Ziemniaki, czerwona kapusta, żabie krokiety. Krokiety wyszły smaczne, ale troche za suche.
Składały sie z groszku zmiksowanego, drobno posiekanej świeżej papryki , cebuli i płatkow owsianych. Nie wiem co trzeba dodać zeby takie nie były...
Ma ktoś jakiś pomysł?
[edytowane 12/10/2008 przez bułek]
Fajnie, że nazwa "żabie krokiety" sie przyjeła 🙂
Ja zawsze robie z groszku mrożonego firmy hortex, zauwazyłam po prostu że groszek po ugotowaniu jest bardziej świeży i taki mokry niż z innych firm.
Ja wczoraj i dziś na obiad miałam:
Rosół z makaronem i warzywami
Kluski śląskie z sosem grzybowym(byliśmy na grzybach rano)
Krokiety z naleśnika i pieczarek, ziemniaków, sera, panierowane bułka tartą
Do tego modra kapusta.
velvet
Zupa z soi.....ogolnie za soja nie przepadam, wiec do tej pory nie czynilam takich eksperymentow i chyba cos mi nie wyszlo 😛 Powiedzcie mi, czy soje da sie w ogole rozgotowac tak na miekko? Zapewne sie da, ale mi to nie wyszlo, i byla taka....chrupka. Jak orzechy. Ciekawa jestem, czy to przez nia boli mnie teraz brzuch 🙂
Ja soję przed gotowaniem moczę.namaczam ją dzień przed gotowaniem,zostawiam na noc i później lepiej się ugotuje i szybciej.czasem kupuję soję w puszkach tak jak groszek jest bardzo dobra i nie trzeba gotować,ale ostatnio nie miałam szczęścia na nia trafić.
http://www.facebook.com/group.php?gid=132280573466144
No, teraz to glodna jestem. Wczoraj np zamowilam sobie ze Zdzieszowic (7-9km) do domu obiado-kolacje tj. :frytki i zapiekanka szpinakowo-serowo-makaronowa (nawet dobra), moj jak zwykle zamowil pizze. Dzisiaj dokoncze ta zapiekanke (odgrzeje w mikrofalowce), a oprocz tego to zobacze co mama zrobila na obiad jak wroce ze stazu.
Ostatnio kiedy robiłam pastę z soją, gotowałam ją chyba przez dwa dni żeby była na prawdę miękka, oczywiscie robiłam to z przerwami... a tu praca, inne wyjście...
Masakra jednym słowem. Dodam, że oczywiście była moczona jeden dzień.
Musze poszukać w puszkach.
Dziś na obiad był krokiet z pieczarkami, ziemniaki i sałata w słodkiej śmietanie.
velvet
Praca
Proszę Zaloguj Się lub Rejestracja