to znaczy ze gdybym sobie sama zrobila maslo ze smietany , dajmy na to 30% lub 40% , bez zadnych dodatkow , to byloby napewno wegetarianskie?
Szczerze mowiac kupuje produkty oznaczone jako wegetarianskie , ale teraz zaczynam watpic. :hallucine:
[edytowane 25/5/2008 przez parasolka]
ja mam pytanie o masło roślinne "Planta", w skladzie jest tylko "oleje i tłuszcze roślinne spulchniane azotem". nie za bardzo wiem czy kupować, jakoś mam wrażenie że nie napisali całego składu na opakowaniu a ja szukam tańszego zamiennika czystego oleju palmowego którego, wprawdzie sporadycznie, używałam do tej pory. na opakowaniu nie ma imformacji że wegetarianie mogą jeść, o weganach nie wspominam... jak myślicie, co robić?
Naszym celem musi być wyzwolenie się... poprzez rozszerzenie kręgu współczucia na wszystkie żywe istoty i na cały cudowny świat natury. Albert Einstein
http://delicious.blog.pl/ - zapraszam na mojego bloga kulinarnego 😀 wiem że trochę mało ale założy
Wątek Planty przewijał się już przez forum... Powiem szczerze, że osobiście wolałbym używać jakiegoś oleju lub nawet oliwy, w marketach można kupić w przystępnej cenie. Jeżeli potrzebujesz koniecznie margaryny np. do masy w wypiekach to Planta się jak najbardziej nadaje, nie zawiera nabiału więc dla wegan też użyteczna, nie ma dodatków i nie jest wzbogacana D3 🙂
A może zrobić e sobie sami w domu masełko będzie bardzo pyszniackie i zdrowe bez sztucznych dodatków i najlepiej czytajmy etykietki:)
Choć ja go nie jem i nie robię puki co.
Żyj pełnią życia; inaczej popełniasz błąd. Nie jest szczególnie ważne, czym się zajmujesz, jeśli tylko masz życie w swoich rękach. Bo jeżeli nie miałeś życia, to co miałeś? - Co się raz straci, już jest stracone, nie zapominaj o tym.
Jakiego masła używacie? Ja ostatnio MASŁO POLSKIE MLEKOVITA. Napisana jest, że bez żadnych dodatków.....I w sumie jest smaczne i niezbyt drogie ( wcześniej kupowałam Klimeko 2 razy droższe) . Piszcie 🙂
Ilekroć zwalczałem pokusę było to piękne, ale kiedy pokusie ulegałem, było po stokroć piękniejsze
http://www.portalspozywczy.pl/mleko/teksty/,43743.html
sam artykuł nieważny, istotne tylko jedno zdanie:
Do masła, które zgodnie z normami powinno zawierać 82 proc. tłuszczu zwierzęcego i wodę dodaje się tłuszcz roślinny. Traci klient, który chcąc kupić "prawdziwe masło" dostaje tzw. mix.
skandal, żeby do "prawdziwego masła" z tłuszczu zwierzęcego dodawać jakieś roślinne śmieci 😉
Strefa rokendrola wolna od Angola, środa/czwartek godzina 0.00 w radiowej Trójce
Praca
Proszę Zaloguj Się lub Rejestracja