W Tesco jest mleko sojowe Frias. Występuje w kilku rodzajach. To naturalne jest chyba niesłodzone. Jest też najtańsze. Im więcej dodatków tym droższe ;).
[b]rubia[/b], w Aldi można spotkać pyszne, niesłodzone (lekko słodkawy smak to nie zasługa cukru 😉 ), ryżowe, eko (!) mleko za 4 zł z groszami (sic!). Niestety nie ma go w stałym asortymencie. W Aldiku koło mnie było przez ok 2-3 miesiące, teraz nie ma. Ale jeśli masz gdzieś ten sklep niedaleko to warto sprawdzić czy nie mają tego cuda 😉
bylam ale nie przywiezli 22 maja a tesco najblizsze mam z 120 km od domu :((
Też się rozczarowałam.. mówili, że będzie. A teraz mówią, że trzeba w takim razie chodzić codziennie i sprawdzać, bo nigdy nic nie wiadomo :crash:
Do Biedry codziennie za mlekiem raczej chodzić nie będę, ale Aldi mam całkiem bliziutko, chyba zapoluję na ryżowe 🙂
W mojej osiedlowej Biedronce już nawet karton zniknął, w którym było mleko sojowe. Nie było one jakieś super, ale szkoda, że wycofali je ze sprzedaży. Teraz trzeba szukać innego, daleko jeździć itp. Od kilku tygodni nie spożywam mleka sojowego, płatków nie mam z czym zjeść 🙁
Kiedyś próbowałem z sokiem, jak to w amerykańskich filmach jedzą, ale mi nie smakowały.
U mnie we Wrocławiu mleka sojowego też nie ma już od jakiegoś czasu. Pytałam pracowników i mówili że nie w wiedzą kiedy będzie. Zadzwoniłam nawet w tej sprawie na infolinie biedronki 🙂 Niestety konsultant nie był w stanie odpowiedzieć mi na pytanie, ale powiedział że w ciągu dwóch tygodni oddzwonią. Zostało im jeszcze parę dni, więc jeszcze cierpliwie poczekam na odpowiedź 😉
Dziwne, bo latem zeszłego roku w Biedrze było. Coś kręcą.
Spróbowałam mleka Frias - tego najtańszego. Zbyt ubogie jednak dla moich kubeczków smakowych, sama woda. Domowe mleko sojowe, przed doprawieniem solą i cukrem, ma znacznie bogatszy smak. I takie mnie czeka od jutra - wracam do domu, do maszyny, uniezależniam się od łaski sklepów 😎
http://www.explosm.net/comics/random/
Praca
Proszę Zaloguj Się lub Rejestracja