przepis zaczerpnęłam z "Vege": na 2 szklanki warzyw i 4 szklanki buliony były 2 łyżeczki agaru. Gotujesz warzywa w bulionie, dorzucasz agar wymieszany z odrobiną ciepłej wody-chwilę wszystko razem pogotować i do filiżanek, jak ostygnie to do lodówki.
Wydaje mi się, że wiele zależy od agaru, a także od wielkości łyżeczek 😉 . Jak Janusz zrobił mniej więcej według powyższych proporcji to galaretka była aż za bardzo zbita. Ja musiałam najwidoczniej odmierzyć mniejsze łyżeczki, bo moje warzywne cudo nie było do końca galaretką (po wyciągnięciu z filiżanki trochę się rozpływało).
Daj znać jak wyszła galaretka. Zrobić polecam- nawet jeśli za mało stężeje to i tak jest pyszna 😛
przepis zaczerpnęłam z "Vege": na 2 szklanki warzyw i 4 szklanki buliony były 2 łyżeczki agaru. Gotujesz warzywa w bulionie, dorzucasz agar wymieszany z odrobiną ciepłej wody-chwilę wszystko razem pogotować i do filiżanek, jak ostygnie to do lodówki.
Jadziu Twoje posiłki są bardzo smaczne, chleb własnego wypieku, galaretka warzywna- tylko pozazdrościć. Wykorzystam Twój przepis. Poproszę jeszcze o przepis na chleb.
A ja dziś zjadłam na śniadanie dwie kromki ciemnego chleba z pasztetem warzywnym a do tego był jednodniowy sok jabłkowy MARWIT.
[edytowane 29/1/2009 przez marta030978]
ja dzisiaj mialam 2 szklanki Bran Flakes i szklanka Zdrowego Błonnika zalane szklanką mleka koziego 1,5 % + kawałeczek pomelo + filiżanka kawy Slim Coffe (uwielbiam! Nie dlatego, ze chce schudnąć, bo wagę mam dobrą, a nawet za niską 41/160, ale po prostu kocham ponad życie!0
"Śpieszmy się kochać zwierzęta - tak szybko odchodzą."
a ja miałam ugotowane całe ziarenka orkiszu ze świeżymi owocami i 1 sojowym jogurtem (nie mylić z deserkami sojowymi dostępnymi w supermarketach), przepyszne 🙂 no i oczywiście popijane yerba mate 😀
Naszym celem musi być wyzwolenie się... poprzez rozszerzenie kręgu współczucia na wszystkie żywe istoty i na cały cudowny świat natury. Albert Einstein
http://delicious.blog.pl/ - zapraszam na mojego bloga kulinarnego 😀 wiem że trochę mało ale założy
Praca
Proszę Zaloguj Się lub Rejestracja