Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Co dziś na obiad?

4,197 Wpisy
306 Użytkownicy
2 Reactions
712.5 K Widoki
(@6104)
Noble Member
Połączone: 18 lat temu
Wpisy: 1596

Widzę Anetko, że znowu skromny obiadek 😉

OdpowiedzCytat
(@1187)
Noble Member
Połączone: 20 lat temu
Wpisy: 1084

nie chce mi sie gotowac a mam malo warzyw poza tym musze zakupy zrobic 😉

OdpowiedzCytat
(@4222)
Honorable Member
Połączone: 19 lat temu
Wpisy: 513

ja na regałach np. w realu spotykam parówki sojowe w puszce, ale raczej nie mam zamiaru ich próbować

ja kupuję sobie paczkę z polsoi dość regularnie... tak z jedną na miesiąc na awaryjne sytuację np. wypad na grilla u rodzinki. jednak jako danie obiadowe to się u mnie nie sprawdza. zjem 5 i dalej jestem głodna 😛 a jak se talerz ziaren ponakładam i surówy to od razu inaczej ^^ możliwe że te parówki mają za mało błonnika do czego nie jestem raczej przyzwyczajona 😉 ale do szynki sojowej to się chyba nigdy nie przemogę 😛

OdpowiedzCytat
(@6220)
New Member
Wpisy: 3

ja dzisiaj jadłam kotlety sojowe a'la mielone i kapuste zasmarzaną
mniammmmmmmmm

OdpowiedzCytat
(@6138)
Reputable Member
Wpisy: 397

Wczorajsza zupa dyniowo-marchwiowa,fasolka szparagowa z masłem i tartą bułką.Stanisławie jak tam po weselu?czy znalazłeś dla siebie jakieś jedzonko? 🙂

OdpowiedzCytat
(@4244)
Reputable Member
Wpisy: 257
Rozpoczynający temat  

Wczoraj:
Krokiety z pieczarkami + kartofelsalat
http://www.wrzuta.pl/obraz/j7VPBP6MDv/21

OdpowiedzCytat
(@5292)
Noble Member
Wpisy: 2007

dzisiaj będzie danie roku-sos pomidorowy, tylko tym razem z bakłażanem i kukurydzą 😀

OdpowiedzCytat
(@5073)
Noble Member
Wpisy: 1576

Wczorajsza zupa dyniowo-marchwiowa,fasolka szparagowa z masłem i tartą bułką.Stanisławie jak tam po weselu?czy znalazłeś dla siebie jakieś jedzonko? 🙂

😛 Oj Krysiu z tym jedzeniem na weselu dla weganina to jest ciężka sprawa. Prawie wszystkie warzywne sałatki są podawane z majonezem albo żółtym serem. Wszystkie dania gorące są z dodatkiem mięsa albo tłuszczu zwierzęcego. Dobrze, gdy są serwowane na osobnych półmiskach wtedy jeszcze mogę wybrać gorące ziemniaczki niczym nie pokraszone lub gotowany ryż. Na szczęście prawie na każdym weselu podawane są na stoły owoce na paterach, którymi mogę się raczyć do samego rana. Zdarzają się też na osobnych półmiskach pokrojowe pomidorki, ogóreczki i papryczka. Pojadam je z apetytem z pokrojonym chlebkiem, najczęściej pełnoziarnistym, żytnim. także nie obawiaj się o mnie, nie przymieram głodem i jakoś sobie radzę. 😛

OdpowiedzCytat
(@1187)
Noble Member

kasza gryczana gotowana z imbirem i podsmazanymi warzywami ( w tym cebula, paprya, cukinia, kabaczek i fasolka szparagowa)

OdpowiedzCytat
(@6131)
Eminent Member
Wpisy: 46

ja lubie minimalistyczne dania, bez wielu dodatków 🙂
od pewnego czasu upodobałam sobie kotlety sojowe z ryżem i groszkiem, po prostu uwielbiam się tym zajadać :rotfl:

OdpowiedzCytat
(@6135)
Reputable Member
Wpisy: 295

a ja dzis mialam zupke pomidorowa:-)pycha

OdpowiedzCytat
(@5749)
Reputable Member
Wpisy: 363

to co zostało z wesela...

OdpowiedzCytat
(@4212)
Eminent Member
Wpisy: 35

Idziemy do chinskiej restauracji. Mma nadzieje, ze nie dostane znowu makaronu z kawalkami jajecznicy jak ostatnio :p
à propos wesel, mi kiedys kelnerka chciala wcisnac najpierw lososia, potem pierogi ruskie(ze smalcem) ^^

OdpowiedzCytat
(@4244)
Reputable Member
Wpisy: 257
Rozpoczynający temat  

Wczoraj : barszcz z uszkami(sama robiłam z grzybami),krokiety + kluski śląskie+sałatka z kapusty+ sos pieczarkowy

Było tak dobre, że zapomnieliśmy zrobić zdjęcie

OdpowiedzCytat
(@1187)
Noble Member

placki z jabluszka 😉 mniam! 😀

do tego potem beda buraczki 🙂

OdpowiedzCytat
Strona 62 / 280
Udostępnij: