Czy aby na pewno są wege? Mam co do tego duże wątpliwości. Od około dwóch miesięcy jestem już kompletną weganką i ostatnio udało mi się wreszcie znaleźć w sklepie miso. W pierwszej chwili ucieszyłam sie ogromnie, w następnej mina mi mocno zrzedła... Było go tam kilka rodzajów (różni producenci) i na każdym jak byk napisane było, że zawiera ryby... Może Wy zaopatrujecie się w jakichś typowo wege sklepach, gdzie sprzedaje się miso bez ryb?
Z kolei sosy sojowe i teriyaki mają w składzie kwas mlekowy... wiem, że on może powstać także w wyniku fermentacji warzyw, ale skąd wiadomo, jaki został użyty w produkcie?
Ech, ciężko być weganką...
Jestem. Tworzę. Czasem długo siedzę w nocy. Czasem noc długo siedzi we mnie.
Używam sosu sojowego Kikkoman - zawiera wodę, ziarno soi, pszenicę i sól. Innych nie używam, kupuję go w Kauflandzie, jest dość drogi jak dla mnie (droższy niż Tao Tao), ale najlepszy 😉 [img] [/img]
Niektóre z tych sosów faktycznie zawierają wyciągi rybne.
http://szydelkoikoraliki.blogspot.com
Praca
Proszę Zaloguj Się lub Rejestracja