Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone

Co dziś na obiad?  

Strona 189 / 280 Wstecz Następny
  RSS

Bellis_perennis
Famed Member
Dołączył: 14 lat  temu
Posty: 3467
06/12/2010 3:15 pm  

Fasol szpinak też będzie pasować. Oczywiście trzeba zapiekać 🙂

Tak w ogóle czasem robię szpinak+kukurydza+żółty ser+ cebulka lub/i czosnek z makaronem razowym.
Wszytko przyprawiam oregano.

[edytowane 6/12/2010 przez Bellis_perennis]


OdpowiedzCytat
waris
bywalec
Dołączył: 12 lat  temu
Posty: 485
06/12/2010 3:41 pm  

dziś gołąbki z przepysznym farszem a mianowicie kasza i ryż w takich samych proporcjach, grzybki, bazylia,kiełki słonecznika:)pyszne:)


OdpowiedzCytat
rubia
forumowy expert
Dołączył: 15 lat  temu
Posty: 1077
06/12/2010 6:20 pm  

Dzięki, Anette. Chyba najbardziej pociaga mnie wersja ze szpinakiem, ale jak znam siebie, to pewnie przetestuję kolejno wszystkie możliwości 😉
Wersja Bellis też fajna, ale podobnie jak Fasola, zamienię brokuł na szpinak, bo mam ostatnio brokułowstręt. (przejdzie za jakiś czas 🙂 )

[edytowane 6/12/2010 przez rubia]


OdpowiedzCytat
sunflower_ren
bywalec
Dołączył: 12 lat  temu
Posty: 382
06/12/2010 8:15 pm  

Jeśli chodzi o tort naleśnikowy to póki co robiłam 2 wersje:

http://puszka.pl/przepis/4334-tort_warzywny.html i
http://puszka.pl/przepis/5529-warzywny_tort_nalesnikowy_czerwono-zielony.html

Już dawno nie robiłam, ostatni raz chyba we wrześniu, narobiłyście mi smaka 😛

U mnie dzisiaj makaron i taki sosik: http://puszka.pl/przepis/3111-sos_do_makaronu_z_selera_naciowego_marchwi_i_pomidorow.html

Jakby mi kiedyś ktoś powiedział, że mi tak zasmakuje seler naciowy to bym nie uwierzyła 😀 No ale na surowo nie zachęca smakiem, przynajmniej mi nie podszedł.. Ale w zupach, sosach, risotto..pycha 🙂


OdpowiedzCytat
Lily
 Lily
Famed Member
Dołączył: 17 lat  temu
Posty: 4164
06/12/2010 8:30 pm  

Seler naciowy daje taki fajny rosołowy smaczek 😉 A u mnie resztki z wczoraj, nic ciekawego, ale ciastka francuskie z marmoladą brzoskwiniową właśnie się upiekły 😉

http://szydelkoikoraliki.blogspot.com


OdpowiedzCytat
sunflower_ren
bywalec
Dołączył: 12 lat  temu
Posty: 382
06/12/2010 9:16 pm  

Seler naciowy daje taki fajny rosołowy smaczek 😉

Dokładnie 🙂

ciastka francuskie z marmoladą brzoskwiniową właśnie się upiekły 😉

brzmi smakowicie, a ja mam słodyczowy odwyk 🙁


OdpowiedzCytat
Fatty
weteran forum
Dołączył: 16 lat  temu
Posty: 2286
06/12/2010 10:07 pm  

Pizza kupna - nie chciało się pichcić.

Białowieska się Puszcza.


OdpowiedzCytat
szymon1980kat
bywalec
Dołączył: 16 lat  temu
Posty: 238
07/12/2010 5:01 pm  

duże placki naleśnikowe, tym razem z bakaliami. Składniki ciacha: mąka z płatków owsianych, 2 serki waniliowe, 4 jaja, woda, pokrojony w kosteczki banan, rodzynki. Na placki rzeżucha.


OdpowiedzCytat
Bellis_perennis
Famed Member
Dołączył: 14 lat  temu
Posty: 3467
07/12/2010 6:00 pm  

Wczoraj kotlety z kapusty z kaszą gryczaną.
Dziś mieszanka warzyw najróżniejszych z brązowym ryżem i ziołami, do tego marynowane grzyby.


OdpowiedzCytat
Lily
 Lily
Famed Member
Dołączył: 17 lat  temu
Posty: 4164
07/12/2010 6:07 pm  

Ziemniaki, sos pieczarkowo-cukiniowy, buraczki.

http://szydelkoikoraliki.blogspot.com


OdpowiedzCytat
sunflower_ren
bywalec
Dołączył: 12 lat  temu
Posty: 382
07/12/2010 6:42 pm  

Zupa z czerwonej fasoli z warzywami (pietruszka, seler korzeniowy i naciowy, marchewka, papryka, pomidor, cebula)


OdpowiedzCytat
Blueberry
bywalec
Dołączył: 12 lat  temu
Posty: 287
07/12/2010 6:51 pm  

Ciecierzyca po indyjsku: ciecierzyca, cebula, czosnek, curry, imbir, natka pietruszki, pieprz ziołowy + ryż basmati, ekstra 🙂

Trawożerca


OdpowiedzCytat
Kakusia2012
forumowicz
Dołączył: 13 lat  temu
Posty: 44
07/12/2010 8:54 pm  

Blueberry mogłabyś cos wiecej napisac o tym przepisie? 😉 Bo akurat wczoraj kupiłam ciecierzyce


OdpowiedzCytat
Blueberry
bywalec
Dołączył: 12 lat  temu
Posty: 287
07/12/2010 9:11 pm  

No za duzo to sie raczej nie da :P, bo to bardzo prosty przepis: biorę dużą cebulę, siekam, wrzucam do garnka, dodaje dwa male zabki czosnku i puszke ciecierzycy (bez zalewy). wlewam trochę wody zeby sie nie przypaliło, ale tez nie tak duzo zeby skladniki nie pływaly. Dodaje plaską łyżeczkę wegety, duza szczypte (tak na oko :P) curry, troche mielonego imbiru, troche pieprzu ziołowego i duzo suszonej natki pietruszki. Gotuje na wolnym ogniu az bedzie miekkie i ciut zgestnieje. Jak dodatek podałam ugotowany ryż.
Jeśli chcesz możesz zmodyfikować ten przepis, np. usmażyc najpierw cebule zeby była bardziej aromatyczna, albo zagęścić potem mlekiem/śmietaną/zaklepką, jesli nie jestes weganką.
Mam nadzieję że Ci sie zasmakuje 🙂
A przepis na inny bardzo dobry gulasz z ciecierzycy znajdziesz tu:
http://puszka.pl/przepis/3360-gulasz_sos_z_ciecierzycy_papryki_i_pomidorow.html
Pozdrawiam 🙂

[edytowane 7/12/2010 od Blueberry]

Trawożerca


OdpowiedzCytat
Fatty
weteran forum
Dołączył: 16 lat  temu
Posty: 2286
07/12/2010 9:38 pm  

U mnie dziś zupa zwana zupą drobną, lub inaczej kapustą ziemniaczaną.

Białowieska się Puszcza.


OdpowiedzCytat
Strona 189 / 280 Wstecz Następny
  
Praca