Widzę, że padło tu wiele ciekawych pomysłów 😀 Napewno kilka z nich wypróbuję.
Ja przeważnie smaruję kanapki oliwą z oliwek, ew. jak nie ma to olejem. Nie dużo. ; ) I na to jakieś tam warzywka. Lubię też kanapki z paprykarzem i róznymi pasztetami (oczywiście wege!) z Primaviki.
miód (jeśli spożywasz) + liście bazyli + orzechy(nerkowca, migdały, jakiekolwiek)
Bazylia z miodem...Hmmm, chyba nie dla mnie 😉 Ale kanapki z miodem smakują super posypane orzechami i bakaliami, pestkami dyni czy słonecznika itp. Najlepszy miód to oczywiście taki mooocno skrystalizowany 😛
Zamiast miodu może być syrop daktylowy, też dobre:
http://www.allegro.pl/item905461627_syrop_daktylowy_bio.html
Ja syrop daktylowy w sklepie ze zdrową żywnością kupuję za 8, 50 zł, czyli taniej niż na allegro.
[edytowane 2/4/2010 od hipiska]
[edytowane 2/4/2010 od hipiska]
Ilekroć zwalczałem pokusę było to piękne, ale kiedy pokusie ulegałem, było po stokroć piękniejsze
A to dlaczego? 😮
Wydaje mi się, że jak ze wszystkim- w zbyt dużych ilościach po prostu szkodzi 😉
Nie tyle szkodzi co nie smakuje w dużych ilościach.
Wczoraj robiłem pastę soczewicową:
1 szklanka gotowanej soczewicy (akurat czerwona)
posiekany szczypiorek
smazona cebulka
zagęszczacz - kuskus
trzeba to wymieszać, doprawić i ok 🙂
[edytowane 2/4/2010 przez bułek]
Świeżo zmielony len połączyć z przyprawami i olejem. Wstawić do lodówki na parę godzin. I smarować kanapki 🙂 Świetne również do polewania warzyw, ale wtedy dodajemy trochę więcej oleju i nie wkładamy do lodówki ( gęstnieje ).
Ilekroć zwalczałem pokusę było to piękne, ale kiedy pokusie ulegałem, było po stokroć piękniejsze
A ja zamówiłem wczoraj na Allegro 3 słoiki gotowego Hummusu BIO i 1 słoik pasty ze szparagów BIO. Samemu nie lubię gotować, więc muszę wyręczać się innymi. :spryciarz:
''Bogowie są dziwni. Im bardziej ich czcisz, tym więcej złych duchów zsyłają ci nazajutrz by tańczyły ci w głowie...''
Pasta z ciecierzycy i suszonych pomidorów :love: wspaniałość nad wspaniałościami, pyszność nad pysznościami, nie wiem jak mogłam bez tego żyć, zaraz zjem wszystko :rotfl:
[url= http://www.jadlonomia.com/2012/08/pasta-z-ciecierzycy-co-nie-jest-hummusem.html] pasta z ciecierzycy[/url]
[edytowane 25/10/2012 przez Bellis_perennis]
Polecam serek wegański z nerkowców. Na razie robiłem z pieprzem. Można na wiele sposobów - ile pomysłów w głowie :). Zajrzyjcie na bloga.
A ja bardzo prosto: pasztet sojowy, paprykarz albo mielonka. Czasami kupuję Alsana, to mi starcza na dłuuugo. Ale mogę też jeść suche kanapki, wystarczy mi pomidor, ogórek albo papryka. Najbardziej lubię nawrzucać dużo różnych rzeczy i wtedy nawet nie czuć, czy jest jakieś smarowidło. Za dużo roboty z tymi pastami, chociaż ostatnio jadłem pastę soczewicowo-orzechową i była przepyszna.
Strefa rokendrola wolna od Angola, środa/czwartek godzina 0.00 w radiowej Trójce
Praca
Proszę Zaloguj Się lub Rejestracja