Dziś na obiad robię kotlety z kaszy jęczmiennej z grzybami, fasolkę szparagową, mizerię i nie wiem co jeszcze wpadnie mi do głowy......
wczoraj też eksperymentowałam- została mi kasza pęczak- więc na patelni poddusiłam paprykę , cebulę, marchew i dorzuciłam pomidory z puszki, dodałam zioła, sól , pieprz i wymieszałam z kaszą. Wyszło bardzo dobre danie.
Dzisiaj popełniłem takie cuś 😉 --> [url] http://picasaweb.google.pl/michal.jac/Kuchnia#5248500537498606562 [/url]
[edytowane 21/9/2008 przez bułek]
Nie mam ostatnio czasu i natchnienia pisać.
Przez kuchnie przewinęło się ostatnio dużo składników.
Nowość to czerwona soczewica(dotąd używałam tylko zielonej), zrobiłam również pastę sojową i zapasteryzowałam do słoików.
Wczoraj na obiad był rosół z makaronem, ziemniaki, czerwona kapusta i krokiety z szpinakiem i soczewicą.
velvet
Nie chce mi się nic gotować też mam jakiś minorowy nastrój-chyba zjem resztę zupy grzybowej(już trzeci dzień ją jem) i może jakąś kromkę chleba chyba suchą,bo lodówka pusta są tylko pomidory a do sklepu nie chce mi się iść 🙁
http://www.facebook.com/group.php?gid=132280573466144
W niedzielę zrobiłam super zupę 😀 Starłam na grubych oczkach kalarepę, ziemniaki, seler, pietruszkę, marchewkę, do tego pociachałam koperek, dodałam koncentrat pomidorowy i kasza gryczana z ryżem. Nie wiem czy nazwanie tego zupą jest dobre, bo gęste było co nei miara :rotfl: I boskie w smaku
A dzisiaj robimy z Avraxisem coś a'la fasolka po bretońsku 😀
The Earth is our Mother, we must take care of her. The Earth is our Mother, she will take care of us.
Co to?wczoraj nikt obiadu nie jadł? U mnie była zupka z czerwonej fasolki i sałatka złocista.A dzisiaj gotuję buchty z truskawkami(kupiłam gotowe) 🙂
słyszałam ,ze buchty są bardzo smaczne. Z nalazłam przepis w ksiązce i muszę przyznać ,ze mam ochotę spróbować je zrobić. A Ty Krysiu jak robisz buchty?
Praca
Proszę Zaloguj Się lub Rejestracja