Napisałam maila do firmy Wedel i zapytałam się jakiej lecytyny używają do swoich produktów i mi odpisali:
Szanowna Pani,
Uprzejmie informujemy, że lecytyna sojowa we wszystkich produktach LOTTE Wedel jest pochodzenia roślinnego.
Wierzyć im? Prawdę piszą? Bo sama nie wiem skoro napisali, że jest pochodzenia roślinnego to mogę jeść?
zacznijmy od tego ze nie każda soja jest modyfikowana genetycznie, te które nie sa mają to zazwyczaj wyszczególnione na opakowaniu...soja nie ma żadnych tłuszczów zwierzęcych są to tylko tłuszcze roślinne i fitoestrogeny stąd nie powinny jej jeść kobiety ze zdiagnozowanym rakiem piersi... co do modyfikacji genetycznych z założenia miały być to bardzo wydajne plony, odporne na szkodniki i miały przeciwdziałać głodowi na świecie - oczywiście wyszło jak wyszło...czyli nikt nie jest w stanie przewidziec ich realnych konsekwencji za kilkadziesiat lat.
odradzam jedynie produktów milka i alpen gold gdyż należa one do korporacji kraft foods w której odnotowano i udokumentowano brutalne znęcanie się nad zwierzętami zresztą można więcej poczytać o tym w internecie 🙂
zapraszam : http://your-naturalhealth.blogspot.com/
pozdrawiam:)
[edytowane 14/10/2012 przez JoannaJamróz]
Joanna J.
http://www.soyinfo.com/haz/gehaz.shtml
zamiast wedla lepiej sobie kupic prawdziwa organiczna czekolade wytwarzana w odpowiedniej temp. z duzym potencjalem antyoksydacyjnym i sa super dodatki w takich jak jagody goji, organiczne orzechy, morele etc 🙂
+ to :
http://wakeup-world.com/2012/10/01/new-study-finds-gm-corn-and-roundup-causes-cancer-in-rats/
[edytowane 15/10/2012 przez Admin]
Joanna J.
Praca
Proszę Zaloguj Się lub Rejestracja