Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone

ciągłe zmęczenie- czego brak w mojej diecie?  

RSS

mimblaq
świeżaczek
23/05/2011 6:12 pm  

Witajcie
mam do Was pytanie.
Od 1,5 roku jestem wegetarianką i do tej pory czułam się świetnie. Od ok miesiąca nie mam na nic siły, ciągle chce mi się spać i ledwo żyję 🙁 wydaje mi się, że może czegoś brakuje mi w diecie ale nie mam pomysłu co to może być. Na razie postanowiłam jeść jeszcze więcej owoców, warzyw i żadnych śmieciowych przegryzek(zdarzają się) ale nie wiem co więcej.
Mieliście podobne problemy??

pozdrawiam

OdpowiedzCytat
Bellis_perennis
Famed Member
23/05/2011 6:23 pm  

Niekoniecznie musi Ci czegoś brakować. Możesz mieć cukrzycę przykładowo 😛 Na tym forum jest sporo podobnych tematów do Twojego. Użyj wyszukiwarki. Mam nadzieję, że znajdziesz odpowiedź.

OdpowiedzCytat
cienkun
rada starszych
23/05/2011 6:42 pm  

A może zmęczenie wiosenne wyłazi z lekkim opóźnieniem? + np. może lekkie przeziębienie?

OdpowiedzCytat
mimblaq
świeżaczek
23/05/2011 6:58 pm  

czyli jednak może warto się do lekarza pofatygować? tylko obawiam się że jak wyjdzie, że nie jem mięsa będzie mi udowadniać, że powinnam :/
dzięki za odpowiedź, zaraz poszperam w tematach

pozdr!

OdpowiedzCytat
eRZet
weteran forum
23/05/2011 7:01 pm  

Na to jest sposób. Nie pytaj, co jeść, ale konkretnie jakie witaminy czy minerały są ci potrzebne - a dalej to już łatwo znaleźć, gdzie co jest 😉

Strefa rokendrola wolna od Angola, środa/czwartek godzina 0.00 w radiowej Trójce

OdpowiedzCytat
Bellis_perennis
Famed Member
23/05/2011 7:04 pm  

Jesli lekarz nie jest prowegetariański to nie mów, że nie jesz mięsa bo będzie miał gotową diagnozę bez badań. Wielu lekarzy tak robi a to bardzo nieprofesjonalne bo magą tym zrobić pacjentowi krzywdę. Na szczęście moja lekarka jest normalna.

OdpowiedzCytat
Lily
 Lily
Famed Member
23/05/2011 8:23 pm  

Nie mów, że nie jesz mięsa, mów, jakie masz objawy. Nie ugryzł Cię np. jakiś kleszcz kiedyś? Naprawdę trudno stwierdzić, co powoduje takie objawy, może zwykłe drobne niedobory, a może jakaś choroba, tu wybór jest szeroki. Zazwyczaj jednak nie jest to nic poważnego 🙂

http://szydelkoikoraliki.blogspot.com

OdpowiedzCytat
Nonprofit
forumowicz
23/05/2011 9:51 pm  

Możesz też zjadać ziarna bądź produkty pełnoziarniste.. W ziarnach zbóż jest prawdziwe bogactwo dobroczynnych mikro- i makroelementów.
A jeśli chodzi o lekarzy, to istnieje prawdopodobieństwo, że będzie odradzał dietę wegetariańską i uważał ją za nieodpowiednią(jeśli jest się nastolatkiem), zwłaszcza, gdy jest prawie-wszystko-żercą. Nawet mając pozytywne wyniki, przykładowo, morfologii krwi.

Błędny rycerz

OdpowiedzCytat
mimblaq
świeżaczek
24/05/2011 3:57 pm  

Ok dzięki za porady.
Fakt lekarzowi nie ma sensu mówić, że jestem wege bo mi będzie gadać jak to źle itd.
Jeśli chodzi o produkty pełnoziarniste pilnuję aby były w diecie.
No cóź, będę dalej wcinać ultrazdrowo i zobaczymy,

dzięki

OdpowiedzCytat

Praca