gotowana cykoria podduszona potem na masle 😛 rozmyslam co moge jeszcze dodac i zdecyduje sie czyba na tartinki z cukinni (cukinie kroi sie na plasterki pol centymetrowe, posypuje sie ziolami, podsmaza na pateli a potem ocipinke serka lub czego kto lubi na to) pycha!
ja dziś wcięłam zupkę z soczewicy i kotlety z płatków owsianych. potem na kolację makaron z gryki: soba z sosem sojowym, oliwą, sosem imbirowym i gigantyczną ilością sezamu 😛
Naszym celem musi być wyzwolenie się... poprzez rozszerzenie kręgu współczucia na wszystkie żywe istoty i na cały cudowny świat natury. Albert Einstein
http://delicious.blog.pl/ - zapraszam na mojego bloga kulinarnego 😀 wiem że trochę mało ale założy
zupka jarzynkowa 😉 marchew, brokul, brukselka kalafior, por, seler, pietruszka, natka pietruszki, pomidorki z kasza jaglana i quioną 😉 do tego beda pod koniec gotowana dodane kielki soczewicy i kielki fasolki mung 😀
a do ego jajka sadzone z ziemniakami, zalapę sie na obiad robiony przez mame hehe
[edytowane 11/11/2008 przez Wege-Aneta]
Dzisiaj zrobię krupnik (taki rozgrzewający, na ostro), mam ochotę również na buraczki, do tego pewnie jakieś klopsiki, ziemniaki, sos grzybowy...
Zauważyłam, że podstawą moich obiadów zawsze są ziemniaki. Jakoś sobie nie wyobrażam obiadu bez nich. Czy to źle?
velvet
Praca
Proszę Zaloguj Się lub Rejestracja