Zapiekanka: makaron rurki, cukinia, bakłażan, papryka, pomidory, czerwona cebula, czerwona fasola, oregano, zioła prowansalskie, mielona słodka papryka, śmietanka. Na wierzchu zapieczona mozarella. Pyszności! P.S. Chyba zima będzie długa i mroźna, bo ostatnio mam wilczy apetyt 😛
A u mnie pizza. Prosta i szybka. Najczęściej jem pizze w weekendy. Ciasto najczęściej robię białe albo mieszane. Jest ono jednak bez dodatków. Dzisiaj wsypałem sporo ziół prowansalskich i majeranku. Super pyszne i bardzo aromatyczne:D. Oczywiście wegańskie.
Wczoraj lasagne warzywne, dziś kasza z sosem pieczarkowym z kurkumą do tego pikle a jutro kotlety z dzisiejszej kaszy wg tego przepisu http://puszka.pl/przepis/4293-krokiety_z_kaszy_gryczanej_i_soczewicy.html z surówką.
[edytowane 24/10/2010 przez Bellis_perennis]
A ja sobie właśnie zajadam kapustkę wg tego przepisu: http://puszka.pl/przepis/4620-kapusta_kiszona_z_kurkami.html z tym że zamiast kurek mam pieczarki ; ) + kasza kus kus + wege pulpet z sosem 🙂
a u nas dzisiaj coś takiego: http://puszka.pl/przepis/3913-cukinia_duszona_z_papryka_i_wedzonym_tofu.html, do tego surówka i kasza jaglana
wtorek- fasolka po bretońsku z razowych chlebkiem i surówką z pora
wczoraj- nic, wróciłam do domu zbyt późno aby bawić się w obiady, raczyłam się kanapkami.
dziś- ryż z warzywami curry
jutro chyba zrobię jakieś kotlety ze strączków (może z brązowej soczewicy?) bo dostałam przyprawę- czubrycę zieloną i muszę ją wypróbować. Do tego chyba ziemniaki w mundurkach bo dawno nie jadłam.
Pszenna, niezdrowa buła z serem zjedzona w pociągu. Na obiadokolację trochę lepiej- barszcz z uszkami.
i duuuuzo czosnku - polecam 🙂
I już wiadomo, kogo dziś ominie całuśna randka 😛
A poważnie- czosnek kocham, dlatego nauczyłam męża, że też powinien pokochać. Tak na wszelki wypadek 😉
Praca
Proszę Zaloguj Się lub Rejestracja