Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Co dziś na obiad?

4,197 Wpisy
306 Użytkownicy
2 Reactions
712.7 K Widoki
(@8909)
Reputable Member
Połączone: 17 lat temu
Wpisy: 382

Kasza jaglana z cukinią i pieczarkami, surówka z marchewki.

OdpowiedzCytat
(@6116)
Famed Member
Połączone: 18 lat temu
Wpisy: 3467

z kotletów sojowych mieszanych(schabowe,o smaku kurczaka)przyprawa gyros:)i tyle:)

Nie spotkałam się z takimi. A jakiej firmy i gdzie kupujesz?

[edytowane 29/5/2011 od Bellis_perennis]

OdpowiedzCytat
(@9945)
Reputable Member
Połączone: 16 lat temu
Wpisy: 485

te schabowe akurat kupiłam w realu,a o" smaku kurczaka" w kauflandzie firma orico.

OdpowiedzCytat
(@10243)
Reputable Member
Wpisy: 317

Mały OT: kilka dni temu, wracam sobie po południu do domu i już na klatce wita mnie zapach kurczaka. Niestety z mojego mieszkania. Co sobie pomyślałam na temat konsekwencji mojego męża, to moje. No trudno, przynajmniej próbował...
Wchodzę do domu, zapach smażonego kurczaka prawie powala....
I co się okazało? To kotleciki Orico "a la kurczak" tak dają po nosie. Myślę, że gdyby je podać mięsożercy to zjadłby nawet nie wiedząc, że to nie mięso.

OdpowiedzCytat
(@6116)
Famed Member
Wpisy: 3467

Ja się jeszcze z nimi nie spotkałam. Muszę poszukać bo jestem ciekawa. Byłby super do tortilli 😀

OdpowiedzCytat
 Lily
(@464)
Famed Member
Połączone: 21 lat temu
Wpisy: 4163

U mnie wczoraj była zapiekanka z ziemniaków i pieczarek, duszona młoda kapusta z czerwoną papryką i kminkiem, sos z jogurtu i świeżego koperku.
A dziś pewnie na mieście pierogi ze szpinakiem 😉

OdpowiedzCytat
(@9945)
Reputable Member

do tortilli też są dobre:)
dziś będzie pieczarkowa, klopsiki w sosie koperkowym,ziemniaczki,kasza,sałatka z pomidorów,sałaty masłowej,rukoli i rzodkiewki polane sosem jogurtowo-czosnkowym.

OdpowiedzCytat
(@8909)
Reputable Member

Wczoraj kasza (gryczana+jęczmienna) z warzywami oraz duszoną młodą kapustką, dzisiaj samosy pieczone z farszem z ziemniaków, kalafiora, papryki i groszku.

[edytowane 31/5/2011 od sunflower_ren]

OdpowiedzCytat
(@9945)
Reputable Member

zupa groszkowo-kalafiorowo-marchwiowa z kaszą jęczmienną,na drugie makaron z truskawkami, na deser czereśnie.

OdpowiedzCytat
(@1187)
Noble Member
Połączone: 20 lat temu
Wpisy: 1084

u mnie na obiad kotlety z kalafiora i jajca sadzone 😉

OdpowiedzCytat
 JAGA
(@435)
Noble Member
Połączone: 21 lat temu
Wpisy: 1385

Kalafior w panierce, ziemniaki i kiszona kapusta.

OdpowiedzCytat
(@9945)
Reputable Member

przedwczoraj polenta w panierce,frytki,kalafior,brokuł.
krupnik
wczoraj barszcz czerwony z botwinką,pierogi z truskawkami.
dziś pomidorowa pieczarki w panierce,makaron z domowym pesto,sałatka z szpinaku,rukoli,sałaty masłowej,pomidorków koktajlowych.

OdpowiedzCytat
(@8909)
Reputable Member

Wczoraj pęczak i do tego podsmażone szparagi z marchewką oraz dodatkiem czosnku i octu balsamicznego, a w ramach surówki kawałek surowego kalafiora.
Dziś kasza gryczana, sos warzywny (pomidor, cebula, czosnek, pieczarki, papryka, cukinia) oraz sałatka z kapusty pekińskiej z groszkiem, natką, ogórkiem zielonym i kiszonym.

OdpowiedzCytat
(@5657)
Noble Member
Wpisy: 1236

Wczoraj upiekłem i wszamałem super pizzę wegańską. Do dzisiaj czuje jej smak i chętnie bym ponownie skonsumował. Z powodu robienia "na oko" nie zawsze mi taka wychodzi ;).

Dzisiaj mamine pierogi drożdżowe z pieczarkami i cebulką. Byłem poza domem cały dzień i nie miałem kiedy :).

OdpowiedzCytat
(@8909)
Reputable Member

Wczoraj spaghetti z sosem brokułowym i wędzonym tofu, dzisiaj ryż, sos warzywny z cukinii, pomidorów, papryki, pieczarek i marchewki i surówka z kapusty pekińskiej

OdpowiedzCytat
Strona 223 / 280
Udostępnij: