kotlety sojowe panierowane w jajku i bułce tartej; makaron pełnoziarnisty pszenny z pieczarkami, szpinakiem, wędzonym tofu i czosnkiem; pomidor.
A na kolacjo-deser świeżo zmielona kawa waniliowo-orzechowa przygotowana w kafetierce z wegańskimi (kupnymi) ciasteczkami 😛
Wczoraj: kasza gryczana z cukinią i ziołami
Dziś: zupa z soczewicy
Jutro: szpinak z pieczarkami i makaronem razowym (o ile zdążę zrobić i zjeść)
Tak w ogóle to ostatnio często robię sobie soki ala Kubuś. Robię sok z marchwi w sokowirówce, później miksuję go z bananami i odrobiną cynamonu. Pyszności :love:
W ostatnią niedzielę zrobiłam boczniaki w panierce z płatków owsianych. Bardzo chrupiące i smaczne 🙂
[edytowane 14/10/2010 przez Bellis_perennis]
kotlety sojowe panierowane w jajku i bułce tartej; makaron pełnoziarnisty pszenny z pieczarkami, szpinakiem, wędzonym tofu i czosnkiem; pomidor.
A na kolacjo-deser świeżo zmielona kawa waniliowo-orzechowa przygotowana w kafetierce z wegańskimi (kupnymi) ciasteczkami 😛
Pyszności : )) zazdroszczę zwłaszcza deseru. Z jakiej firmy jest ta kawa??
Wczoraj: kasza gryczana z cukinią i ziołami
Bellis jak przyrządzasz kaszę z cukinią??
[edytowane 15/10/2010 przez marta030978]
Martuś kawy jest "no name" 😉 Kupowana na wagę w sklepie z kawami i herbatkami, mielona w domku przed samym zaparzaniem. Oprócz waniliowo-orzechowej pysznie smakuje miętowo-czekoladowa.
Wczoraj fasolka po bretońsku, dziś kasza kukurydziana z czerwoną soczewicą, brukselką, suszonymi morelami- miała być potrawa "orient jest żółty", ale z braku kurkumy w okolicznych sklepach wyszło coś innego (z wyglądu nijaka "breja", ale w smaku bardzo dobre 😉 )
Tak w ogóle to ostatnio często robię sobie soki ala Kubuś. Robię sok z marchwi w sokowirówce, później miksuję go z bananami i odrobiną cynamonu. Pyszności :love:
Fajny pomysł, jak tylko będę miała czas to spróbuję.
U mnie dzisiaj obiad z wczoraj - groch z makaronem razowym, masłem i przyprawami, a go tego buraczki, marchewka i pomidor z jogurtem. Dobre i nie czasochłonne 😉
Ilekroć zwalczałem pokusę było to piękne, ale kiedy pokusie ulegałem, było po stokroć piękniejsze
Sorasy, dopiero teraz zauważyłam pytanko:
Bellis jak przyrządzasz kaszę z cukinią??
Smażysz cebulkę na oleju aż się zeszkli, dodajesz cukinię (obraną i pokrojoną w kostkę), przyprawiasz solą, pieprzem, pietruszką i lubczykiem. Potem dodajesz zgnieciony czosnek. Jak cukinia będzie miękka wrzucasz na patelnię ugotowaną kaszę gryczaną, mieszasz, chwilkę smażysz razem.
Owo danie jest pomysłem naszej forumowej Uli 😀
[edytowane 18/10/2010 przez Bellis_perennis]
Praca
Proszę Zaloguj Się lub Rejestracja