Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone
Lecytyna sojowa i i...
 
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Lecytyna sojowa i inne dodatki do słodyczy

77 Wpisy
43 Użytkownicy
0 Reactions
59.7 K Widoki
(@6104)
Noble Member
Połączone: 18 lat temu
Wpisy: 1596
 

Właściwie ostatnio zdarza mi się zjadać rzeczy z lecytyną, wcześniej byłam bardziej wrażliwa na tym punkcie, ale zastanawiam się jak to jest z lecytyną słonecznikową- czy również może być odzwierzęca?



   
OdpowiedzCytat
(@domi-123-mr)
New Member
Połączone: 5 lat temu
Wpisy: 1
 

Lecytyna wykorzystywana w przemyśle spożywczym jest pozyskiwana z roślin, ponieważ pozyskiwań ze zwierząt jest zbyt drogie i czasochłonne. Lecytyna sojowa, słonecznikowa, rzepakowa - są wegetariańskie.

Link do artykułu nt. lecytyny:

https://odzywianie.hellozdrowie.pl/artykul-lecytyna-sojowa-co-z-nia-jest-nie-tak/



   
OdpowiedzCytat
Strona 6 / 6
Udostępnij: