Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Co dziś na obiad?

4,197 Wpisy
306 Użytkownicy
2 Reactions
712.8 K Widoki
(@6104)
Noble Member
Połączone: 18 lat temu
Wpisy: 1596

Ziemniaki z kiełkami- "egzotyczne" połączenie, ale może spróbuję 😉 .

OdpowiedzCytat
(@12826)
Eminent Member
Połączone: 13 lat temu
Wpisy: 22

Burgery z soczewicy

OdpowiedzCytat
(@6104)
Noble Member

Kotlet owsiany (pieczony, a następnie odgrzany na parze z koncentratem pomidorowym, ale jeszcze lepszy smażony), buraki, warzywa z pary.

[edytowane 23/2/2014 od hipiska]

OdpowiedzCytat
(@12826)
Eminent Member

Kotlet owsiany (pieczony, a następnie odgrzany na parze z koncentratem pomidorowym, ale jeszcze lepszy smażony), buraki, warzywa z pary.

Hipiska co oddajesz do kotletu owsianego?

OdpowiedzCytat
 Lily
(@464)
Famed Member
Połączone: 21 lat temu
Wpisy: 4163

Czyli jednak kuchnia dietetyczna 😉

U mnie lazania pomidorowa i sałata z wędzonym tofu i ogórkiem kiszonym.

OdpowiedzCytat
(@6104)
Noble Member

Kotlet owsiany, czyli po prostu zaparzone płatki owsiane z mąką owsianą, olejem/masłem i przyprawami, można też dodać tofu, fasolę czy co przyjdzie do głowy.

Lily, dlaczego kuchnia dietetyczna? Wydaje mi się, że jest to nie mniej energetyczne od kasz czy strączkowych.

OdpowiedzCytat
(@12826)
Eminent Member

Dzięki hipiska,

U mnie dziś zupa warzywna

OdpowiedzCytat
(@6104)
Noble Member

Nie napisałam jeszcze, że płatki, których do tego używałam są rozdrobnione, kupowałam akurat SYMBIO, napisane na nich było "górskie", wydaje mi się, że takie w całości zdecydowanie gorzej by się do tego nadawały.

Zresztą tradycyjna owsianka też wydaje mi się na takich lepsza, ma taką fajną budyniową konsystencje (oczywiście jeśli się chwilkę pogotuje).

OdpowiedzCytat
(@12757)
Trusted Member
Wpisy: 81

Sałatka na ciepło z tortellini z węzonym tofu

OdpowiedzCytat
(@6104)
Noble Member

Kluski śląskie z sosem, surówka z kiszonej kapusty i marchewka na parze.

OdpowiedzCytat
(@12757)
Trusted Member

Macie pomysły na dodatki do vege hod dogów? Lepiej sprawdzi się kapusta pekińska czy sałata lodowa?

OdpowiedzCytat
(@11687)
Estimable Member
Połączone: 14 lat temu
Wpisy: 189

Do hot dogów osobiście dodaję paseczki papryki i piórka z cebuli, ale sałata lodowa też powinna dać radę.

Dzisiaj gulasz indyjski z grochu, pekinki, fasolki szparagowej, przypalonej cebulki, doprawiony koncentratem pomidorowym, kuminem, anyżem, kminkiem, tandoori masala, kurkumą... i nie pamiętam czym jeszcze, ale efekt kopie tyłki

OdpowiedzCytat
(@12757)
Trusted Member

Dziękuję

OdpowiedzCytat
 JAGA
(@435)
Noble Member
Połączone: 21 lat temu
Wpisy: 1385

zupa pieczarkowa
razowe świderki z kiszoną kapustą

OdpowiedzCytat
(@6104)
Noble Member

U mnie chyba musi być jałowo, bo brzuch obolały. Ryżu nie ma, więc chyba ugotuję, a w zasadzie rozgotuje kaszę jaglaną, będzie lżej strawna. Do tego chyba tylko marchewka i oliwa, nie wiem czy mój żołądek przeżyłby dzisiaj jakiekolwiek strączkowe lub warzywa typu kapusta, brukselka, brokuł (a które kuszą mnie z lodówki 😉 ).

Później może zrobię sobie budyń czekoladowy, kakao i skrobia ziemniaczana ponoć trochę pomagają przy biegunkach.

Na kolację zjem bułkę, ale chyba nie z żółtym serem, bo to za ciężko, może z bezsmakowym tofu naturalnym (ostatnio najczęściej dodaje do niego tahini, ale dzisiaj też mogłoby mi to spotęgować ból brzucha)....

Poza tym stres, także jest pięknie 🙁 ;).

OdpowiedzCytat
Strona 268 / 280
Udostępnij: