Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone

co dzisiaj na sniadanie  

Strona 21 / 34 Wstecz Następny
  RSS

velvet
bywalec
27/01/2009 7:58 pm  

Jaga napisz jak zrobiłaś galaretki warzywne na agarze, najbardziej interesuje mnie jak przygotowałaś agar, mam w domu ale jeszcze nie robiłam nic z niego. Prosze!

velvet

OdpowiedzCytat
JAGA
 JAGA
forumowy expert
28/01/2009 11:50 am  

przepis zaczerpnęłam z "Vege": na 2 szklanki warzyw i 4 szklanki buliony były 2 łyżeczki agaru. Gotujesz warzywa w bulionie, dorzucasz agar wymieszany z odrobiną ciepłej wody-chwilę wszystko razem pogotować i do filiżanek, jak ostygnie to do lodówki.

Wydaje mi się, że wiele zależy od agaru, a także od wielkości łyżeczek 😉 . Jak Janusz zrobił mniej więcej według powyższych proporcji to galaretka była aż za bardzo zbita. Ja musiałam najwidoczniej odmierzyć mniejsze łyżeczki, bo moje warzywne cudo nie było do końca galaretką (po wyciągnięciu z filiżanki trochę się rozpływało).
Daj znać jak wyszła galaretka. Zrobić polecam- nawet jeśli za mało stężeje to i tak jest pyszna 😛

OdpowiedzCytat
xGetBoredx
bywalec
28/01/2009 2:36 pm  

Wracając do tematu. Dzisiaj bułka z pasztetem sojowym, sałatą i rzodkiewką. W moim przypadku to bardzo obfite śniadanie.

wciąż raczkuję w temacie wegetarianizmu 🙂

OdpowiedzCytat
marta030978
bywalec
29/01/2009 11:45 am  

przepis zaczerpnęłam z "Vege": na 2 szklanki warzyw i 4 szklanki buliony były 2 łyżeczki agaru. Gotujesz warzywa w bulionie, dorzucasz agar wymieszany z odrobiną ciepłej wody-chwilę wszystko razem pogotować i do filiżanek, jak ostygnie to do lodówki.

Jadziu Twoje posiłki są bardzo smaczne, chleb własnego wypieku, galaretka warzywna- tylko pozazdrościć. Wykorzystam Twój przepis. Poproszę jeszcze o przepis na chleb.
A ja dziś zjadłam na śniadanie dwie kromki ciemnego chleba z pasztetem warzywnym a do tego był jednodniowy sok jabłkowy MARWIT.

[edytowane 29/1/2009 przez marta030978]

OdpowiedzCytat
JAGA
 JAGA
forumowy expert
30/01/2009 1:16 pm  

wysłałam Ci Marta prywatną wiadomość 😉

OdpowiedzCytat
marta030978
bywalec
01/02/2009 11:53 am  

a dziś zrobiłam sobie sałatkę pieknosci- czyli sparzone płatki owsiane,starte jabłko, orzechy włoskie, sok z cytryny i miód. Pycha.

OdpowiedzCytat
velvet
bywalec
02/02/2009 10:18 am  

Galaretki wyszły pyszne!

velvet

OdpowiedzCytat
JAGA
 JAGA
forumowy expert
02/02/2009 3:43 pm  

Cieszę się, mi też bardzo smakowały. Poza tym taka mała paczuszka agaru wystarczy na bardzo długo 😉
Jutro będę miała na śniadanie chleb żytni na zakwasie, skończył się piec przed chwila-pachnie zniewalająco 😛

OdpowiedzCytat
fafik
bywalec
02/02/2009 4:59 pm  

też robiłam tą galaretkę, od razu jak ją w vege zobaczyłam. fajna jest tylko dodała,m za mało agaru i się rozlatywała 😛

ja ostatnio codziennie jem na śniadanie owsiankę. uzależniłam się chyba ; >

OdpowiedzCytat
Angienatelka
początkujący
02/02/2009 5:27 pm  

ja dzisiaj mialam 2 szklanki Bran Flakes i szklanka Zdrowego Błonnika zalane szklanką mleka koziego 1,5 % + kawałeczek pomelo + filiżanka kawy Slim Coffe (uwielbiam! Nie dlatego, ze chce schudnąć, bo wagę mam dobrą, a nawet za niską 41/160, ale po prostu kocham ponad życie!0

"Śpieszmy się kochać zwierzęta - tak szybko odchodzą."

OdpowiedzCytat
velvet
bywalec
09/02/2009 4:29 pm  

Mix płatki kukurydziane, pokrojone jabłko, słonecznik, pestki dyni, siemie lniane, zarodki, rodzynki -wszystko polane kefirem.

velvet

OdpowiedzCytat
Cherubinek
początkujący
09/02/2009 8:13 pm  

dzisiaj na śniadanie zjadałam :
- dwa tosty z masłem i marmoladą różaną 😛
II - gie śniadanie :

- kawa,
- kołacz z makiem.

[edytowane 9/2/2009 przez Cherubinek]

OdpowiedzCytat
BlessYa
forumowicz
15/02/2009 4:39 pm  

świeo upieczony użytkownik ze mnie 😎

No więc na godzine temu zjedzone śniadanko były 2 kanapeczki z chleba sojowego, sałatą, serkiem Almette, rzodkiewką i pietruszką 🙂 pyyycha:) moi niewege też lubią

[edytowane 15/2/2009 przez BlessYa]

Gracja

OdpowiedzCytat
Wege-Aneta
forumowy expert
15/02/2009 6:29 pm  

no ja mialam potrawke z dynia, ktora jadlam na obiad wczoraj;) mniam 😀

OdpowiedzCytat
Natasha
stały bywalec
15/02/2009 7:28 pm  

a ja miałam ugotowane całe ziarenka orkiszu ze świeżymi owocami i 1 sojowym jogurtem (nie mylić z deserkami sojowymi dostępnymi w supermarketach), przepyszne 🙂 no i oczywiście popijane yerba mate 😀

Naszym celem musi być wyzwolenie się... poprzez rozszerzenie kręgu współczucia na wszystkie żywe istoty i na cały cudowny świat natury. Albert Einstein

http://delicious.blog.pl/ - zapraszam na mojego bloga kulinarnego 😀 wiem że trochę mało ale założy

OdpowiedzCytat
Strona 21 / 34 Wstecz Następny

Praca