Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone

żelatyna w maślance, a fuj!!!  

RSS

amnesia_ja
świeżaczek
08/06/2009 11:29 pm  

Od wielu lat nie jem mięsa. Kupiłam dziś maślankę Spółdzielni Mleczarskiej
Września. A tam - jej składzie okazało się, że jest żelatyna!!! Po co w
maślance żelatyna??? Przecież maślanka to nie żelek!!!! Fatalnie, najgorzej,
nigdy więcej mleka z Wrześni!!!!

OdpowiedzCytat
Vida
 Vida
rozmówca
16/06/2009 1:50 am  

Żeby zagęstnić. Zawsze czytaj skład. W niektórych jogurtach także jest żelatyna. A żeby było jeszcze bardziej zawile, to np. do jogurtu naturalnego niektóre firmy dodają żelatyne, a inne nie...

OdpowiedzCytat
Arielka.v
forumowicz
18/06/2009 3:14 pm  

zawsze pilam maslanke truskawkowa, zawsze ta sama.
ostatnio sprawdzilam jej sklad i sie okazalo ze zawiera koszeline i jeszcze zelatyne 😡
wiem, ze chyba z truskawkowej bede musiala zrezygnoiwac, no chyba ze znajde cos bez koszeliny.
ale w wiekszosci tych smakowych jest zelatyna z tego co widzialam, a ja normalnej nie wypije.
znacie moze jakies maslanki nie czerwone, np. waniliowe bez zelatyny?
jutro bede musiala dokladnie przejrzec wszystkie w sklepie i wybrac cos siebie. mam tylko nadzieje ze znajde. 😮

Głupota ludzka i Miłosierdzie Boże nie mają granic.

OdpowiedzCytat
hipiska
weteran forum
18/07/2009 3:26 am  

Najgorsze jest to , że nawet w sklepach wege można spotkać rzeczy z żelatyną.....
Więc jaką mam pewność, że np. chłodnik w wege barze został zrobiony na maślance bez żelatyny? Żadnej.
Eh, czasami aż trudno nie popaść w paranoję..... 😉

Ilekroć zwalczałem pokusę było to piękne, ale kiedy pokusie ulegałem, było po stokroć piękniejsze

OdpowiedzCytat
Maq
 Maq
bywalec
11/05/2010 4:45 pm  

Osobiście uwielbiam maślankę, z reguły kupuję Mrągowską bądź Milko (szczególnie ta druga w edycji Owoce Leśne jest pyszna). Z tego co kiedyś widziałem to także maślanka z SM Koło nie ma żelatyny, koszeliny też nie spotkałem, natomiast popularne w mojej okolicy maślanki Konecka i OSM Rawicz zawierają na pewno żelatynę.

[edytowane 11/5/2010 przez Maq]

OdpowiedzCytat

Praca