Miałem jeszcze część dyni hokkaido i pomysł na szybki obiad. Dynia pokrojona w plastry, posmarowana oliwą wymieszaną z solą, pieprzem i tymiankiem, pieczona przez 15 minut w piekarniku 200*C, podana z ziemniakami z wody skropionymi oliwą i posypanymi pokrojoną natką pietruszki.
Efekt mnie zaskoczył.
Ryż brązowy zabarwiony kurkumą, wymieszany z natką pietruszki + ciecierzyca w sosie pomidorowym(znów domowy przecier pomidorowy 😀 ) + kiełki lucerny.
Obiad w 15 minut - ryż ugotowałam wczorajszego wieczoru, ciecierzycę rano przed pracą - wystarczyło wszystko podgrzać i zrobić sos 🙂
Białowieska się Puszcza.
Znowu ryż brązowy przemalowany na żółto kurkumą, z zielonymi refleksami pietruszki, 1/3 dronkowych warzyw na patelnię + sałatka z surowego kalafiora(starty na tarce kalafior + koperek + 1,5 ząbka czosnku+ pomidor + resztka kiełków z brokuła i resztka sera żółtego, połączone jogurtem naturalnym)
Białowieska się Puszcza.
Wczoraj były ziemniaki, sałata z pomidorami i kotlety/burgery fasolowe, o takie: [url] http://wegetarianskiblog.blox.pl/2013/04/Wiosennie-leniwie.html [/url]
[img=400x265] [/img]
http://szydelkoikoraliki.blogspot.com
Samanya, tu przepis na wegańskie, puchate racuchy:
http://matkaweganka.blogspot.com/2012/09/puchacz-delikatny-omlet-weganski.html
😉
Praca
Proszę Zaloguj Się lub Rejestracja