odkopuje temat. Znudziły mi się owsiankowe wariacje śniadaniowe i czasami brak mi pomysłu co zjeść.
Dziś śniadanie a la obiad: makaron razowy nitki, 2 łyżki kukurydzy z puszki, 250 g groszku z marchewką i 5 orzechów włoskich (utłuczonych w moździerzu).
ostatnio jest na topie kasza jaglana z bananem, orzechami nerkowca, pestkami dyni, żurawiną, suszonymi śliwkami. 😛
Wyjątkowo jasne pieczywo. Wegetariański paprykarz, chyba Sante. Na to ogórek konserwowy. Herbata malinowa. Prosto..
Za to duuużo siły daje mi banan z jogurtem i pomarańczem/jabłkiem czy innym owocem.
Ostatnio mam ochotę na surowe, więc jeśli już kanapki to koniecznie z dużą ilością surowych warzyw. W lodówce czeka rzodkieweczka i zielony ogórek. 🙂 Dzisiaj kupiłam sałatę, więc kanapki na kolację będą wyjątkowo zielone! 😉
Pochwała jest pożyteczniejsza od kary. Plaut
Widzę że wy tu wszyscy używacie rozmaitych nasion jako bakalii do ryżu, owsianki, chleba czy sałatki. A ja zamierzam postawić wszytko na jedną kartę i nie komplikować zbytnio. Tzn używać w diecie tylko jednego typu nasion. Po porażkach z arachidami, sezamem, siemieniem, dynią i makiem wiem że będzie to słonecznik. Dużo z was stosuje siemię lniane. Wiem że jest mega-zdrowe, głównie jego tłuszcz. Ale coś mało ma tego tłuszczu w porównaniu z resztą nasion i za dużo białka jak dla mnie. Kiedyś po trzech próbach mój żołądek miał problemy trawiąc to. Spróbuję jeszcze raz z siemieniem, a jak nie wyjdzie, to chyba mam jakąś nietolerancję siemienia i postawię wszystko na słonecznik i jego wartości. Krem z siemienia z jogurtem na słodko to nawet smaczne i ma konsystencję galarety.
Wywaliłem z diety wiórki kokosowe, bo wątpię czy mi służą. Zastąpiłem je bogatym odżywczo pyłkiem pszczelim. Chce ktoś za darmo 40kg wiórków kokosowych bo mi zostały i nie mam co z nimi zrobić?:) Teraz śniadanie, obiad i kolacja to:
-jabłka
-owsianka z fruktozą i pyłkiem pszczelim
-jogurt z fruktozą i kremem słonecznikowym + rzeżucha
kajzerka z wędlinka sojową, sok pomidorowy
jest cos takiego 😮 ... Gdzie to mozna kupic???
Ja osobiscie zjadlem platki owsiane i przed chwila na drugie pieczsarki z patelni, ale spowodowaly tylko ze jestem bardziej glodny i bym zrobil sobie jakas kanapke, ale nie mam nic do chleba 😀 ...
http://www.gajusz.org.pl/jedenprocent
Praca
Proszę Zaloguj Się lub Rejestracja