Taka zupa
http://puszka.pl/przepis/5016-marokanska_zupa_z_ciecierzycy.html
Tylko ja cieciorkę, cebulkę i ziemniaki najpierw podsmażam z odrobiną kurkumy, imbiru, koperku i pietruszki a potem dolewam wody i gotuję dalej wg przepisu.
Taka zupa
http://puszka.pl/przepis/5016-marokanska_zupa_z_ciecierzycy.html
Tylko ja cieciorkę, cebulkę i ziemniaki najpierw podsmażam z odrobiną kurkumy, imbiru, koperku i pietruszki a potem dolewam wody i gotuję dalej wg przepisu.
O, chyba wiem jak spożytkować moją ciecierzycę.
Też robiłam wcześniej tę zupę i zasmakowałam w niej. Jakoś w tygodniu wypróbuję podsmażaną wersję.
A dzisiaj u mnie zupa marchwiowa z imbirem i kokosem (też przepis z puszki, świetne zupy tam można utrafić).
http://puszka.pl/przepis/5404-zupa_marchewkowa_z_imbirem_i_mlekiem_kokosowym-delicje_.html
[edytowane 11/5/2011 od Margott]
Ja dzisiaj też nie grzeszyłam pomysłowością. 😉
Podsmażyłam paprykę i czosnek, do tego dorzuciłam pokrojone parówki sojowe a na koniec białą fasolę w sosie pomidorowym (z puszki, czasami ciekawe rzeczy idzie znaleźć w pobliskim spożywczaku) i przyprawiłam jedynie sosem sojowym, sosem chili i świeżym tymiankiem.
Jedno z moich dań "w 5 minut" na leniwe dni.
Praca
Proszę Zaloguj Się lub Rejestracja