a mi się wydawało, że to już jest w domyśle, że soję trzeba ok 12 godzin namaczać 😮
Frytki, coś a'la naleśniki (mąka, sól, pieprz, curry, woda i trochę oleju), marchewka i jabłko starte.
The Earth is our Mother, we must take care of her. The Earth is our Mother, she will take care of us.
Zawsze można zagotować, odstawić na godzinę (w moim przypadku krócej, niby cierpliwa jestem, ale czekać nie bardzo umiem) i gotować do miękkości 😀
robię bardzo podobnie- rzadko moczę strączki na noc, przeważnie zalewam wrzątkiem rano i odstawiam.
dziś pizza- życzenie mojego J. dla mnie wersja bez sera-ale i tak najsmaczniejsze są pizze w Boguchwale (koło Rzeszowa)... moja ulubiona to pizza z sosem pomidorowym(świeżo robiony) i pieczarkami za 6 zł (dużo)- jest pyszna robią ją na oczach klienta w takim boskim drewnianym piecu-MNIAM. Mają też dużo alternatyw wege- w przeciwieństwie do normalnych pizzerii gdzie vegetariana" jest jedna. a reszta z mięchem :casstet:
kotlety ziemniaczane - dziś zrobiłam bez jajka - zamiast jajka dałam płatki owsiane, trochę się rozpadały - następnym razem muszę dać trochę mąki ziemniaczanej - moze będą bardziej zwarte, do tego pomidory ze śmietaną. Teraz robi mi się deser- jabłka pieczone, nadziewane suszoną śliwką i polane tahiną ze słodem...
Jestem dziś z siebie zadowolony, bo oprócz obiadku na dzisiaj, czyli pełnoziarnistego makaronu z warzywami i podgrzybkami, zrobiłem także moją ulubioną zupkę - fasolkę po bretońsku:D Trochę przesadziłem z przyprawami, ale ma to też swój urok. Mniam
Teraz robi mi się deser- jabłka pieczone, nadziewane suszoną śliwką i polane tahiną ze słodem...
Ależ to musi być smaczne, gratuluję pomysłu 🙂
Papryka duszona z cebulą, czosnkiem, pieczarkami i tofu, sól, pieprz, sos sojowy, sezam i oliwki. Wczoraj u mojej mamy jej zwykła, pyszna kapusta z cebulą, czosnkiem, kaszą jęczmienną, solą, pieprzem, lisciem laurowym, zielem ang., słodką papryką, przecierem pomidorowym i sosem sojowym. potem daktyle, winogrona, prażone orzechy. Jeszcze wcześniej quinoa z kaszą orkiszową, wymieszane ze świeżą papryką i z pieczarkami uduszonymi z cebulą, czosnkiem, oliwkami, solą, pieprzem. Potem dktyle i prażone orzechy.
[edytowane 16/10/2008 przez Linek]
Praca
Proszę Zaloguj Się lub Rejestracja