kotlety: czerwona soczewica, kasza jaglana, jajko, natka pietruszki, sól, pieprz. Podane z ziemniakami posypanymi koperkiem a do tego surówka z czerwonej kapusty.
Wczoraj pęczak+cukinia z czosnkiem i imbirem oraz surówka z kalarepki i marchewki
Dzisiaj kotleciki jaglano-brokułowo-słonecznikowe z sosem pieczarkowym, brokuł gotowany na parze i surówka z kapustki białej, papryki, marchewki z dodatkiem koperku
Hmm, co było... ziemniaki, duszone pieczarki i surówka tzw. jesienna (ze sklepu) - kapusta, marchewka, ogórek, papryka i jabłko. A na kolację pikantna zupa-krem z czerwonej soczewicy i marchewki.
Wczoraj kasza jęczmienna, jarzynka z włoszczyzny z czosnkiem, pieprzem ziołowym i kurkumą, surówka z białej kapusty z papryką i marchewką
Dziś polenta z sosem koperkowym, surówka z pekinki z ogórkiem, papryką i koperkiem
Dzisiaj zaserwuję sobie kotlety orzechowe z czosnkiem i pietruszką w towarzystwie kalafiora z chrzanem.
Może tym razem nie przesadzę i obędzie się bez szkody dla podniebienia. Jakoś tak mam feblik to ostrzejszych smaków ostatnio. 😉