Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Co dziś na obiad?

4,197 Wpisy
306 Użytkownicy
2 Reactions
713.1 K Widoki
(@2525)
Noble Member
Połączone: 20 lat temu
Wpisy: 2286

Nigdy nie jadłam batata 🙂

Obiad na szybko: podsmazyć dużą ilość cebuli, obficie doprawić, dać przecier pomidorowy i czerwoną fasole z puszki.

Nigdzie dziś nie wychodzę, to moge siedzieć i grzmieć, a co 😉

OdpowiedzCytat
(@12964)
Eminent Member
Połączone: 12 lat temu
Wpisy: 35

Pół paczki ryżu, 120 g truskawek/malin/jagód/borówek/brzoskwiń, 150 g jogurtu naturalnego, 100 g twarogu chudego, łyżka miodu, 25 g migdałów płatków. Obiad w 5 minut.

OdpowiedzCytat
 Lily
(@464)
Famed Member
Połączone: 21 lat temu
Wpisy: 4163

To nie obiad, to deser 😛

U mnie młode ziemniaki, kalafior i brokuł z bułką tartą i na ozdobę świeży ogórek i pomidor.

OdpowiedzCytat
(@11747)
Eminent Member
Połączone: 14 lat temu
Wpisy: 32

Gulasz warzywny (czerwona papryka, cebula, pieczarki, cukinia, pomidorki i czerwona fasola) na ostro.

OdpowiedzCytat
(@2525)
Noble Member

Kotlety z ryżu i pieczarek - miały byc wegan ale po wrzuceniu 1ego na patelnie i doświadczeniu, że sie kupy nie trzyma, zostały wzbogacone o jajco.

OdpowiedzCytat
(@11747)
Eminent Member

Wczoraj: rizotto z papryką, cukinią, pieczarkami i kiełkami fasoli mung.
Dzisiaj: kasza gryczana i marchewka z groszkiem + świeża sałata i pokrojony pomidorek

OdpowiedzCytat
(@11541)
Honorable Member
Wpisy: 535

zrobione na szybko wczoraj: kotlety sojowe w sosie ze słoika (z tesco, bardzo dobry gotowy sos) + kasza gryczana + pomidory

OdpowiedzCytat
(@11708)
Eminent Member
Wpisy: 41

Domowa tortilla z świeżym szpinakiem+ mieszanką kiełkow + potarta rzodkiewka + plastry pomidora + plaster sera żółtego +oliwa z oliwek. Czas przygotowania = 15 minut. 😀

OdpowiedzCytat
(@11747)
Eminent Member

Kotlety z białej fasoli, kasza jęczmienna i buraczki ugotowane na półtwardo.

OdpowiedzCytat
(@2525)
Noble Member

U mnie też biała fasola 🙂 (stwierdziłam, że muszę większą uwagę przyłożyć do strączków w menu), z cebulką, i przecierem pomidorowym z kartonika.

Od kwietnia nie mogę nigdzie zastać tofu 😮 Nie, żebym była zwolenniczką ale ma dosyć plastyczny charakter i chciałabym z nim czasem pokombinować... a tu ni ma.

OdpowiedzCytat
(@9642)
Noble Member
Połączone: 16 lat temu
Wpisy: 1839

[img] [/img]

Pizza: połowa dla matki karmiącej (sos, pieczarki, kukurydza, pomidor), druga dla mnie: sos, pieczarki, cebula, kukurydza, ser bezmleczny, salami bezmięsne).

[edytowane 20/6/2014 od eRZet]

OdpowiedzCytat
(@6104)
Noble Member
Połączone: 18 lat temu
Wpisy: 1596

Pokusiłam się dzisiaj o zrobienie bezglutenowych pierogów- z mąki gryczanej, sojowej, oliwy i wrzątku, farsz z zielonego grochu, wyglądają nieźle, własnie się pieką, ale odgrzeję jeszcze na parze, podczas gotowania warzyw. wtedy są najlepsze.

OdpowiedzCytat
(@6104)
Noble Member

Pokusiłam się dzisiaj o zrobienie bezglutenowych pierogów- z mąki gryczanej, sojowej, oliwy i wrzątku, farsz z zielonego grochu, wyglądają nieźle, własnie się pieką, ale odgrzeję jeszcze na parze, podczas gotowania warzyw. wtedy są najlepsze.

OdpowiedzCytat
(@6104)
Noble Member

Dzisiaj będą podpiekane bataty (najpierw obgotowane na parze, bo samo pieczenie to za dużo czasu), do tego brokuły, fasolka szparagowa, marchewka, oliwa z zieleniną.
Bataty udało mi się kupić w Lidlu, mam nadzieję, że będą w stałej ofercie.

OdpowiedzCytat
(@2525)
Noble Member

kurdę, eRzet, zjadłabym te część dla matki karmiącej.

Ja dziś na obiad w pracy- burgery buraczanojaglane w sosie pomidorowym, a na obiad popracy, przygotowaną dzień wcześniej gęstą zupę z cebuli, marchwi i czerwonej soczewicy pałaszowaną wraz z chlebem 🙂

OdpowiedzCytat
Strona 270 / 280
Udostępnij: