Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone
czekolady bez mleka...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

czekolady bez mleka, bez laktozy, bez glutenu..?

23 Wpisy
15 Użytkownicy
0 Reactions
18.8 K Widoki
 xxl
(@3582)
Noble Member
Połączone: 19 lat temu
Wpisy: 1730

O kurczę, Szczuruniu, przez pomyłkę edytowałam Twojego posta zamiast go cytować 🙁 Nie udało mi się go odzyskać, przepraszam. Napisz go proszę mniej więcej jeszcze raz. Wybacz.

[edytowane 9/12/2010 od xxl]

OdpowiedzCytat
 JAGA
(@435)
Noble Member
Połączone: 21 lat temu
Wpisy: 1385

chętnie zjadłabym wegańską mleczną czekoladę z orzechami

OdpowiedzCytat
(@5703)
Reputable Member
Połączone: 18 lat temu
Wpisy: 386

Haha:) xxl a ja już się głowiłam czy kogoś tutaj nie nawyzywałam albo jakiegoś innego wykroczenia nie popełniłam 🙂

Ok, z tego co pamiętam postulowałam, aby owe czekolady były w rozsądnej cenie albo żeby pojawiły się płatki śniadaniowe z czekoladą bez lecytyny, mono- i diglicerydów etc.
No i miło by było, żeby takie produkty były oznaczone jako produkty stosowne dla wegan/wegetarian (żeby to gwarantowało brak użycia składników z uboju zwierząt/odzwierzęcych w procesie produkcji).

OdpowiedzCytat
 xxl
(@3582)
Noble Member
Wpisy: 1730

Dzięki za wyrozumiałość 😛

A teraz to, co na początku chciałam powiedzieć... Mianowicie, mam raczej sceptyczne odczucia co do takich napisów na produktach, bo pewnie szybko stałyby się równie nadużywane, naciągane i niewiarygodne jak znaczki króliczka i "nietestowane na zwierzętach" w przypadku kosmetyków.
Musiałyby najpierw zaistnieć odpowiednie przepisy, no i być jakoś egzekwowane.

OdpowiedzCytat
(@5276)
Reputable Member
Wpisy: 442

Co do dostepnosci to mnie brakuje przede wszystkim humusu i tahini, w mojej okolicy sa zupelnie niedostepne, nawet w najwiekszych sklepach 🙁

OdpowiedzCytat
 Lily
(@464)
Famed Member
Połączone: 21 lat temu
Wpisy: 4163

Humus robi się samodzielnie, poza tym to nie jest czekolada 😉

OdpowiedzCytat
(@6892)
Estimable Member
Wpisy: 126

Ja bym byłą wdzięczna za ser żółty bez mleka.
Są dostępne tylko przez internet. Ja bym chętnie kupiła w sklepie.

OdpowiedzCytat
(@6104)
Noble Member
Wpisy: 1596

Trudno jest kupić czekoladę bez lecytyny sojowej, która odstrasza wielu wegetarian. No i biały cukier - wiem, że wiele osób uważa , że brązowy jest lepszy, zdrowszy. Ja też swego czasu do nich należałam, teraz nie ma to dla mnie większego znaczenia.

OdpowiedzCytat
Strona 2 / 2
Udostępnij: