Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone

Co dziś na obiad?  

Strona 261 / 280 Wstecz Następny
  RSS

Fatty
weteran forum
Dołączył: 17 lat  temu
Posty: 2286
28/10/2013 10:05 am  

Ostatnio:

[img] [/img]

pokrojone na paski i podsmażone na małej ilości oliwy i dużej przypraw, niepanierowane kotlety sojowe, czerwona soczewica z pomidorro i kiełki rzodkiewki.

i :
[img] [/img]

a po wsadzeniu do piekarnika i po podaniu wyglądające tak:

[img] [/img]

czyli znów burgery buraczano jaglane, w sosie pomidorowym + ziemniorry i surówki 🙂

[edytowane 28/10/2013 przez Fatty]

Białowieska się Puszcza.


OdpowiedzCytat
Fatty
weteran forum
Dołączył: 17 lat  temu
Posty: 2286
01/11/2013 10:22 pm  

Fazę mam na pieczone frytki 😀

Dzisiaj tak

[img] [/img]

Białowieska się Puszcza.


OdpowiedzCytat
vegesmile
bywalec
Dołączył: 16 lat  temu
Posty: 224
02/11/2013 5:06 pm  

Gołąbki z ryżem, soczewicą zieloną i pieczarkami w sosie z prawdziwych, leśnych grzybków 🙂 A na później placuszki z marchewki, cukinii i ziemniaków 😛

jestem lewakiem.


OdpowiedzCytat
Lily
 Lily
Famed Member
Dołączył: 19 lat  temu
Posty: 4163
02/11/2013 5:40 pm  

Fatty, znowu tortury 😉
A u mnie ziemniaki, smażone pieczarki, szpinak z czosnkiem, kalafior.

http://szydelkoikoraliki.blogspot.com


OdpowiedzCytat
eRZet
weteran forum
Dołączył: 14 lat  temu
Posty: 1839
02/11/2013 7:49 pm  

W ramach zapłaty za krzywdy, jakie ludzie wyrządzili plackom ziemniaczanym, podając je z cukrem:
Placki ziemniaczane z podsmażaną cebulą, papryką i szynką, polane sosem grzybowym. Mniam.

Strefa rokendrola wolna od Angola, środa/czwartek godzina 0.00 w radiowej Trójce


OdpowiedzCytat
Wegefuzja
początkujący
Dołączył: 10 lat  temu
Posty: 5
02/11/2013 11:06 pm  

U mnie dzisiaj gulasz ziemniaczany. Pycha 🙂

http://wegefuzja.pl/


OdpowiedzCytat
Reiha
stały bywalec
Dołączył: 18 lat  temu
Posty: 593
04/11/2013 1:03 pm  

a jak sie robi gulasz ziemniaczany?

U mnie pomidorowa z ryżem i okrkiszowa smietaną (pycha!)+kabaczek z faszerowany ryżem i warzywami.

Don't let me detain you.


OdpowiedzCytat
n.i.x
stały bywalec
Dołączył: 15 lat  temu
Posty: 570
05/11/2013 1:42 pm  

ja mam gęstą zupkę z dyni z curry i czosnkiem + fasolka i smażona cebulka żeby coś pływało

omnia vincit amor!!


OdpowiedzCytat
Lily
 Lily
Famed Member
Dołączył: 19 lat  temu
Posty: 4163
05/11/2013 5:40 pm  

Zupa dyniowo-soczewicowa, makaron żytni razowy z brokułami, czerwoną fasolą i kukurydzą. Raz na rok 2 dania 😉

http://szydelkoikoraliki.blogspot.com


OdpowiedzCytat
Fatty
weteran forum
Dołączył: 17 lat  temu
Posty: 2286
05/11/2013 9:24 pm  

I nie miałaś dość? 😛 Ja przeważnie tak się nażeram jednym posiłkiem(lubię duże porcje), że drugiego nie wcisnełabym

Wegańsko:

[img] [/img]

czyli: cieciorka w sosie pomidorowym, brokuły, kiełki lucerny + burgery jaglano buraczane, moi ulubieńcy 😀

Niewegańsko- nie pamiętam kiedy ostatnim razem twaróg jadłam
😮 Popełniłam naleśniki bezglutenowe, na mące kukurydzianej (pomalutku wdrażam się w bezglutenową kuchnię, zobaczę jak się na niej czuję), nie miałam nic na farsz i mi się ser nawinął... i sobie przypomniałam, że nigdy nie byłam fanką 😉

[img] [/img]

oraz największa pychota ostatnich obiadów, niepozorna a jaka mega:

[img] [/img]

pieczone w skórkach ziemniaczki! 😀 Tutaj akurat w towarzystwie wyrazistej surówki z kalafiora surowego, koperku i czosnku ale i bez niej stanowiłyby najpyszniejszy obiad, ziemniorry z piekarnika są super ! 😀

Białowieska się Puszcza.


OdpowiedzCytat
Lily
 Lily
Famed Member
Dołączył: 19 lat  temu
Posty: 4163
05/11/2013 9:28 pm  

Fatty, nie rób już zdjęć, bo znowu mam ślinotok 😛
Co do nażerania się to nie, nie miałam dość, bo ja gotuję na 2 porcje (dla nas dwojga), na dokładki już nie ma. Czyli był talerz zupy, niezbyt duży i "kupka" makaronu.

http://szydelkoikoraliki.blogspot.com


OdpowiedzCytat
Fatty
weteran forum
Dołączył: 17 lat  temu
Posty: 2286
05/11/2013 9:38 pm  

Będę robić, będę - bo lubię je oglądać i wspominać, co i jakie dobre było 😀

Nawet bloga sobie założyłam specjalnie po to, aby tam żarcie me uwieczniać i je opisywać 🙂 Już wcześniej robiłam fotki obiadów i i mam je na dysku, ale po czasie nie pamiętałam co było z czego- (jestem kotletożerna, więc mam kilkadziesiąt fotek dań z kotlecikami, ale z czego skleciłam ów kotlet? moge się tylko domyślać 😛 )

Białowieska się Puszcza.


OdpowiedzCytat
kikimora
bywalec
Dołączył: 12 lat  temu
Posty: 189
06/11/2013 11:47 am  

Wczoraj pęczak z jednogarnkowcem z: cebuli, marchewki, fioletowej kapusty i marynowanego z sosie sojowym tofu, doprawiony majerankiem.

A dzisiaj nie wiem jeszcze. 🙂


OdpowiedzCytat
Lily
 Lily
Famed Member
Dołączył: 19 lat  temu
Posty: 4163
06/11/2013 12:43 pm  

Gdzie ten blog? 🙂

http://szydelkoikoraliki.blogspot.com


OdpowiedzCytat
alternative
stały bywalec
Dołączył: 12 lat  temu
Posty: 535
07/11/2013 2:26 pm  

[b] Fatty [/b] jak robisz te burgery buraczane? :P. pewnie na oko i takie tam, ale muszę mieć jakąś podstawę do kombinowania, to jak z muffinami 😀

u mnie dziś będzie zupa z ostatniej ogrodowej cukinii.

poczatki 🙂


OdpowiedzCytat
Strona 261 / 280 Wstecz Następny
  
Praca