Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone

Treściwe drugie śniadanie, zamiast surówki z kurczakiem XD  

RSS

bercow
świeżaczek
17/12/2009 10:26 pm  

Witam.

Szukam jakiegoś przepisu który zastąpi mi bułkę, kiedyś kiedyś idealnym wyborem była sałatka z kurczakiem, ale dzisiaj z oczywistych względów szukam jakiegoś zamiennika. Tez może być jakaś surówka, ale taka zwykła nie daje zbyt wiele na cały dzień, a coś co mam najbliżej gdzie można kopić jedzenie, to tylko mcdonald, i bar mleczny :/ Macie jakieś ciekawe przepisy.

Z góry wielkie THX

OdpowiedzCytat
xxl
 xxl
weteran forum
17/12/2009 10:38 pm  

Polecam kaszę jaglaną z duża ilością kakao i bananem pokrojonym w kostkę. Pyszne i mega pożywne. Prawie codziennie jem kaszę jaglaną na śniadanie i śmigam po niej jak samochodzik 🙂

http://www.explosm.net/comics/random/

OdpowiedzCytat
Olla
 Olla
bywalec
17/12/2009 10:43 pm  

nie ma problemu... zaopatrz się w tortille o średnicy jakieś 20 cm i włożysz to Ci bedxzie pasowało.... kreatywnosc się kłania..
a ponizej obrazki.. bo do ludzików najbardziej przemawia obraz... w końcu bylismy kiedyś jaskiowcami

http://images.google.pl/images?q=tortilla&oe=utf-8&rls=org.mozilla:pl:official&client=firefox-a&um=1&ie=UTF-8&ei=PYkqS_yACsnp4QaiopyQCQ&sa=X&oi=image_result_group&ct=title&resnum=4&ved=0CB4QsAQwAw

ta tortilla po chłopsku moze być niezłą... a przepis jest banalnie prosty .. wow!

[edytowane 17/12/2009 przez Olla]

OdpowiedzCytat
bazylia.fo
początkujący
17/12/2009 10:52 pm  

sałatka z uszkami z grzybami z sosem jogurtowym 🙂 najlepiej jeśli uszka są małe, a warzywa chrupkie - w przeciwnym razie po kilku godzinach noszenia w torbie, nawet w twardym opakowaniu, robi się ciapa. bardzo pożywne i sycące 🙂

OdpowiedzCytat
Bellis_perennis
Famed Member
17/12/2009 11:01 pm  

Sałatka grecka: pomidory, ogórek zielony, oliwki, feta , sałata i kukurydza. Do tego razowy chlebek z jakąś pastą. Ja zawsze lubiłam brać taki zapas jedzonka jak byłam długo na uczelni. Dobra jest też taka tradycyjna sałatka ziemniaczana na majonezie ale to już tylko dla owowege. Nie wiem co dokładnie jesz 😉

OdpowiedzCytat
bercow
świeżaczek
17/12/2009 11:10 pm  

już na parę dni propozycji mam, nie jem mięsa i tyle :P, nie z powodu cierpienia zwierząt itd. po prostu nie smakuje mi:D jak miałem ~6lat to na wigilii u babci mi się odwidziało, i przestałem jeść szynki/kiełbasy, a potem coraz bardziej, raczej jem wszystko, nie wybrzydzam, ale nie na wege nie patrze

Może jeszcze jakieś ciekawe przepisy ??:d

[edytowane 17/12/2009 przez bercow]

OdpowiedzCytat
sublime86
bywalec
18/12/2009 1:40 pm  

Kasza jaglana jest chyba najsmaczniejsza 🙂 Może być w różnych wariantach- na słodko (z kawałkami owoców, orzechami, polana jogurtem etc.) albo z warzywami- np. z cukinią, papryką, pomidorami. Ważne, żeby było kolorowo. A do przegryzienia między posiłkami idealne są np. pestki z dyni 😉

OdpowiedzCytat
hipiska
weteran forum
18/12/2009 9:54 pm  

Wiele opcji. Ja lubię sałatki - przeróżne, ale wspomniana wyżej kasza jaglana też jest ok, tyle, że długo się ją gotuje niestety 😡 Polecam też awokado jako pastę do pieczywa. Super pyszne, super pożywne, super zdrowe 🙂 Jak coś jeszcze przyjdzie mi do głowy to napiszę.

Ilekroć zwalczałem pokusę było to piękne, ale kiedy pokusie ulegałem, było po stokroć piękniejsze

OdpowiedzCytat

Praca