makaron świderki (razowy z białym) z soso-gulaszem warzywnym (brązowa soczewica, brokuły, kalafior, kalarepa, marynowane tofu, kukurydza z puszki, passata pomidorowa).
kasza jęczmienna z warzywami (cukinia, seler papryka) i surowa marchewka do pochrupania 😉 (uwielbiam 🙂 )
tofu marynowane w panierce z siemienia lnianego do tego żurawina,ziemniaki z koperkiem,fasolka szparagowa,ogórek małosolny.truskawki zmiksowane z bananem.
Cieszy mnie pojawienie się fasolki i innych młodo-warzywnych smakołyków na straganach 😉
Dziś:
http://www.facebook.com/photo.php?pid=7127731&id=354242603512
fasolka bo bretońsku z parówkami sojowymi,kotlety o "smaku kurczak",ziemniaki z koperkiem,pomidor,ogórek małosolny.
deser sorbet ananasowy.
pęczak, "sos" cukiniowo-paprykowy, surówka z marchewki i selera
Wegetariańska lasagna z grilowanymi warzywami, sosem pomidorowym i serowym. Następna będzie wegańska - zamiast sosu serowego - tofu i nieaktywne drożdże.
Kasza gryczana z papryką gotowana na wodzie+doku pomidorowym, przyprawiona bazylią. Do tego kalafior ze szpinakiem (z curry, kolendrą, cebulką, czosnkiem i chili)
wczoraj hamburgery,dziś jarzynowa z soczewicą,kotlety z mieszanki płatków i ziaren,ziemniaki z koperkiem, mizeria z jogurtem sojowym
Szparagi, surówka domowej roboty, kalafior, kolety sojowe a smaku kurczaka (wreszcie zakupiłam, ich przewaga nad zwykłymi polega na tym, że mają smak :P)
zupa botwinka,na drugie młode ziemniaki sałatka ze świeżej rukoli z ogródka, pomidorów i cebuli zielonej ( również z ogródka ) do tego jako smażone bez tłuszczu z chilli i curry
2 małe naleśniki z pieczarkami. Jeden z vegan majonezem, drugi z ketchupem, Poza tym surowe warzywa do pochrupania (kalafior, marchewka)
a u mnie kalafior, frytki i kotlety z soczewicy 😉 wiem, że średnie połączenie ale miałam chęć ;p
a jutro chcę zrobić papryczki faszerowane 🙂 bo jakoś się zrobił zapas.
[edytowane 13/6/2011 przez Wege-Aneta]
Pulpeciki z kaszy jaglanej w sosie pomidorowym. Do tego parę różyczek brokuła i kalafiora z pary i surówka z młodej kapustki kiszonej.
Kasza jaglana z warzywami do tego sałatka ( zielona sałata, kukurydza, tofu, pomidor, cebula i wymieszane wszystko z gotowym sosem greckim).