077
10/09/2010 7:22 pm  

Ryż z chińszczyzną

Pięknie. To ja już wiem, kto mi się dziś włamał do garnków- zrobiłam sobie ryż chińszczyzną, a po pewnym czasie zauważyłam, że jest go podejrzanie mało 😉 Oj!


OdpowiedzCytat
Biofeedback
bywalec
Dołączył: 13 lat  temu
Posty: 107
10/09/2010 9:30 pm  

Dwa jaja, ziemniaczki i suróweczka później kawencja i 'wspaniałe opróżnienie'.

[edytowane 10/9/2010 przez Biofeedback]

*marzenia kształtują naszą wyobraźnie


OdpowiedzCytat
DaveDorian
bywalec
Dołączył: 13 lat  temu
Posty: 228
10/09/2010 11:49 pm  

Bigos z kiszonej kapusty z wędzonym tofu

Aaaaaaa sam robiłeś? Ja w zeszłym roku pierwszy raz dodałam do bigosy wędzone tofu i się zakochałam :heartpump: moi rodzice chętniej jedzą taki wegebigos z tofu niż zwykły z świńskim mięsem

Tak tak, sam. 🙂 W początkowych planach było co prawda ugotowanie kapuśniaku, ale jako że walnąłem do gara zbyt dużo kapusty i miałem w lodówce ledwie zaczęte wędzone tofu to postanowiłem zrobić bigosik. Pierwszy raz jadłem bigos z tofu i także potwierdzam, że można się w nim zakochać od pierwszego spróbowania. 😛

''Bogowie są dziwni. Im bardziej ich czcisz, tym więcej złych duchów zsyłają ci nazajutrz by tańczyły ci w głowie...''


OdpowiedzCytat
Biofeedback
bywalec
Dołączył: 13 lat  temu
Posty: 107
11/09/2010 12:18 am  

Bigosik, fajnie fajerancko fajniutko fajniuchowo.

*marzenia kształtują naszą wyobraźnie


OdpowiedzCytat
JAGA
 JAGA
forumowy expert
Dołączył: 17 lat  temu
Posty: 1385
11/09/2010 12:23 am  

Kotlety z czerwonej fasoli. Bardzo mi zasmakowały ostatnio.

Bigos z kiszonej kapusty z wędzonym tofu

Aaaaaaa sam robiłeś? Ja w zeszłym roku pierwszy raz dodałam do bigosy wędzone tofu i się zakochałam :heartpump: moi rodzice chętniej jedzą taki wegebigos z tofu niż zwykły z świńskim mięsem :casstet:

Podasz Bellis przepis na te kotleciki?

Próbowaliście dodawać podsmażonej w plasterki kiełbaski/parówki sojowej? Też powinna fajnie smakować. Ostatnio jedliśmy z taką "wkładką" grochówkę i była pycha 😛
Dzisiejsza fasolka po bretońsku była z dodatkiem drobno pokrojonych i podsmażonych kotletów sojowych- dodały aromatu i wzbogaciły smakowo fasolkę.


OdpowiedzCytat
Amek
 Amek
rozmówca
Dołączył: 12 lat  temu
Posty: 56
11/09/2010 12:56 am  

Ryż z chińszczyzną

Pięknie. To ja już wiem, kto mi się dziś włamał do garnków- zrobiłam sobie ryż chińszczyzną, a po pewnym czasie zauważyłam, że jest go podejrzanie mało 😉 Oj!

Ojej, tylko nie bij! 🙂


OdpowiedzCytat
rubia
forumowy expert
Dołączył: 15 lat  temu
Posty: 1077
11/09/2010 1:21 am  

Spokojnie, nie jestem agresywna 🙂
Ugotuj coś pysznego, włamię się wirtualnie do Twoich garów i będziemy kwita 😎
P.S,Chińszczyzna jakoś mi nie pasuje. Wolę kuchnię indyjską i włoską.


OdpowiedzCytat
Bellis_perennis
Famed Member
Dołączył: 15 lat  temu
Posty: 3467
11/09/2010 4:07 am  

Podasz Bellis przepis na te kotleciki?

Ja robiłam wg tego co jest tutaj na stronie w przepisach z małą modyfikacją 😉
Składniki:
# puszka czerwonej fasoli
# 1 cebula
# 4-5 łyżek płatków owsianych
# majeranek
# sól, pieprz do smaku
# 2-3 łyżki wody
Ja robiłam dla całej rodziny i:
2 puszki fasoli, jedna biała druga czerwona, cebulka, ząbek czosnku, 1-2 jajka, bułka tarta, majeranek, cząber, pieprz, odrobinka chili, gdy jest za luźne dodać bułkę tartą.
Fasolę przepuściłam przez maszynkę do mięsa, cebulkę pokroiłam.
Nie panierowałam.
Smażyłam na oleju na złoto z obu stron.

[edytowane 10/9/2010 przez Bellis_perennis]


OdpowiedzCytat
DaveDorian
bywalec
Dołączył: 13 lat  temu
Posty: 228
11/09/2010 4:25 am  

Mmm, aż wypróbuję ten przepis. 🙂

''Bogowie są dziwni. Im bardziej ich czcisz, tym więcej złych duchów zsyłają ci nazajutrz by tańczyły ci w głowie...''


OdpowiedzCytat
JAGA
 JAGA
forumowy expert
Dołączył: 17 lat  temu
Posty: 1385
11/09/2010 2:52 pm  

dzięki Bellis, wypróbuje w przyszłości ten przepis. Tylko nie wiem jak poradzę sobie bez maszynki [b] do warzyw [/b] 😉


OdpowiedzCytat
DaveDorian
bywalec
Dołączył: 13 lat  temu
Posty: 228
11/09/2010 6:22 pm  

W moździerzu można zmiażdżyć. 😛

Ja mam w domu robota Omega 8006, który pełni rolę wyciskarki do soku i maszynki do warzyw, więc sobie poradzę. 🙂

''Bogowie są dziwni. Im bardziej ich czcisz, tym więcej złych duchów zsyłają ci nazajutrz by tańczyły ci w głowie...''


OdpowiedzCytat
szymon1980kat
bywalec
Dołączył: 17 lat  temu
Posty: 238
11/09/2010 6:37 pm  

Gorące, napęczniałe od zalania wrzątkiem pulchne płatki jęczmienne błyskawiczne, do których wpakowałem 4 czekolady o nadzieniu truskawkowym. Gdy tylko tabliczki się rozpuściły, ze smakiem wsuwałem.. mmmmm. Obiecuję sobie że to już przedostatni raz na takie zakazane pyszności se pozwalam


OdpowiedzCytat
Wege-Aneta
forumowy expert
Dołączył: 17 lat  temu
Posty: 1084
11/09/2010 7:30 pm  

u nie kapusta kiszona cebulką i makaronem 😉


OdpowiedzCytat
bułek
forumowy expert
Dołączył: 15 lat  temu
Posty: 1236
11/09/2010 8:37 pm  

Gorące, napęczniałe od zalania wrzątkiem pulchne płatki jęczmienne błyskawiczne, do których wpakowałem 4 czekolady o nadzieniu truskawkowym. Gdy tylko tabliczki się rozpuściły, ze smakiem wsuwałem.. mmmmm. Obiecuję sobie że to już przedostatni raz na takie zakazane pyszności se pozwalam

Faktycznie zakazane - aż 4 tabliczki ?!

W tym tygodniu robiłem 1-2 razy obiad z kotletami sojowymi w podwójnej panierce, bo testowałem ową panierkę. Nie zadowolony jestem nadal bo nie znalazłem takiego doboru przypraw, aby kotlety były wyraziste w smaku. Przygotowałem dwa razy pizze - z białej i mieszanej pszenno-żytniej mąki (dzisiaj). Ta pierwsza była znacznie lepsza. Wczoraj ugotowałem świetną zupkę z soczewicy (wywar na włoszczyźnie + jedna bio-wege kosteczka dla poprawy smaku, soczewica czerwona i zielona, makaron chiński lecz nie błyskawiczny). Tak przebierałem na półce sklepowej że w końcu wziąłem nie ten co trzeba. Zapomniałem przeczytać ulotkę bo jest jajeczny.

Smakowite przepisy wegańskie


OdpowiedzCytat
Lily
 Lily
Famed Member
Dołączył: 17 lat  temu
Posty: 4164
11/09/2010 9:10 pm  

4 czekolady. O matko.
My dziś makaron żytni razowy z dziobaczkami (czeski specjał) i kapusta kiszona z kminkiem. W Biedronce jest dobra kapusta bez konserwantów 😉

http://szydelkoikoraliki.blogspot.com


OdpowiedzCytat
Strona 164 / 280 Wstecz Następny
  
Praca