Kolejna improwizacja: podsmażona cebula, kapusta, kukurydza z puszki razem z sokiem, ugotowany wcześniej i pokrojony burak, kasza gryczana i przyprawy-sos sojowy, sol, ocet balsamiczny, zioła, pieprz, kurkuma, ostra papryka. Wyszło zaskakująco pyszne.
make love not war
Aaahhh co ja dzisiaj popełniłam! Muszę na pisać bo niewyczmie 😛
Pieczone buraki nadziewane zblendowaną kaszą jaglaną, kilkoma ugotowanymi ziemniakami i korzeniem selera. Do środka jeszcze sól, pieprz, gałka muszkatołowa i podsmażany por.
Wyszło buraczanie słodko, pieprznie ostro, z nutą selera i gałki. Mniam 🙂
W wątku o oszczędzaniu alternative podzieliła się tym linkiem
http://readeat.pl/tofu-z-ciecierzycy/
zalałam, zrobiłam, skosztowałam- troszkę mało wyrazista plastelina mi wyszła(następnym razem mocniej doprawię) ale wpadłam na pomysł aby opanierowac, usmażyć i eureka!! 😀
Już wiem co wjedzie na stół wigilijny, podczas gdy reszta żre rybę 😀 Super!
takie było zajesmaczniste, o
[edytowane 9/12/2014 przez Fatty]
Białowieska się Puszcza.
Zajrzałam do tego przepisu i pomyślałam, że można by to to zrobić. Ale zastanawiam się nad konsystencją. Fatty, piszesz, że plastelina. Ale w efekcie końcowym klejąca się do zębów, czy dająca się normalnie przeżuć 😉
U mnie dzisiaj pokrojone mandoliną we wstążki marchewka, podsmażane z cebulą. Do tego makaron.
Mam zmęczenie kaszą jaglaną - zawsze gotowałam gar ze szklanki jaglanki i żarłam pod różnymi postaciami 3 dni. Ostatnio nagotowałam znów, wzięłam trochę do pracu i nie mogę, no nie mogę... już sie przestraszyłam, że wyrzucić trzeba będzie ale mnie olśniło i właśnie zapiekam w piekarniku - zapiekanka jaglankowo-jabłkowa będzie
Białowieska się Puszcza.
Praca
Proszę Zaloguj Się lub Rejestracja