Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone

Co dziś na obiad?  

Strona 166 / 280 Wstecz Następny
  RSS

rubia
forumowy expert
Dołączył: 15 lat  temu
Posty: 1077
13/09/2010 9:14 pm  

Pierwsza panierka to mikstura z mąki, przypraw oraz wody;
Druga to bułka tarta :).

A, takie buty! Ja robię z tych samych składników pojedynczą panierkę, tzn. mieszam w jednej miseczce mąkę, bułkę i przyprawy i obtaczam od razu w tym kotlety. Zawsze wychodzi 😉 (tzn. namaczane kotlety z suchej proteiny zawsze wychodzą, bo są wilgotne, a do takich z mielonych strączkowych dodaję trochę wody, jeśli są za suche, żeby panierka miała do czego przylgnąć)

[edytowane 13/9/2010 przez rubia]


OdpowiedzCytat
Lily
 Lily
Famed Member
Dołączył: 17 lat  temu
Posty: 4164
13/09/2010 9:48 pm  

Ziemniaki, kalafior i brukselka uduszone razem, posypane startym wędzonym tofu. Lubię prostą kuchnię 😉

http://szydelkoikoraliki.blogspot.com


OdpowiedzCytat
marta030978
bywalec
Dołączył: 14 lat  temu
Posty: 308
14/09/2010 9:55 pm  

Wczoraj były placki z cukinii. Dziś spaghetti z sosem ze świeżych pomidorów.


OdpowiedzCytat
Biofeedback
bywalec
Dołączył: 12 lat  temu
Posty: 107
14/09/2010 10:04 pm  

Rosół i pasztet indyjski, surimi może.

*marzenia kształtują naszą wyobraźnie


OdpowiedzCytat
szymon1980kat
bywalec
Dołączył: 17 lat  temu
Posty: 238
15/09/2010 3:58 am  

Lily fajne danie z tej mieszaniny ziemniaków, kalafiora i brukselki.. Może i ja bym se takie coś przyrządził. A soli do tego nie musiałaś dodawać?


OdpowiedzCytat
DaveDorian
bywalec
Dołączył: 12 lat  temu
Posty: 228
15/09/2010 4:14 am  

Rosół i pasztet indyjski, surimi może.

A czy surimi nie są przypadkiem robione z mięsa ryb? 😮

[edytowane 14/9/2010 przez DaveDorian]

''Bogowie są dziwni. Im bardziej ich czcisz, tym więcej złych duchów zsyłają ci nazajutrz by tańczyły ci w głowie...''


OdpowiedzCytat
marta030978
bywalec
Dołączył: 14 lat  temu
Posty: 308
15/09/2010 9:37 pm  

W Biedronce jest dobra kapusta bez konserwantów 😉

Specjalnie dzis poszłam do Biedronki po kapustę kiszoną. Faktycznie skład ma prosty i napisane jest ,ze bez barwników i konserwantów. Ciekawe, jak smakuje?? Zrobię jutro albo kapustę z grochem albo łazanki.
A dziś miałam odgrzewane spaghetti z wczoraj . No i zjadłam do tego 3 ogórki kiszone (domowe- od mamy ).

[edytowane 15/9/2010 przez marta030978]


OdpowiedzCytat
rubia
forumowy expert
Dołączył: 15 lat  temu
Posty: 1077
16/09/2010 2:13 pm  

Grzybowa z podgrzybków, z makaronem typu łazanki. Pyszna!


OdpowiedzCytat
DaveDorian
bywalec
Dołączył: 12 lat  temu
Posty: 228
17/09/2010 9:26 pm  

Paszteciki szpinakowe. Ale zjedzone jakoś bez apetytu - mam anginę, biorę antybiotyk i jakoś nie mam smaku. 🙁

[edytowane 17/9/2010 przez DaveDorian]

''Bogowie są dziwni. Im bardziej ich czcisz, tym więcej złych duchów zsyłają ci nazajutrz by tańczyły ci w głowie...''


OdpowiedzCytat
DaveDorian
bywalec
Dołączył: 12 lat  temu
Posty: 228
18/09/2010 9:41 pm  

Ekologiczna dynia z kaszą gryczaną, pieczarkami, cebulą i 2 ząbkami czosnku + curry, sos sojowy, pieprz.

''Bogowie są dziwni. Im bardziej ich czcisz, tym więcej złych duchów zsyłają ci nazajutrz by tańczyły ci w głowie...''


OdpowiedzCytat
xxl
 xxl
weteran forum
Dołączył: 16 lat  temu
Posty: 1730
19/09/2010 2:26 am  

Pyszna, kipiąca dodatkami, domowa, wegańska, razowa pizza 😎

http://www.explosm.net/comics/random/


OdpowiedzCytat
hipiska
weteran forum
Dołączył: 14 lat  temu
Posty: 1596
19/09/2010 2:27 am  

Pyszna, kipiąca dodatkami, domowa, wegańska, razowa pizza 😎

Brzmi bardzo zachęcająco, mogłabyś podać przepis? 😎

Ilekroć zwalczałem pokusę było to piękne, ale kiedy pokusie ulegałem, było po stokroć piękniejsze


OdpowiedzCytat
xxl
 xxl
weteran forum
Dołączył: 16 lat  temu
Posty: 1730
19/09/2010 2:38 am  

Ciasto zrobiłam na bazie przepisu na pitę - na 2,5 szklanki razowej mąki ok. 30g drożdży rozpuszczonych w szklance ciepłej wody + po łyżkce cukru i oliwy + łyżeczka soli. Ciasto po wyrośnięciu rozwałkować, ułożyć na blasze wyłożonej papierem, lekko wysmarować koncentratem pomidorowym.
Dodatki wedle gustu, u nas: papryka, pieczarki, cebula, marchewka, pomidor, kukurydza, oliwki, czosnek. Przyprawy: sól, pieprz, bazylia, oregano, curry, słodka papryka. Piekłam ok.20 minut w temp. 180-200*C.
Z tej pizzy jestem naprawdę dumna, ciasto było puszyste i wyrośnięte, zero zakalca czy pancernej skórki.
Zjadłam ćwiartkę, kumpel połowę, resztę spakowałam mu na wynos 🙂

http://www.explosm.net/comics/random/


OdpowiedzCytat
hipiska
weteran forum
Dołączył: 14 lat  temu
Posty: 1596
19/09/2010 2:44 am  

A mogłabyś podać wymiary blachy na jakiej robiłaś?
Nigdy jeszcze nie jadłam pizzy bez sera, ale pewnie jest dobra. Chociaż niedawno jadłam kolację to, aż zrobiłam się głodna czytając o niej 😛

Ilekroć zwalczałem pokusę było to piękne, ale kiedy pokusie ulegałem, było po stokroć piękniejsze


OdpowiedzCytat
xxl
 xxl
weteran forum
Dołączył: 16 lat  temu
Posty: 1730
19/09/2010 2:58 am  

Wymiary blachy są bez znaczenia, bo ciasto i tak nie pokryło całej 😛 Rozmiar pizzy zależy też od tego, jak grube chcemy ciasto. Ja wolę cienkie, więc dłużej powałkowałam.
Od 2,5 roku jem tylko pizze bez sera i bardzo sobie chwalę, jest znacznie mniej kaloryczna 🙂 Tylko musi być trochę więcej dodatków, żeby nie było za sucho. Z tego samego powodu polecam patent z koncentratem pod spód. A jeśli to za mało, to jeszcze jakiś dobry sosik na wierzch 🙂

http://www.explosm.net/comics/random/


OdpowiedzCytat
Strona 166 / 280 Wstecz Następny
  
Praca