Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone

Co się stało z mlekiem z Biedronki?  

Strona 2 / 4 Wstecz Następny
  RSS

aniss
bywalec
20/05/2012 2:03 am  

Ja sobie te z Biedronki rozcieńczam z wodą :rotfl:
Faktem jest, że mleka sojowe są bardzo słodkie. Pewnie dlatego, żeby się lepiej sprzedawały, bo ludzie lubią jak jest "słodko i smacznie"..

OdpowiedzCytat
bułek
forumowy expert
20/05/2012 3:54 am  

W Tesco jest mleko sojowe Frias. Występuje w kilku rodzajach. To naturalne jest chyba niesłodzone. Jest też najtańsze. Im więcej dodatków tym droższe ;).

Smakowite przepisy wegańskie

OdpowiedzCytat
rubia
forumowy expert
22/05/2012 4:15 pm  

Dzięki za info. Poszukam tego mleka Frias, bo cena Alpro sugeruje, że producent chyba dodaje do niego płatków złota lub innych cennych dodatków. Szkoda tylko, że Tesco mam na drugim końcu Krakowa, ale może przy okazji wproszę się do znajomych na herbatkę 😉

OdpowiedzCytat
morusek
forumowicz
26/05/2012 3:47 pm  

bylam ale nie przywiezli 22 maja a tesco najblizsze mam z 120 km od domu :((

OdpowiedzCytat
JAGA
 JAGA
forumowy expert
27/05/2012 2:35 am  

[b]rubia[/b], w Aldi można spotkać pyszne, niesłodzone (lekko słodkawy smak to nie zasługa cukru 😉 ), ryżowe, eko (!) mleko za 4 zł z groszami (sic!). Niestety nie ma go w stałym asortymencie. W Aldiku koło mnie było przez ok 2-3 miesiące, teraz nie ma. Ale jeśli masz gdzieś ten sklep niedaleko to warto sprawdzić czy nie mają tego cuda 😉

OdpowiedzCytat
aniss
bywalec
27/05/2012 11:45 am  

bylam ale nie przywiezli 22 maja a tesco najblizsze mam z 120 km od domu :((

Też się rozczarowałam.. mówili, że będzie. A teraz mówią, że trzeba w takim razie chodzić codziennie i sprawdzać, bo nigdy nic nie wiadomo :crash:

Do Biedry codziennie za mlekiem raczej chodzić nie będę, ale Aldi mam całkiem bliziutko, chyba zapoluję na ryżowe 🙂

OdpowiedzCytat
bułek
forumowy expert
27/05/2012 1:26 pm  

W mojej osiedlowej Biedronce już nawet karton zniknął, w którym było mleko sojowe. Nie było one jakieś super, ale szkoda, że wycofali je ze sprzedaży. Teraz trzeba szukać innego, daleko jeździć itp. Od kilku tygodni nie spożywam mleka sojowego, płatków nie mam z czym zjeść 🙁

Kiedyś próbowałem z sokiem, jak to w amerykańskich filmach jedzą, ale mi nie smakowały.

OdpowiedzCytat
norodoma
świeżaczek
27/05/2012 2:16 pm  

U mnie we Wrocławiu mleka sojowego też nie ma już od jakiegoś czasu. Pytałam pracowników i mówili że nie w wiedzą kiedy będzie. Zadzwoniłam nawet w tej sprawie na infolinie biedronki 🙂 Niestety konsultant nie był w stanie odpowiedzieć mi na pytanie, ale powiedział że w ciągu dwóch tygodni oddzwonią. Zostało im jeszcze parę dni, więc jeszcze cierpliwie poczekam na odpowiedź 😉

OdpowiedzCytat
jejuniu
świeżaczek
30/05/2012 4:39 pm  

Dziś mi Pan powiedział, że jest to produkt sezonowy i jest tylko w okresie zimowym! Jakbym wiedziała zapas bym zrobiła;)

OdpowiedzCytat
bułek
forumowy expert
30/05/2012 5:25 pm  

Dziwne, bo latem zeszłego roku w Biedrze było. Coś kręcą.

OdpowiedzCytat
MannaPoranna
bywalec
30/05/2012 10:34 pm  

Ja też latem na pewno piłam. Z poznańskiej Biedronki. Cos kręcą.

Pewnie powiesz -to okropne- zrzucisz winę na innych, potem zaśniesz spokojnie

OdpowiedzCytat
eRZet
weteran forum
30/05/2012 11:05 pm  

Słyszy się tyle o tych tragediach, ale nie myśli o nich za dużo, aż nie przytrafią się nam 🙁
Mi właśnie skończył się zapas, a pani powiedziała, że od 3 tygodni nie mieli.

Strefa rokendrola wolna od Angola, środa/czwartek godzina 0.00 w radiowej Trójce

OdpowiedzCytat
xxl
 xxl
weteran forum
31/05/2012 12:12 am  

Spróbowałam mleka Frias - tego najtańszego. Zbyt ubogie jednak dla moich kubeczków smakowych, sama woda. Domowe mleko sojowe, przed doprawieniem solą i cukrem, ma znacznie bogatszy smak. I takie mnie czeka od jutra - wracam do domu, do maszyny, uniezależniam się od łaski sklepów 😎

http://www.explosm.net/comics/random/

OdpowiedzCytat
aniss
bywalec
31/05/2012 3:45 am  

Mleko Frias u mnie jest zaledwie złotówkę tańsze niż AlproSoja, różnicy w smaku wielkiej nie odczułam z tym, że AlproSoja jest wzbogacana w B12.. Jeśli mam wybierać to już wolę tę złotówkę więcej dołożyć i kupić AlproSoję 😛

OdpowiedzCytat
karolaaaa
początkujący
10/06/2012 9:18 pm  

ostatnim czasem również zauważyłam , że w mojej biedronce ukochane mleko zniknęło 🙁 czuje się jak na głodzie narkotykowym :/ trzeba by porozmawiać z szefem 😀 tak a pro po jaki smak najbardziej lubicie ???

OdpowiedzCytat
Strona 2 / 4 Wstecz Następny

Praca