Dzisiaj była fasolowa zabielana, z młodymi ziemniaczkami. na drugie leniwie raczej, sadzone jajko, ziemniaki i kiszony ogórek(którym się zajadam juz z tydzień! )
Kochany mąż kupił mi nową patelnię, tefal, jest świetna, nie przywiera, nie ma możliwosci by naleśniki się nie udały.... 🙂 polecam, warto wydać 20zł wiecej na nią niż na inną gorszą. Ile ja sie nasklinałam na tą starą...
Pozdrawiam patelniowo:)
velvet
Danie I : micha mizerii
Danie II: micha pomidorowej z makaronem
Danie III: spory talerz smażonych zmieniaków.
Danie IV : kilka(6?) kanapek z pomidorem, obficie posypanych pieprzem
Danie V: 3 banany i garść słonecznika
czyli tak to bywa, gdy zapomni się śniadania, przez cały dzień nie je się nic, a wraca się do domu 19:40.
Dalej jestem głodna.
Białowieska się Puszcza.
Jeszcze nie ma pory obiadowej, ale wiem że zrobię dzisiaj placki z jabłkami (z mojego ogrodu).
Jeszcze nie ma pory obiadowej, ale wiem że zrobię dzisiaj placki z jabłkami (z mojego ogrodu).
W sumie nie wyszły dzisiaj placki z jabłkami z braku czasu. Zjadłem za to naleśniki z musem jabłkowym;)
Mój album. Tu będe publikował moje kulinarne zdjęcia ;).
[url] http://picasaweb.google.pl/michal.jac/Kuchnia[/url]
[edytowane 17/7/2008 przez bułek]
http://szydelkoikoraliki.blogspot.com
a u mnie dziś gołąbki z sosikiem i marchewka na cieplutko z sezamem i siemieniem lnianym
na kolacje zrobiłam naleśniki i się trochę przeraziłam ich kalorycznością zrobiłam niestety z maki białej pszennej bo razową mam tylko żytnią, a z tej wiadomo nie zrobi.
Powiedzcie mi czy wsze naleśniki są w pełni z mąki razowej choćby pszennej?
Czy też mieszacie pół na pół,albo w innych proporcjach ?
Wiecie pierwszy w końcu mi wyszły jednak umiem tego naleśnika usmażyć hura!!
:rotfl: :rotfl:
Żyj pełnią życia; inaczej popełniasz błąd. Nie jest szczególnie ważne, czym się zajmujesz, jeśli tylko masz życie w swoich rękach. Bo jeżeli nie miałeś życia, to co miałeś? - Co się raz straci, już jest stracone, nie zapominaj o tym.
Praca
Proszę Zaloguj Się lub Rejestracja