Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone

Początki 🙂   

RSS

mikrofonek
forumowicz
26/10/2009 8:42 pm  

Witajcie,
Mam na imię Natalia, zalogowałam się wczoraj. Moje pytanie wiąże się z przejściem na wegetarianizm.. Od dobrego tygodnia wykluczyłam z mojej diety mięso, mleko, sery.. Wiem, że to dopiero początek, lecz w przeszłości byłam już na podobnej diecie 2,5 miesiąca. Teraz chce przetrwać już na zawsze 🙂
Może macie jakieś rady co do diety, i początków? Żeby nie wpaść w anemię..
Lub może znacie coś czym można zastąpić jajka, z tym mam największy problem.
Wiem, że nie mogę nazwać się 100% wegetarianką, bo za mały czas przebyłam 🙂
Ale staram się jak najmocniej, niestety w moim domu jest dwóch tradycjonalistów mięsożerców, lecz to nie stanowi dla mnie żadnego problemu.
Z góry dziękuję za rady, i pozdrawiam 🙂

OdpowiedzCytat
Biara
początkujący
26/10/2009 10:54 pm  

Hej ;] Ja takze jestem "swieza" w tych sprawach, nie jem miesa juz od 3 miesiecy i jestem z siebie DUMNA :] jednak mimo tego moge ci poradzic co nieco ;]
Nie wiem jak ty, ale ja uwielbiam gotowac. Sobie i bliskim - to swietna zabawa. radze ci na dobry poczatek kupic jakas ciekawa ksiazke kucharska. Odrazu moge ci polecic "kuchnia wegetarianska" pani Katarzyny Rozmysłowicz. Ksiazka jest rewelacyjna, znajdziesz tam mnostwo smacznych i latwych do przyrzadzenia przepisow. Kupilam sobie jakis czas temu w empiku Wiem, ze brzmi to jak tania reklama, ale do diabla... Wiem co mowie ! ;D
kolejna rzecz to organizacje dzialajace na rzecz ochrony zwierzat. nie wiem jak u ciebie z angielskim, ale na tej stronie sa do pobrania bardzo ciekawe "Vege Kits", takie poradniki dla poczatkujacych wege ;] powiem szczerze , ze od przeczytania informacji w tych broszurkach szlag mnie trafil, chcialam jechac do stanow i pozabijac wszystkich miesozercow... !!!! ARGH!! >;[ gwarantuje ci ze po DOKLADNYM przestudiowaniu tych ulotek odechce ci sie miesa na zawsze... odwiedz takze strony organizacji takich jak VIVA! , MFA, PETA.
jesli lubisz drastyczne metody odwiedz rzeznie.... w najlepszym przypadku, jesli nie zrzucisz mini bomby nuklearnej na pracownikow lub ich rodziny odechce ci sie miesa..
powodzenia ;]

OdpowiedzCytat
Madzia829
świeżaczek
26/10/2009 11:05 pm  

Hej, ja tez jestem początkową wegetarianką. Dopiero pół roku :] Moja rodzina to mięsożercy (niestety). Gotowanie nie jest takie złe jak mi się na początku wydawało...
Nie wiem, czy pomogłam, pewnie nie, ale ja tez się zalogowałam dopiero wczoraj 🙂

OdpowiedzCytat
kotek26010
świeżaczek
02/11/2009 7:47 pm  

Ja polecam jeszcze obejrzec na youtube rozne flimiki np. o koniach to naprawde drastyczne przezycia, zobaczcie jeszcze to http://raport.empatia.pl/obrazki/realia/swinie/s1.jp g" target="_blank">http://raport.empatia.pl/obrazki/realia/swinie/s1.jp g"/> &
Też jestem poczatkujaca i czekam na rady. z gory dzieki za jakies info.

Łucja Piszczek

OdpowiedzCytat

Praca