Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone

Co dziś na obiad?  

Strona 188 / 280 Wstecz Następny
  RSS

Lily
 Lily
Famed Member
Dołączył: 17 lat  temu
Posty: 4164
05/12/2010 5:43 pm  

[img] [/img]

http://szydelkoikoraliki.blogspot.com


OdpowiedzCytat
rubia
forumowy expert
Dołączył: 15 lat  temu
Posty: 1077
05/12/2010 6:25 pm  

No cóż, jak się mieszka w pobliżu sojowego raju, czyli Czech, to można się zajadać dziobaczkami... 🙂
U mnie dzis brak obiadu. Za to na jutro planuję albo żurek, albo chili con carne 😉 z brązowej soczewicy


OdpowiedzCytat
sunflower_ren
bywalec
Dołączył: 12 lat  temu
Posty: 382
05/12/2010 6:25 pm  

[url] [/url] http://puszka.pl/przepis/5346-brukselka_duszona_w_marchewce.html , kasza jęczmienna, surówka.


OdpowiedzCytat
szymon1980kat
bywalec
Dołączył: 16 lat  temu
Posty: 238
05/12/2010 6:27 pm  

Tylko że wtedy Lily, kupując bio-rodzynki przekroczyłbym grubo limit wydatków na jedzenie:( Więc będę się musiał zadowalać owsianką bez dodatków, na gorzko:D Niedawno w Leclercu kupiłem tanie płatki owsiane, które były pyszne bez dosładzania. Po prostu rewelacja, a dodatki nawet psuły ich smak. Szkoda że już znikły z półek. Wszystkie inne płatki na gorzko to porażka.
A za chwilę chyba jeszcze upiekę sobie w mikrofali ziemniaki ze skórką i zjem każdego z plasterkiem wędliny. Sojowej oczywiście


OdpowiedzCytat
Lily
 Lily
Famed Member
Dołączył: 17 lat  temu
Posty: 4164
05/12/2010 6:30 pm  

W Rossmannie 25 deko rodzynek bio kosztuje 4,99, czyli wychodzi 20 zł za kilo. Nie wiem, czy to dużo, bo rzadko jem rodzynki.

http://szydelkoikoraliki.blogspot.com


OdpowiedzCytat
szymon1980kat
bywalec
Dołączył: 16 lat  temu
Posty: 238
05/12/2010 6:52 pm  

No właśnie, a ja bym musiał to jeść codziennie, ze 100 g żeby było odczuwalne, a wtedy byłbym 2 zł w plecy. Jako niepracujący i prawie pustelnik nie mogę se pozwolić na wydatek powyżej 5 zł


OdpowiedzCytat
rubia
forumowy expert
Dołączył: 15 lat  temu
Posty: 1077
05/12/2010 6:53 pm  

sporo nadzienia zostało na jutro

Dopiero teraz zauważyłam. Anetko, mogłabyś sie podzielić tajną recepturą? Mam na myśli nadzienie, bo ciasto naleśnikowe robię po swojemu (bez jajek)


OdpowiedzCytat
JAGA
 JAGA
forumowy expert
Dołączył: 17 lat  temu
Posty: 1385
05/12/2010 9:18 pm  

Szymonie- w Lidlu są rodzynki niesiarkowane, na oleju 250g za 2,99zł, firmy Sirius. Cena jak za zwykłe, ale o wiele lepsze w smaku 😛


OdpowiedzCytat
szymon1980kat
bywalec
Dołączył: 16 lat  temu
Posty: 238
05/12/2010 9:56 pm  

Właśnie takie rodzynki sobie ostatnio kupiłem. Musiałem wyjąć z worka na śmieci opakowanie żeby się przekonać. No i faktycznie JAGA! Pisze "niesiarkowane", nawet nie zauważyłem wcześniej. Tylko po co ten olej.. też na pewno jakiś niezdrowy przetworzony, więc na to samo wychodzi


OdpowiedzCytat
Lily
 Lily
Famed Member
Dołączył: 17 lat  temu
Posty: 4164
05/12/2010 10:25 pm  

Pepsi też jest niezdrowa, a wciąż ją spożywasz 😉 Olej jest po to, żeby nie wysychały.

http://szydelkoikoraliki.blogspot.com


OdpowiedzCytat
szymon1980kat
bywalec
Dołączył: 16 lat  temu
Posty: 238
05/12/2010 10:49 pm  

Skąd wiesz że wciąż piję pepsi skoro już miesiąc o niej nie pisałem? Rodzynki to właśnie suszone winogrona, więc mają być suche. Jakoś siarkowane rodzynki z Reala są bez oleju.
PS. przed chwilą ten podwieczorek co jadłem - pieczone ziemniaki z wędliną sojową - nie smakuje w ogóle takie połączenie. Resztę ziemniaków zjadłem wiec z jogurtem naturalnym Zott (to miało być na jutro na obiad) i różnica była niebotyczna. Ziemniaki w nabiale (mleku zsiadłym czy jogurcie) to istna pychota.


OdpowiedzCytat
Wege-Aneta
forumowy expert
Dołączył: 16 lat  temu
Posty: 1084
06/12/2010 12:28 am  

Rubia oczywiście 🙂

tylko przepis jest z tąd zrobiłam tak jak w komentarzu pierwszym zrobiła Natka:)) pozdrawiam

http://puszka.pl/przepis/4334-tort_warzywny.html 😉 smacznego


OdpowiedzCytat
Bellis_perennis
Famed Member
Dołączył: 14 lat  temu
Posty: 3467
06/12/2010 1:48 am  

A ja robię troszkę inaczej tort warzywny, otóż mam na zmianę 3 farsze: pomidorowy jak w tym przepisie Anety, drugi to ugotowany zmiażdżony widelcem brokuł wymieszany z kukurydzą, a trzeci farsz to pieczarki podsmażone z porem. Wszytko przyprawione wg upodobania i przekładane na zmianę. Dodaję też starty żółty ser. Kolorowo i pysznie 😀

[edytowane 5/12/2010 przez Bellis_perennis]


OdpowiedzCytat
xxl
 xxl
weteran forum
Dołączył: 15 lat  temu
Posty: 1730
06/12/2010 2:11 am  

Ale mi narobiłyście smaka na naleśniki z warzywami, zwłaszcza ze szpinakiem... Niestety apetyt musi poczekać aż wrócę do domu na Święta, bo patelnia ceramiczna, na którą naciągnęłam mamę "na nowe mieszkanie", jest tragiczna i nawet na tłuszczu wszystko do niej przywiera i się przypala 😡 Czyli powrót do niezdrowego teflonu.

http://www.explosm.net/comics/random/


OdpowiedzCytat
StellaArtois
weteran forum
Dołączył: 14 lat  temu
Posty: 2007
06/12/2010 1:59 pm  

Bellis, ten Twój tort, to się potem zapieka?
Chyba i tak go zrobię, nawet jak trzeba zapiekać 😀 Niestety mam dziwny gazowy piekarnik, który potrafi uruchomić tylko mój chłop ;D Tylko zamiast brokuła będę musiała dać szpinak, bo niestety, ale mimo mojej miłości do zielonego kwiatu, powoduje on u mnie sensacje ;<


OdpowiedzCytat
Strona 188 / 280 Wstecz Następny
  
Praca