Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone

ulubione sprzęty kuchenne 🙂  

Strona 3 / 5 Wstecz Następny
  RSS

OlaS
 OlaS
rozmówca
06/01/2013 10:57 pm  

:rotfl: :rotfl: :rotfl: ja mam ręczną.... 🙁

nie mogę się obejść bez blendera 🙂 i wyciskarki do czosnku (nie wiem jak dawałam radę bez niej)

[edytowane 6/1/2013 przez OlaS]

OdpowiedzCytat
SilentEnigma
bywalec
06/01/2013 11:56 pm  

A ja czosnek ścieram na tarce o drobnych oczkach - wyciskarka jest fajna, ale potem domyć to ustrojstwo ciężko

OdpowiedzCytat
VikVeg
bywalec
07/01/2013 9:45 am  

Czyli jednak... zmywarka przebija blender i kombinerki do miazdzenia czosnku 🙂

Wyciskarki do czosnku maja z drugiej strony wypustki "szczotke" do usuwania pozostalosci z dziurek wiec mycie jest banalnie proste... oczywiscie w zmywarce ;).

Zainteresowanym przesle zdjecie tego ustrojstwa, jak ktos nie wierzy ze cos takiego istnieje ;).

OdpowiedzCytat
bułek
forumowy expert
07/01/2013 6:54 pm  

Do moich "kombinerek" był dołączony plastik do czysczenia sprzętu - uchwycik z wypustkami które pasują do otworów. Wypycha się tym pozostałość skórki czosnku i nie ma problemu z umyciem :). Zaostrzoną zapałką, innym drewienkiem pewnie też można sobie poradzić, tyle że dłużej trwa.

Nie mam zmywarki, bo nie było sensu kupować jej na dwie osoby. Naczyń też wiele nie mamy, żeby zapełnić całą zmywarkę.

[edytowane 7/1/2013 przez bułek]

Smakowite przepisy wegańskie

OdpowiedzCytat
Bellis_perennis
Famed Member
07/01/2013 7:15 pm  

Marzy mi się sokowirówka do robienia soczków np z buraków teraz w sezonie zimowym jak znalazł 🙂

OdpowiedzCytat
cienkun
rada starszych
07/01/2013 7:34 pm  

A ja mam pytanko. Czy zmywarka oby na pewno jest taka ekonomiczna i ekologiczna jak twierdzą, oraz czy oby na pewno na talerzach nie pozostaje nic szkodliwego? (typu nabłyszczacz czy cuś)

OdpowiedzCytat
Samanya
bywalec
07/01/2013 8:52 pm  

co do oszczędności wody to chyba tak
a to drugie- wg mnie to zależy od tabletek i płynów.
ale i tak mam czasem wrażenie że dziwnie smakuje herbata czy nawet zwykła woda ze szklanki umytej w zmywarce...bleee :casstet:

ed. moje ulubione to: patelnia jeżeli zalicza się do sprzętów i jakiś ostry nóż. 🙂

[edytowane 7/1/2013 przez Nusiaczek]

OdpowiedzCytat
VikVeg
bywalec
07/01/2013 10:39 pm  

A ja mam pytanko. Czy zmywarka oby na pewno jest taka ekonomiczna i ekologiczna jak twierdzą, oraz czy oby na pewno na talerzach nie pozostaje nic szkodliwego? (typu nabłyszczacz czy cuś)

Nie, nie pozostawia... nie uzywam nablyszczacza. Jest ekologiczna, ale ekologia kosztuje.

Na temat ekonomii nie bede dyskutowal bo to zalezy od poziomu zarobkow.

Nusiaczek a zmywarki czasami sie dezynfekuje, aby nie bylo dziwnych zapachow i tego bleee w herbacie... :rotfl:

Jesli chodzi o noze to Victorinox, naprawde dobre szwajcarskie noze.

OdpowiedzCytat
Samanya
bywalec
07/01/2013 11:01 pm  

zmywarki czasami sie dezynfekuje

naprawdę? 😮 😮
kto by pomyślał.... :rotfl:

OdpowiedzCytat
hipiska
weteran forum
10/02/2013 12:24 pm  

Wreszcie zebrałam się do zakupu patelni, no i nie wiem, którą wybrać:
1) http://www.euro.com.pl/patelnie/fagor-ecoforza-24-cm.bhtml
2) http://www.euro.com.pl/patelnie/ambition-34206-greenline.bhtml

Obydwie z powłoką ceramiczną, z tym, że ta pierwsza ze stali szlachetnej, druga z aluminium.
Poproszę o doradztwo 😎 .

Ilekroć zwalczałem pokusę było to piękne, ale kiedy pokusie ulegałem, było po stokroć piękniejsze

OdpowiedzCytat
tru
 tru
stały bywalec
10/02/2013 1:22 pm  

Bezwzględnie stal. Aluminium ? Coś Ty.

OdpowiedzCytat
cienkun
rada starszych
10/02/2013 2:50 pm  

Tak. Stal.
Jeszcze może tylko słowa wyjaśnienia, co się kryje pod terminem stal szlachetna. Otóż jest to po prostu, mówiąc kolokwialnie, nierdzewka. 🙂

OdpowiedzCytat
Fatty
weteran forum
10/02/2013 3:09 pm  

Wreszcie przekonałam się do blendera i go pokochałam- sporządzałam, musy, koktajle... aż pewnego piknego dnia podczas blendowania rozmrożonych malin rozszedł mi się w rękach.
Reklamacji nie uznano, jako iż to mechaniczne uszkodzenie spowodowane upadkiem blendera 😮 Chyba im spadł, bo mnie nie...

Białowieska się Puszcza.

OdpowiedzCytat
hipiska
weteran forum
10/02/2013 5:32 pm  

Dzięki za porady, w takim razie kupię tę stalową, 30 zł różnicy to niewiele. Jakiś czas temu kupiłam, chyba nawet większą, bo o średnicy 26 cm w Biedronce za 17 zł, ciężka jak licho, ale nie mam pojęcia z czego jest zrobiona, wolę kupić coś pewnego, tym bardziej, że lubię smażyć.

Ilekroć zwalczałem pokusę było to piękne, ale kiedy pokusie ulegałem, było po stokroć piękniejsze

OdpowiedzCytat
cienkun
rada starszych
10/02/2013 6:46 pm  

ciężka jak licho, ale nie mam pojęcia z czego jest zrobiona, wolę kupić coś pewnego, tym bardziej, że lubię smażyć.

Ale przecież sama wiesz jak Ci się na niej smaży? Jeżeli dobrze, to co za różnica z czego jest zrobiona?

Fatty, ja się przymierzam do zakupu pierwszego w mym życiu blendera. Ale nie wiem jaki kupić, aby jak najmniej wydać, a aby posłużył trochę. Ktoś podpowie? 😉

[edytowane 10/2/2013 przez cienkun]

OdpowiedzCytat
Strona 3 / 5 Wstecz Następny

Praca