Ja zrobiłam pyszną zupkę, wyszła gęstawa 😀
W zupie była fasola: biała i czerwona, ziemniaki, marchewka, pietruszka, seler, sol, pieprz i koncentrat pomidorowy :red:
Ale sie najadlam. teraz to bym tylko się położyła i poszła spać :rotfl:
The Earth is our Mother, we must take care of her. The Earth is our Mother, she will take care of us.
ostatnio odkryta banalnie prosta zupa-krem to gotowany brokuł z selerem- zmiksowane-Mniam.
A dziś mój mąż zrobił kotlety z selera, kaszy gryczanej z jajkiem, do tego całe ziemniaki z dużą ilością koperku (pachniało w całym mieszkaniu), ćwikła ; a do tego na zregenerowanie sił sok z buraków i jabłek (z sokowirówki).kocham jego obiady 😛
A dziś mój mąż
Jaga, jak to fajnie brzmi: mój mąż 😀
Jak sie z moją siostrą niedawno kontaktowałam (niedługo po jej ślubie, na którym akurat mnei nie było...), to teżmi napisała: ja i mój mąż :rotfl:
Sama za mąż raczej nie wyjdę, ale jak ktoś tak mówi/pisze, to fajnei brzmi 😀
The Earth is our Mother, we must take care of her. The Earth is our Mother, she will take care of us.
Krokiety z kapustą i grzybami, a właściwie jeden krokiet- trzeba dbać o linię 😛 W roli grzybów: pieczarki. (Niestety, nie mieszkam tak jak Krysia w jakimś Zagłębiu Grzybowym, a szkoda 🙁 )
Rubia koło mnie to taki mały las można powiedzieć spacerowy ale na obiad coś da się zawsze uzbierać
A co na obiad to jeszcze nie wiem,narazie nie jestem głodna ugotuje później:)
http://www.facebook.com/group.php?gid=132280573466144
A co na obiad to jeszcze nie wiem,narazie nie jestem głodna ugotuje później
😮 ja już po śniadaniu lubię mysleć co na obiad 😮 Ostatnio zdarzyło mi się zjeść obiad 10 minut po sniadaniu, ale sie nie dziwię, dzień wcześniej miałam strasznie męczący 😉
A dzisiaj Av zrobił obiad 🙂 wiem, ze był w nim ryż, marchewka, seler, papryka, koncentrat pomidorowy 😉 Smaczne było 🙂
Wczoraj nie robiłam obiadu,bo mi się nie chciało ale dziś mam trochę czasu,bo nie idę do pracy i mam grzybki,które uzbierałam na trawniku przed domem.
Rubia miałaś rację chyba jakieś zagłębie grzybowe 🙂 🙂
Mam zamiar zrobić krokiety z grzybami,w lodówce mam trochę kaszy,to wymieszam razem i zamiast ciasta naleśnikowego użyję papieru ryżowego i usmażę na oleju 🙂
http://www.facebook.com/group.php?gid=132280573466144
Mam zamiar zrobić krokiety z grzybami,w lodówce mam trochę kaszy,to wymieszam razem i zamiast ciasta naleśnikowego użyję papieru ryżowego i usmażę na oleju 🙂
fajny pomysł- nigdy nie jadłam papieru ryżowego- ale mogą być to dobre krokiety, takie lzejsze.
a ja dziś zrobię zapiekankę z kaszy gryczanej, boczniaków i kapusty kiszonej do tego sałatka z fasolki szparagowej z orzechami , surówka z buraczków.
Praca
Proszę Zaloguj Się lub Rejestracja